Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ενημερωτικό Δελτίο του ¨Πάμε Αλλιώς" για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ενημερωτικό Δελτίο του ¨Πάμε Αλλιώς"
για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες και τους  πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

  Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς" , Καίτη Κυλάκου, ανέφερε ότι" οι θέσεις της Δημοτικής μας Κίνησης  για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι γνωστές, δημόσιες και διαχρονικά καταγεγραμμένες. Με βάση αυτές τις σταθερές μας θέσεις έχουμε ψηφίσει πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνει είμαστε πρόθυμοι να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα, αναλυτικά και δημόσια. Όπως πράξαμε στο κοντινό παρελθόν έτσι και σήμερα, εάν απειληθεί η πρώτη κατοικία οποιουδήποτε συμπολίτη μας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να τον προστατεύσουμε από την απειλή πλειστηριασμού. Η θέση μας αυτή υπαγορεύεται μόνο από τις ιδέες και τις αρχές μας και σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Την συμμετοχή μας στα κινήματα δεν την καθορίζει οποιαδήποτε κομματική, κυβερνητική ή αντιπολιτευτική τακτική ή σκοπιμότητα. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υπηρετήσει τον κοινό στόχο και να μην χρησιμοποιείται ως βήμα στήριξης της χτεσινής κυβέρνησης και σημερινής αντιπολίτευσης .

Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που φτωχοποιήθηκαν βίαια τα χρόνια της κρίσης. Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου αλληλεγγύης, ενημέρωσης και συλλογικών δράσεων κατά των πλειστηριασμών, δράσεων που θα ενισχύουν τη συμμετοχή των ίδιων των πληττόμενων οφειλετών, θα απομονώνουν αποφασιστικά ακροδεξιά-φασιστικά στοιχεία που επιδιώκουν προβολή των απόψεών τους και θα στηρίζουν ουσιαστικά το δικαίωμα στην κατοικία των υπερχρεωμένων ανθρώπων."


Άμεση ήταν η τοποθέτηση του "Πάμε Αλλιώς" μόλις πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Γ. Δημόπουλου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες και την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Στην ανάρτησή μας, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,στις 18-12-2018, υπογραμμίσαμε την διαρκή συμμετοχή μας και έμπρακτη παρουσία μας στα κινήματα των πολιτών, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, χτες – σήμερα και αύριο και υποστηρίξαμε ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής είναι ανακριβές κατά τρόπο που δεν αποτελεί καλή αφετηρία για κοινή συζήτηση και δράση. Και αυτό γιατί όταν επιλέγεται η υιοθέτηση “ερμηνειών” για τις δηλώσεις και τις πράξεις στελεχών κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και κομμάτων, με βάση την ιδεολογικο-πολιτική καταγωγή ή την προτίμηση, τότε εμπράκτως διαμορφώνονται όροι εμπλοκής του Δημοτικού Συμβουλίου στο παιχνίδι του κομματικού ανταγωνισμού.
Δική μας θέση είναι με πρόταση και ενεργή δράση, το Δημοτικό Συμβούλιο -και όλοι μαζί- κατά των πλειστηριασμών, με θέσεις που, από πλευράς μας, όπως ίσχυαν, ισχύουν και θα ισχύουν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ανεχτούμε την μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σε πολιορκητικό εργαλείο υπέρ των μηχανισμών της χτεσινής κυβέρνησης και σημερινής αντιπολίτευσης, η οποία άλλωστε έχει γνωστή διαδρομή και ευκόλως αντιληπτή ευθύνη για το επίμαχο ζήτημα, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση υποβαθμίζει και υποτιμά τον κοινό σκοπό.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκαν στην απόφαση που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στο επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως και σε πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα για νέα συζήτηση.
Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς" , Καίτη Κυλάκου, αφού υποδέχθηκε ευπρόσδεκτα το ενδιαφέρον του συναδέλφου για την προστασία της πρώτης κατοικίας , επεσήμανε ότι " οι θέσεις του “Πάμε Αλλιώς” για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι γνωστές, δημόσιες και διαχρονικά καταγεγραμμένες. Με βάση αυτές τις σταθερές μας θέσεις έχουμε ψηφίσει πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνει είμαστε πρόθυμοι να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα, αναλυτικά και δημόσια. Όπως πράξαμε στο κοντινό παρελθόν έτσι και σήμερα, εάν απειληθεί η πρώτη κατοικία οποιουδήποτε συμπολίτη μας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να τον προστατεύσουμε από την απειλή πλειστηριασμού. Η θέση μας αυτή υπαγορεύεται μόνο από τις ιδέες και τις αρχές μας και σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Την συμμετοχή μας στα κινήματα δεν την καθορίζει οποιαδήποτε κομματική, κυβερνητική ή αντιπολιτευτική τακτική ή σκοπιμότητα. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υπηρετήσει τον κοινό στόχο και να μην χρησιμοποιείται ως βήμα στήριξης της χτεσινής κυβέρνησης και σημερινής αντιπολίτευσης .
Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που φτωχοποιήθηκαν βίαια τα χρόνια της κρίσης. Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου αλληλεγγύης, ενημέρωσης και συλλογικών δράσεων κατά των πλειστηριασμών, δράσεων που θα ενισχύουν τη συμμετοχή των ίδιων των πληττόμενων οφειλετών, θα απομονώνουν αποφασιστικά ακροδεξιά-φασιστικά στοιχεία που επιδιώκουν προβολή των απόψεών τους και θα στηρίζουν ουσιαστικά το δικαίωμα στην κατοικία των υπερχρεωμένων ανθρώπων."
Κορυδαλλός , 21-12-2017




Δεν υπάρχουν σχόλια: