Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η Ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά για τις εξετάσεις των κρατουμένων εντός του Σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού



ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



Η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με τις συναντήσεις που είχε εγκαίρως με τη ΔΙΔΕ Πειραιά και τον Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης κ. Π. Παπαγεωργίου, εξέθεσε τα προβλήματα της ισχύουσας κατάστασης στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων – ενδοσχολικών και πανελλαδικών- των μαθητών κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Στις συναντήσεις αυτές διεκδικήσαμε την επίλυση των παρακάτω ζητημάτων:
1ον : Απρόσκοπτη διεξαγωγή Προαγωγικών –Απολυτήριων λυκειακών εξετάσεων των κρατουμένων.
2ον : Δημιουργία Λυκειακών τάξεων εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.
3ον : Συμμετοχή κρατουμένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-17.
4ον: Πραγματοποίηση όλων των εξετάσεων εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος.
Από τις συναντήσεις αυτές, διαπιστώθηκε ότι όλα τα παραπάνω είναι εφικτά, εφόσον διασφαλιστούν από την πολιτεία οι σχετικοί πόροι.
Ως Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζουμε το αίτημα των ίδιων των κρατουμένων, που διατυπώθηκε προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΥΠΕΘ, που είναι η πραγματοποίηση των εξετάσεων -Ενδοσχολικών και Πανελλαδικών- εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.
Υποστηρίζουμε ότι το δικαίωμα των κρατουμένων στη μόρφωση είναι αδιαμφισβήτητο. Η συμμετοχή τους στις εξετάσεις πρέπει να γίνει με όρους ανθρωπισμού και χωρίς τον στιγματισμό τους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα ΣΔΕ που λειτουργούν εντός των φυλακών είναι οι μοναδικές δομές που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το δικαίωμα.
Μέχρι τώρα υλοποιήθηκαν τρία από τα τέσσερα αιτήματά μας: Η απρόσκοπτη διεξαγωγή Προαγωγικών –Απολυτήριων λυκειακών εξετάσεων, τόσο των μαθητών του 5ου ΓΕΛ όσο και των κρατουμένων, και η συμμετοχή των κρατουμένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-17, καθώς δημιουργήθηκε Εξεταστικό Κέντρο μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή καθηγητών των σχολείων του Πειραιά. Αποτράπηκε έτσι η μεταφορά των κρατουμένων στις Φυλακές Αυλώνα για την περίοδο των εξετάσεων.
Ωστόσο, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα τη δημιουργία λυκειακών τάξεων εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, στηρίζοντας το δικαίωμα των κρατούμενων στη μόρφωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: