Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

Δελτίο Τύπου
Της  Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»


Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

 Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, δηλώνει ότι σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν την πιο βάναυση οικονομική μεταπολεμική κρίση, που τεράστια κομμάτια της κοινωνίας πλήττονται δραματικά και περιθωριοποιούνται ως αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.
Είναι τώρα η ώρα, εμείς οι πολίτες του Κορυδαλλού να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε γενναία βήματα αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης μας και συνεχίζοντας τις προσπάθειες μας για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας.
-Για να βάλουμε τέλος στην απαξίωση του μοναδικού χώρου των 115 στρεμμάτων στην περιοχή των Παλαιών Λατομείων όπου η καταπάτηση της από κάθε είδους εργολάβους – καταπατητές προκαλεί οργή. Η μετατροπή του χώρου σε χωματερή, συνιστά όνειδος για την πόλη μας και αποτυπώνει τις διαχρονικές ευθύνες αυτών που διοίκησαν και διοικούν το Δήμο Κορυδαλλού
-  Για να εφαρμοστούν επιτέλους οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνουν παράνομο, αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το ΚΥΤ της ΔΕΗ. Η πόλη δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο μια περιβαλλοντική βόμβα δίπλα στα σχολεία και στα σπίτια μας.
-Για να προστατεύσουμε το Όρος Αιγάλεω από τις κάθε είδους απειλές που δέχεται, να προχωρήσει επιτέλους η αναδάσωση και ν΄αναδείξουμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του βουνού. 
-Για να αποδοθεί  ο χώρος των γυναικείων φυλακών στους πολίτες και να γίνει πνεύμονας πρασίνου και πολιτισμού. 
-Για να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης μας που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης. Η πόλη μας διψάει για ελεύθερους χώρους, για πάρκα, για ποδήλατο, για άθληση. Να διεκδικήσουμε κάθε μέτρο ελεύθερου χώρου. κάθε μέτρο πρασίνου που θα μετατρέψει την πόλη μας σε μια βιώσιμη και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Δέκα χρόνια τώρα, όλοι και όλες που συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», δεν έχουμε σταματήσει να δηλώνουμε ότι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ. Μαζί με του πολίτες που αντιστέκονται θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ –ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.

Οι φωτογραφίες είναι από το Όρος Αιγάλεω 



Δεν υπάρχουν σχόλια: