Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Οι αγώνες μας δικαιώνονται!!! Η Ποταμού ανακατασκευάζεται!!!


Εδώ και  χρόνια πάνω από 20 τροχαία ατυχήματα έχουν συμβεί στην Ποταμού,οδό ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει τον Κορυδαλλό και τον υπόλοιπο Πειραιά με τις δυτικές συνοικίες και με την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.Μερικά δε από αυτά θανατηφόρα!!!Το γνώριζαν  αυτό πολύ καλά,όχι μόνο τα θύματα και οι οικογένειές τους,αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής και οι διερχόμενοι οδηγοί. Πολλές, έντονες και συνεχείς οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και των οδηγών και προς τον Δήμο Κορυδαλλού και την πρώην  Νομαρχία,αλλά και προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον θάνατο που έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια!!! Στη διάρκεια αυτών των ετών  συγκροτήθηκαν πολλές επιτροπές, κατέθεσαν έγγραφες διαμαρτυρίες προς τους αρμόδιους με τις οποίες ζητούσαν την εξ ολοκλήρου ανακατασκευή, προκειμένου να πάψει η Ποταμού να απειλεί τη ζωή τους και την ζωή των διερχομένων οδηγών.Μάταια όμως.Μέχρι σήμερα η επιβαλλόμενη ανακατασκευή δεν έχει γίνει και οι αρμόδιοι  σφύριζαν  αδιάφορα,κάνοντας χώρο στα κέρδη πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.Το μόνο που έγινε ήταν κάποιες μικρής σημασίας παρεμβάσεις και βέβαια χαμηλού κόστους για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες.Όπως αυτή το 2009  της Νομαρχίας Πειραιά,που εύστοχα σχολιάζει ο Korydallos blogspot.com . Η Ποταμού δεν χρειαζόταν  καλλωπισμό.Ούτε πινακίδες που αποσπούν την προσοχή των οδηγών.Απαιτούσε εξ ολοκλήρου  ανακατασκευή !!!.Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου λύνει οριστικά το πρόβλημα της οδού Ποταμού με τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα, πολλά απ΄αυτά θανατηφόρα !!!
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας εδώ 



 "Αρχίζουν, τις επόμενες ημέρες, τα έργα για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην οδό Ποταμού, στον Κορυδαλλό, με στόχο την οριστική λύση στο πρόβλημα των συχνών τροχαίων ατυχημάτων που συνέβαιναν στην περιοχή.
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο, που αναδείχθηκε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση χάραξης οδού Ποταμού και διασταυρώσεών της, από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, λοιπές εργασίες προσαρμογών και συντήρηση οδών Ποταμού-Δερβενακίων από οδό Οδυσσέως μέχρι οδό Αθανασίου Διάκου», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση των έργων, που προβλέπεται να γίνει σε 9 μήνες, θα διαμορφωθεί η οδός Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως ,με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας καθ΄ όλο το μήκος της ενώ θα προβλεφθούν τα κατάλληλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ώστε να ανταποκρίνονται στον αναμενόμενο κυκλοφοριακό φόρτο.
Ειδικότερα, το οδόστρωμα θα διαμορφωθεί με σταθερό πλάτος 6,5 μέτρα ανά κατεύθυνση και θα διατηρηθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ γίνει διάστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα στην οδό Ποταμού – Δερβενακίων από Οδυσσέως μέχρι Καλλικράτους.
Επίσης, θα διαμορφωθούν τα πεζοδρόμια, με ράμπες στις διαβάσεις για ΑΜΕΑ, θα κατασκευαστούν νέα φρεάτια και κεντρική νησίδα, η οποία θα φυτευτεί ενώ θα τοποθετηθεί νέα σήμανση."


Δεν υπάρχουν σχόλια: