Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

To ''Πάμε Αλλιώς" στη σύσκεψη του Δήμου με θέμα « την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και προβλημάτων στην περιοχή Σχιστού Κορυδαλλού».

To Πάμε Αλλιώς συμμετείχε με τις δημοτικούς συμβούλους του, Καίτη Κυλάκου, Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, και με παρουσία μελών της δημοτικής μας κίνησης, όπως και της νεοεκλεγείσας δημοτικής συμβούλου , Ελένης Αγγελοπούλου, αλλά και του νυν Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου με το «Πάμε Αλλιώς» , Ηλία Κρούπη, στην σύσκεψη που κάλεσε ο Δήμαρχος Σ. Κασιμάτης στις 16 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα  « την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και προβλημάτων στην περιοχή Σχιστού Κορυδαλλού».
Στη σύσκεψη αυτή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του «Πάμε Αλλιώς» μετέφεραν τις απόψεις και τις προτάσεις της δημοτικής κίνησης που συλλογικά διαμορφώθηκαν αφού είχε προηγηθεί εκτενής ενημέρωση και συζήτηση των μελών της αρμόδιας για τα θέματα επιτροπής .
 Έχοντας γνώση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή με τις κάθε λογής και ολοένα αυξανόμενες αυθαιρεσίες που ταλανίζουν το Σχιστό Κορυδαλλού και που ποτέ δεν αντιμετωπίζονται, όπως και την ασύμμετρη επίθεση σε όλα τα επίπεδα που δέχεται η κοινωνία και η ζωή των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια από την εξελισσόμενη κρίση και τα μνημόνια , επαναφέραμε τον προβληματισμό που είχαμε και στο πρόσφατο παρελθόν καταθέσει -σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου και όχι σύσκεψης- για τα σχετικά θέματα στα οποία κάτοικοι της περιοχής μετ΄ επιτάσεως αναφέρονται και έχουν να κάνουν με «την παραβατικότητα, που επικρατεί στην περιοχή» , όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου. Επί λέξει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/6/2012 λέγαμε: «…και αναγνωρίζοντας βεβαίως την πολυπλοκότητα του προβλήματος, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει υπάρξει μια ουσιαστική προσέγγιση και βελτίωση του προβλήματος. Πεποίθησή μας είναι ότι στο θέμα αυτό πρέπει την τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμουν κοινωνικοί λειτουργοί και άνθρωποι με εμπειρία σε τέτοια ζητήματα, ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρξει μια διαδικασία ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών και συγχρόνως να εξομαλυνθούν και οι σχέσεις τους με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής. Οι παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα σε περιπτώσεις ζημιών και η παρουσία κατασταλτικών μηχανισμών σε στιγμές έντασης, δεν λύνει το πρόβλημα, το κάνει μεγαλύτερο. Χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με συνέχεια στις αποφάσεις και τις δράσεις.» Αυτές τις δράσεις δεν τις είδαμε μέχρι σήμερα και ευθύνη γι΄ αυτό έχει και η Δημοτική Αρχή. Παράλληλα ζητήσαμε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή βεβαίως των κατοίκων, αλλά και εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων των ΡΟΜΑ. 

Κορυδαλλός , 18-7-2014
Γραφείο Τύπου
















Δεν υπάρχουν σχόλια: