Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η στήριξη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού στη δημοτική κίνηση "Πάμε Αλλιώς" και στην υποψήφια Δήμαρχο Καίτη Κυλάκου


                                                                    
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ

 
 
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

   Του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014

 

 

Αγαπητές συμπολίτισσες , αγαπητοί συμπολίτες

 Φίλες και Φίλοι ,

 

   Θεωρούμε υποχρέωσή μας, με πνεύμα διαφάνειας και αμφίδρομης επικοινωνίας, να σας ενημερώσουμε  για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της οργάνωσής μας σχετικά  με τα δημοτικά πράγματα της πόλη μας.

   Βρισκόμαστε επτά μήνες μόλις πριν από τις  αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014 και η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση , τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα  χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών  ακυρώνονται, οι θεσμοί διαλύονται και η δην ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽φσσ την Ευρπωμοκρατία περιστέλλεται, φτάνοντας στα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλάζουν δραματικά με τη κοινωνική απελπισία να διογκώνεται προκαλώντας αναβρασμό και κινητοποιήσεις .

   Η απαξίωση  μέχρι και η διάλυση  της δημόσιας σφαίρας και των δημόσιων αγαθών με την εξειδίκευσή τους μέσω του «Καλλικράτη» στην Αυτοδιοίκηση, επιδείνωσαν  ακόμη περισσότερο τους  ήδη υποβαθμισμένους Δήμους από την κεντρική διοίκηση, αλλά και από τοπικές εξουσίες που λειτούργησαν κατ΄ εικόνα και  καθ΄ ομοίωση της κεντρικής.

  Ακόμη και προ μνημονίων από πλευράς Κυβερνήσεων έγιναν συστηματικές και επίπονες προσπάθειες  για να συρρικνωθεί η συμμετοχή, η δημοκρατία, ο κοινωνικός έλεγχος, επιβάλλοντας ταυτόχρονα την οικονομική ομηρία των Δήμων με την παρακράτηση πόρων και  με απλόχερη ενθάρρυνση της υπερχρέωσής τους  με δάνεια.

   Από την άλλη οι τοπικές εξουσίες, για χρόνια υπηρέτησαν πιστά τα σχέδια των κυβερνήσεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό των κοινωνικών παροχών. Δημιούργησαν τα δικά τους πελατειακά δίκτυα, με στρατιές ανθρώπων που παρακαλούν για ολιγόμηνες συμβάσεις, αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε παραθυράκι αδιαφάνειας που τους πρόσφερε η κεντρική εξουσία. Στήριξαν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις, υποβάθμισαν τις δημοκρατικές λειτουργίες των δημοτικών συμβουλίων, απαξίωσαν κάθε συλλογική διαδικασία στις πόλεις τους.

  Σήμερα μέσα στη πραγματικότητα της δίνης των αλλεπάλληλων Μνημονίων η Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα με την  περικοπή του 70 % των εσόδων της, με την κατάργηση της ουσίας της αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας μέσα από την καθιέρωση ελέγχων σκοπιμότητας  στους Προϋπολογισμούς από την κεντρική εξουσία και  με την αφαίρεση κρίσιμων αρμοδιοτήτων μέσα από οριζόντιες απολύσεις εργαζομένων που συνθέτουν μια εικόνα σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα με πολυποίκιλες ελαστικές μορφές και εργασιακές σχέσεις με «δανεικούς» εργαζόμενους από ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, εργασία πέντε μηνών  ή και πέντε ημερών το μήνα.

  Συνθήκες που οδηγούν στην συρρίκνωση έως κατάργηση  κοινωνικών υπηρεσιών που αφορούν ευρύτατα λαϊκά στρώματα, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η συντήρηση των σχολείων, τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, τα προνοιακά επιδόματα, οι δομές πολιτισμού και αθλητισμού, η καθαριότητα, η διαμόρφωση και συντήρηση δημόσιων και πράσινων χώρων κ.ο.κ ,με την κατάργηση της ουσίας της αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας μέσα από την καθιέρωση ελέγχων σκοπιμότητας  στους Προϋπολογισμούς από την κεντρική εξουσία σε προφανή αντίθεση με τα άρθρα 101 και 102 του Συντάγματος

 

Αγαπητές συμπολίτισσες , αγαπητοί συμπολίτες

 Φίλες και Φίλοι ,

    Η σημερινή Δημοτική Αρχή,  που στις προηγούμενες εκλογές είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και την στήριξη ενός σημαντικού τμήματος της Ν.Δ., απέναντι σ΄ αυτή τη κατάσταση δεν απάντησε δυναμικά, δεν ενημέρωσε τους δημότες, δεν τους κάλεσε μαζί με τους εργαζόμενους να σηκώσουν την ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης του Δήμου, ως ενός θεσμού που θα όφειλε να είναι λαϊκός, ανοιχτός στον κοινωνικό έλεγχο των πολιτών και στη λαϊκή συμμετοχή και συμπαραστάτης σε μια κοινωνία που κυριολεκτικά δοκιμάζεται από την  ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

       Οι δημότες και οι εργαζόμενοι του Δήμου σήκωσαν  το βάρος των συνεπειών της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών , χωρίς να αισθάνονται την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο  δίπλα τους και συμπαραστάτη. Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους, δεν άνοιξαν ένα πλατύ και στέρεο δίχτυ στήριξης και αλληλεγγύης στη δοκιμαζόμενη κοινωνία, παρά τις επιμέρους και αποσπασματικές προσπάθειες. Αντίθετα από πλευράς στελεχών της πλειοψηφίας, που μερικοί απ΄ αυτούς  σήμερα δήθεν εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» και κάποιοι απ΄ αυτούς  διεκδικούν το Δήμο , οι δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες έγιναν πεδίο ψηφοθηρίας και εκμετάλλευσης του πόνου και της ανάγκης των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

     Σε αυτό το πλαίσιο τα προβλήματα της πόλης όχι μόνο δεν μπήκαν σε τροχιά επίλυσης , αλλά και επιδεινώθηκαν με «άλλοθι» την κρίση και την περικοπή της χρηματοδότησης. Ο υπερδανεισμός του Δήμου και η υπερχρέωσή του τα προηγούμενα χρόνια μαζί με την επίθεση που δέχτηκε με τη περικοπή των πόρων και με τις  απολύσεις των εργαζομένων  έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη λειτουργία του και τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών. 

  Η  κατασκευή του Δημαρχείου και τα έργα ΕΣΠΑ δεν αναιρούν από μόνα τους αυτή την εικόνα γιατί είτε περιορίζονται σε κάποιες βασικές υποδομές (Δημαρχείο),  οι οποίες από χρόνια έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, είτε  είναι ανεξάρτητες από τη κοινωνική  πραγματικότητα της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης που διαμορφώθηκε την τελευταία 3ετία.

    Η αποχώρηση εδώ και καιρό από τη παράταξη του Δημάρχου επτά δημοτικών συμβούλων και η δήθεν απολίτικη  στοίχισή τους με ετερόκλητους παράγοντες του παρελθόντος που πάντα πολιορκούσαν το Δήμο, αλλά ποτέ δεν τον «κατέλαβαν», η αποσυσπείρωση και η έλλειψη συντονισμού αυτών που σήμερα διοικούν σε συνδυασμό  με την  σε ελεύθερη πτώση και φυλλοροούσα  παράταξη της Ν.Δ. συνθέτουν μια εικόνα παρακμής και αποσύνθεσης για το Δήμο Κορυδαλλού

   Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση οι δικές μας δυνάμεις, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» με τις δύο δημοτικές συμβούλους , τη Καίτη Κυλάκου και την Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου,   στέκονται όρθιες και παρούσες στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το διάστημα και αποτελούν σταθερή αναφορά και σταθερή πολιτική και δημοτική  δύναμη.

   Η δημοτική μας παράταξη δρα στον δήμο ως ριζοσπαστική αριστερή αντιπολίτευση, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων  και ταυτόχρονα ριζώνει στις γειτονιές του Κορυδαλλού, όχι μόνο για να φέρει τη φωνή των πολιτών στα δημοτικά όργανα και νʼ αγωνιστεί μαζί τους για την ανατροπή της δημοτικής πολιτικής, αλλά και για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανεργίας, της φτώχειας και της επιβίωσης, που καταστρέφουν καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων , με όπλο της τις δομές αλληλεγγύης και, παράλληλα, εργάζεται συστηματικά για τη δημιουργία πλατιών λαϊκών κινημάτων, που θα αντιπαλέψουν την εφαρμοζόμενη πολιτική και θα βάλουν φραγμό στην εξάπλωση του φασισμού.

 

Πολίτες/σσες του Κορυδαλλού, άνδρες και γυναίκες ,

Νέοι και Νέες

 Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το θεσμό της Τ.Α. από τον αφανισμό και το βέβαιο θάνατο στον οποίο οι μνημονιακές Κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει τους Δήμους .

  Στο πλαίσιο των δημοκρατικών και συλλογικών μας διαδικασιών καταλήξαμε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την  τακτική μας  στις επερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές Μαϊου 2014.

  Με ομόφωνη απόφαση της τελευταίας συνέλευσης της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού αποφασίστηκε να στηρίξουμε τη δημοτική κίνηση «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» με επικεφαλής την  Καίτη Κυλάκου .  

 Συνεχίζουμε τον αγώνα. Προχωράμε στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου δυνάμεων και συλλογικοτήτων που με ανιδιοτέλεια και αυτοσεβασμό  θέλουν να συστρατευθούν. Καλούμε σε συστράτευση  τις απεργιακές επιτροπές και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται,  τις πρωτοβουλίες και τα κινήματα πολιτών για τα χαράτσια και τη ΔΕΗ, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και ομάδες της πόλης,  τα δίκτυα αλληλεγγύης που έχουν συγκροτηθεί και κάνουν πράξη τη κοινωνική προσφορά.

  Καλούμε τους ανένταχτους/ες, δημοκράτες/σσες  συμπολίτες/σσες μας, που έχουν  κλίσει πίσω τους οριστικά τη πόρτα του δικομματισμού, της ιδιοτέλειας και των προσωπικών κινήτρων για τη συμμετοχή και πιστεύουν  ότι με  τη δράση τους   θέλουν να δώσουν τη μάχη της ανατροπής.

 Προχωράμε γιά να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη των Δημοτικών εκλογών. Η μέχρι τώρα παρουσία και δράση γιά την πόλη μας είναι τα εχέγγυά μας .

 Θα βρισκόμαστε  καθημερινά σε μιά σχέση αμφίδρομη και ουσιαστική μαζί σας , κόντρα στην καθοδηγούμενη και κακόπιστη πληροφόρησή σας από κατεστημένα συμφέροντα και παράγοντες του παρελθόντος.

 

Κορυδαλλός , 4-11-2013

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Επικοινωνία : Αγίου Γεωργίου 60-Κορυδαλλός, (ισόγειο) τηλ. 210- 4949070

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: