Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρία χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της φτώχιας, της λιτότητας και της ανεργίας, έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο.
Αφού πρώτα χρέωσαν τα χαράτσια επάνω στο ρεύμα και ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά άρχισαν να μην μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να συσσωρεύουν μεγάλες οφειλές.
Συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, βαθαίνοντας κι άλλο την ύφεση, δημιουργώντας κι άλλους ανέργους, δυσκολεύοντας κι άλλο την επιβίωση.
Φτάσαμε στο σημείο μηδέν όπου χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν ούτε να διακανονίσουν το ρεύμα. Φτάσαμε στα μαγκάλια και τους γκαζοντενεκέδες, στις αναθυμιάσεις, στους θανάτους, φτάσαμε στο μεσαίωνα.
Αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την επιδείνωση του καιρού και το βαρύ χειμώνα που ήδη έχουμε, τα πράγματα είναι οριακά για πολλούς συμπολίτες μας.
Οι όψιμες ευαισθησίες των κυβερνόντων που χλεύαζαν μέχρι πρότινος κάθε κουβέντα για παροχή ρεύματος σε κάθε σπίτι, ως υποχρέωση του κράτους στους πολίτες του που αδυνατούν, βαφτίστηκαν κοινωνική πολιτική και πήραν το δρόμο της γραφειοκρατίας.
Οι κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έπρεπε από καιρό να είναι όχι μόνο έτοιμες, αλλά με την κατάσταση των νοικοκυριών που έχουν κομμένο ρεύμα στο χέρι. Να έχει γίνει η προεργασία και να διεκδικούν μέσω του Δήμου καθημερινά την επανασύνδεση του.
Τώρα βρισκόμαστε στο «θα» ξεκινήσει η καταγραφή (πότε θα τελειώσει άραγε;) και «θα» συνδεθεί το ρεύμα.
Πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα, πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα τώρα. Τώρα κρυώνει ο κόσμος, τώρα δεινοπαθεί !
Είναι ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και ας είναι ήδη αργά. Είναι ώρα να συστρατευτούμε και να δράσουμε όλοι μαζί. Όλοι οι φορείς της πόλης όλες οι συλλογικότητες. Κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης.
Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στο σκοτάδι και το κρύο. Να επανασυνδεθούν άμεσα με ηλεκτρικό ρεύμα όλα τα σπίτια των οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν ή να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις με την ΔΕΗ .
Καλούμε όλους τους Κορυδαλλιώτες/σσες να στηρίξουν και να συμμετέχουν στον αγώνα για τις επανασυνδέσεις και για την δωρεάν παροχή ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά, το κόστος της οποίας μπορεί να καλυφθεί από την κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα υπέρ των ιδιωτών μεγαλοπαραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, από την ειδική φορολόγηση των κερδών των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και από την αναμόρφωση του ποσού των ΥΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας).
Είναι αδιανόητο στον Κορυδαλλό του «Κέντρου Διανομής Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ» χωρίς ανταποδοτικά τέλη και του μεγάλου οικοπέδου, ιδιοκτησίας της ΔΕΗ, στον χώρο του παλαιού κινηματογράφου «ΡΙΟ», που ακόμα περιμένουμε να παραχωρηθεί στο Δήμο, να υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα.

12-12-2013
Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»





Δεν υπάρχουν σχόλια: