Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Την Τρίτη , 26-11-2013 στην Ανοιχτή Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» , τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης αποφάσισαν ομόφωνα την υποστήριξη της επικεφαλής της, Καίτης Κυλάκου, ως υποψήφιας Δήμαρχου Κορυδαλλού.

 
Την Τρίτη , 26-11-2013 στην Ανοιχτή Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» , τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης αποφάσισαν ομόφωνα την υποστήριξη της επικεφαλής της, Καίτης Κυλάκου, ως υποψήφιας Δήμαρχου Κορυδαλλού.
 

Το Προεδρείο της Συνέλευσης από τους Γιώργο Αρβανίτη και Τζίμη Τζανετάκο εισηγήθηκαν τις προτάσεις του απερχόμενου Συντονιστικού Συμβουλίου της Κίνησης για την εκλογική τακτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές Μαϊου 2014 και την εκλογή νέων μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου. Αφού διαβάστηκε επιστολή μήνυμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης για τον Απολογισμό και τον Προγραμματισμό της Κίνησης και την αποτύπωση της εκλογικής στρατηγικής εισηγήθηκε η επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος, Καίτη Κυλάκου. Στη συνέχεια η συνέλευση προχώρησε στην εκλογή της υποψήφιας Δημάρχου και του 29/μελούς νέου Συντονιστικού Συμβουλίου για το οποίο υπάρχει πρόνοια να συμπληρωθεί από εκπροσώπους συνεργαζόμενων δυνάμεων. Στην ομιλία της η Καίτη Κυλάκου, ανέφερε :
«… Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
 Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμή, να μου αναθέσετε να ηγηθώ της Δημοτικής Κίνησης " Πάμε Αλλιώς" . Μιας Κίνησης που πριν 7,5 περίπου χρόνια έδωσε τη μάχη με αξιοπρέπεια στις δημοτικές εκλογές του 2006, σε αντίθεση με πολλούς και πολλές που επέλεξαν τη στοίχιση και τη συμπόρευση τους με τις πανίσχυρες τότε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και των τοπικών παραγόντων τους.
Σε πολιτικό περιβάλλον τρομερά δύσκολο για όσους θυμούνται. Με αλληλοσπαρασσόμενους συγγενείς συσχετισμούς και με διλλήματα και ατζέντα βασισμένη μόνο σε προσωπικές επιδιώξεις και στη μάχη για εξουσία, χωρίς πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, με οργανωτικούς μηχανισμούς ασύλληπτους σε μέγεθος και πλαίσιο που έπνιγε κάθε διαφορετική φωνή και διαφορετικότητα.
Το Πάμε Αλλιώς έκανε όμως αισθητή τη παρουσία του, έδωσε το στίγμα του και έβαλε υποθήκη για το μέλλον.
 Λειτουργώντας σαν προπομπός της ενότητας των Αριστερών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο συσπείρωσε δυνάμεις από όλο το φάσμα της αριστεράς στην περιοχή, διεκδικώντας και επιβάλλοντας στην πράξη τη λογική της συλλογικότητας, και της συμμετοχής με νόημα σε κάτι ευρύτερο.
Συνδέθηκε με κάθε διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής με κάθε δίκαιο αίτημα και με κάθε αγώνα που δόθηκε στον Κορυδαλλό για καλύτερες συνθήκες ζωής, για το περιβάλλον και το πράσινο, για τους ελεύθερους χώρους,
Είχε ανοιχτές στην κοινωνία συμμετοχικές λειτουργίες μέσα από τα συντονιστικά και τις συνελεύσεις, την έκδοση της «Κορυδαλλιώς» , καθημερινή παρουσία και συμμετοχή στα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών
Συναντήθηκε με τους κατοίκους με τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους πρακτικά και καθημερινά και ενεργοποιώντας όλες της δυνάμεις του.
-Στη συγκρότηση της επιτροπής για την οικολογική ανάδειξη του όρους Αιγάλεω και η συσπείρωση μιας σειράς συλλογικοτήτων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων της πόλης γύρω από αυτήν.
-Στις πρωτοβουλίες για την προστασία του χώρου των Παλαιών Λατομείων στη Ποταμού, από τη μετατροπή τους σε χώρο εναπόθεσης μπαζών και χωματερή. Για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους της πόλης, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
-Στην αμέριστη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού σε όλες τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα τους διαχρονικά με αποκορύφωμα τον πρόσφατο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που η δικομματική κυβέρνηση πετσόκοψε με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.
-Το «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» συγκρούστηκε στα δημοτικά συμβούλια και έξω από αυτά, με τη λογική του υπερδανεισμού και της υπερχρέωσης του Δήμου και της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε.
-Συγκρούστηκε με τη λογική της εργασιακής ομηρίας των εργαζομένων με τις συμβάσεις και των απλήρωτων εργαζομένων.
 Το 2010
Και αφού προηγήθηκε συστηματική δουλειά για 4 χρόνια με παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και ανοιχτό διάλογο, το «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» έβαλε το αντιπολιτευτικό πλαίσιο και συναντήθηκε σε αυτό το πλαίσιο και με άλλες ζωντανές αυτοδιοικητικές δυνάμεις που διαμορφώθηκαν όπως η «16χρονη πόλη», φτιάχνοντας ένα ορατό μέτωπο δυνάμεων στη πόλη έτσι που ο κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί ότι υπάρχει αντίλογος.
Δόθηκε μια μάχη στην οποία αν δεν έμπαινε το πλαίσιο αυτό από τις δυνάμεις μας, το αποτέλεσμα θα ήταν ολοκληρωτικό αγγίζοντας δυσθεώρητα ποσοστά.
Δόθηκε μια μάχη σε μία συγκυρία με το ΠΑΣΟΚ στο 45% και με τις τοπικές του δυνάμεις ενισχυμένες από κομμάτια της δεξιάς αλλά και της ΔΗΜΑΡ που είχε ήδη προκύψει. 
Το «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» πήρε ένα ποσοστό γύρω στο 6,8% και έβγαλε 2 δημοτικούς συμβούλους κάνοντας ισχυρή τη παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμη πιο ισχυρή την αντιπολίτευση μέσα σε αυτό.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
H παρουσία σας στη σημερινή μέρα και οι αποφάσεις που θα συνδιαμορφώσουμε, αποτελούν και την αφετηρία της προεκλογικής μας εκστρατείας για τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου.
Κρίσιμες για την πόλη αλλά και τη χώρα. Βρισκόμαστε σχεδόν έξι μήνες μόλις πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014 και η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώνονται, οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιστέλλεται, φτάνοντας στα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλάζουν δραματικά με τη κοινωνική απελπισία να διογκώνεται προκαλώντας αναβρασμό και κινητοποιήσεις .
Η απαξίωση μέχρι και η διάλυση της δημόσιας σφαίρας και των δημόσιων αγαθών με την εξειδίκευσή τους μέσω του «Καλλικράτη» στην Αυτοδιοίκηση, επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο τους ήδη υποβαθμισμένους Δήμους από την κεντρική διοίκηση, αλλά και από τοπικές εξουσίες που λειτούργησαν κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση της κεντρικής.
 Ακόμη και προ μνημονίων από πλευράς Κυβερνήσεων έγιναν συστηματικές και επίπονες προσπάθειες για να συρρικνωθεί η συμμετοχή, η δημοκρατία, ο κοινωνικός έλεγχος, επιβάλλοντας ταυτόχρονα την οικονομική ομηρία των Δήμων με την παρακράτηση πόρων και με απλόχερη ενθάρρυνση της υπερχρέωσής τους με δάνεια.
Από την άλλη οι τοπικές εξουσίες, για χρόνια υπηρέτησαν πιστά τα σχέδια των κυβερνήσεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό των κοινωνικών παροχών. Δημιούργησαν τα δικά τους πελατειακά δίκτυα, με στρατιές ανθρώπων που παρακαλούν για ολιγόμηνες συμβάσεις, αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε παραθυράκι αδιαφάνειας που τους πρόσφερε η κεντρική εξουσία. Στήριξαν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις, υποβάθμισαν τις δημοκρατικές λειτουργίες των δημοτικών συμβουλίων, απαξίωσαν κάθε συλλογική διαδικασία στις πόλεις τους.
 Σήμερα μέσα στη πραγματικότητα της δίνης των αλλεπάλληλων Μνημονίων η Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα με την περικοπή του 70 % των εσόδων της, με την κατάργηση της ουσίας της αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας μέσα από την καθιέρωση ελέγχων σκοπιμότητας στους Προϋπολογισμούς από την κεντρική εξουσία και με την αφαίρεση κρίσιμων αρμοδιοτήτων μέσα από οριζόντιες απολύσεις εργαζομένων που συνθέτουν μια εικόνα σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα με πολυποίκιλες ελαστικές μορφές και εργασιακές σχέσεις με «δανεικούς» εργαζόμενους από ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, εργασία πέντε μηνών ή και πέντε ημερών το μήνα.
Συνθήκες που οδηγούν στην συρρίκνωση έως κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών που αφορούν ευρύτατα λαϊκά στρώματα, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η συντήρηση των σχολείων, τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, τα προνοιακά επιδόματα, οι δομές πολιτισμού και αθλητισμού, η καθαριότητα, η διαμόρφωση και συντήρηση δημόσιων και πράσινων χώρων κ.ο.κ ,με την κατάργηση της ουσίας της αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας μέσα από την καθιέρωση ελέγχων σκοπιμότητας στους Προϋπολογισμούς από την κεντρική εξουσία σε προφανή αντίθεση με τα άρθρα 101 και 102 του Συντάγματος
 Η σημερινή Δημοτική Αρχή, που στις προηγούμενες εκλογές είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και την στήριξη ενός σημαντικού τμήματος της Ν.Δ., απέναντι σ΄ αυτή τη κατάσταση δεν απάντησε δυναμικά, δεν ενημέρωσε τους δημότες, δεν τους κάλεσε μαζί με τους εργαζόμενους να σηκώσουν την ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης του Δήμου, ως ενός θεσμού που θα όφειλε να είναι λαϊκός, ανοιχτός στον κοινωνικό έλεγχο των πολιτών και στη λαϊκή συμμετοχή και συμπαραστάτης σε μια κοινωνία που κυριολεκτικά δοκιμάζεται από την ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι δημότες και οι εργαζόμενοι του Δήμου σήκωσαν το βάρος των συνεπειών της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών , χωρίς να αισθάνονται την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο δίπλα τους και συμπαραστάτη.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους, δεν άνοιξαν ένα πλατύ και στέρεο δίχτυ στήριξης και αλληλεγγύης στη δοκιμαζόμενη κοινωνία, παρά τις επιμέρους και αποσπασματικές προσπάθειες.
Αντίθετα από πλευράς στελεχών της πλειοψηφίας, που μερικοί απ΄ αυτούς σήμερα δήθεν εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» και κάποιοι απ΄ αυτούς διεκδικούν το Δήμο , οι δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες έγιναν πεδίο ψηφοθηρίας και εκμετάλλευσης του πόνου και της ανάγκης των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. 
Σε αυτό το πλαίσιο τα προβλήματα της πόλης όχι μόνο δεν μπήκαν σε τροχιά επίλυσης , αλλά και επιδεινώθηκαν με «άλλοθι» την κρίση και την περικοπή της χρηματοδότησης.
Ο υπερδανεισμός του Δήμου και η υπερχρέωσή του τα προηγούμενα χρόνια μαζί με την επίθεση που δέχτηκε με τη περικοπή των πόρων και με τις απολύσεις των εργαζομένων έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη λειτουργία του και τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών. 
Η κατασκευή του Δημαρχείου και τα έργα ΕΣΠΑ δεν αναιρούν από μόνα τους αυτή την εικόνα γιατί είτε περιορίζονται σε κάποιες βασικές υποδομές (Δημαρχείο), οι οποίες από χρόνια έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, είτε είναι ανεξάρτητες από τη κοινωνική πραγματικότητα της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης που διαμορφώθηκε την τελευταία 3ετία.
Η αποχώρηση εδώ και καιρό από τη παράταξη του Δημάρχου επτά δημοτικών συμβούλων και η δήθεν απολίτικη στοίχισή τους με ετερόκλητους παράγοντες του παρελθόντος που πάντα πολιορκούσαν το Δήμο, αλλά ποτέ δεν τον «κατέλαβαν», η αποσυσπείρωση και η έλλειψη συντονισμού αυτών που σήμερα διοικούν σε συνδυασμό με την σε ελεύθερη πτώση και φυλλοροούσα παράταξη της Ν.Δ. συνθέτουν μια εικόνα παρακμής και αποσύνθεσης για το Δήμο Κορυδαλλού
Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση οι δικές μας δυνάμεις, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ», στέκονται όρθιες και παρούσες στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το διάστημα και αποτελούν σταθερή αναφορά και σταθερή πολιτική και δημοτική δύναμη.
Η δημοτική μας παράταξη δρα στον δήμο ως ριζοσπαστική αριστερή αντιπολίτευση, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ταυτόχρονα ριζώνει στις γειτονιές του Κορυδαλλού, όχι μόνο για να φέρει τη φωνή των πολιτών στα δημοτικά όργανα και νʼ αγωνιστεί μαζί τους για την ανατροπή της δημοτικής πολιτικής, αλλά και για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανεργίας, της φτώχειας και της επιβίωσης, που καταστρέφουν καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων , με όπλο της τις δομές αλληλεγγύης και, παράλληλα, εργάζεται συστηματικά για τη δημιουργία πλατιών λαϊκών κινημάτων, που θα αντιπαλέψουν την εφαρμοζόμενη πολιτική και θα βάλουν φραγμό στην εξάπλωση του φασισμού.
«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
 Ως παράταξη προσερχόμαστε μέσα από τις συντεταγμένες μας διαδικασίες, ανοικτές και δημοκρατικές όπως πάντα, καταθέτοντας τις προγραμματικές μας κατευθύνσεις σε όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης.
 Μας ενδιαφέρουν οι παρατηρήσεις σας, οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που διακινούμε γιατί θα συμβάλλουν ουσιαστικά, στην τελική διαμόρφωση-επικαιροποίηση του προγράμματος μας που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη.
Η εκλογική μας τακτική βασίζεται στους σκοπούς και τις στοχεύσεις μας, αλλά και στον ιδρυτικό μας χαρακτήρα, ως παράταξης.
Η Εκλογική μάχη που θα δώσουμε έχει δύο βασικούς άξονες
 Ο πρώτος άξονας της πολιτικής μας είναι η διατήρηση της ταυτότητας μας που κατακτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
-Της αγωνιστικής, ριζοσπαστικής και αριστερής ταυτότητας και εικόνας που σφυρηλατήθηκε στην τοπική κοινωνία, μέσα από τη συμμετοχή στις διεκδικήσεις και στα δίκαια αιτήματα της πόλης και των κατοίκων της.
-Της ασυμβίβαστης φυσιογνωμίας της δημοτικής παράταξης, έξω από ωφελιμισμούς, προσωπικές επιδιώξεις και τυχοδιωκτισμούς, με πρωταγωνιστή τη συλλογικότητα.
-Της αντίθεσης με τη λογική της διαχείρισης στην εξουσία και με τους τοπικούς παράγοντες του δικομματισμού, που όψιμα μεταμορφώθηκαν σε αντιφασίστες και αντιμνημονιακούς για να ανοίξουν παράθυρο πολιτικής επιβίωσης.
 -Ο δεύτερος άξονας της πολιτικής μας είναι η συνειδητοποίηση του ρόλου μας αυτή τη στιγμή.
 Είναι η στρατηγική και η επιδίωξη για νίκη και όχι για απλή καταγραφή, ανατρέποντας τους συσχετισμούς στην πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι για λόγους υπεράσπισης κάποιας κομματικής προπαγάνδας, αλλά για λόγους επιβίωσης της πόλης και των κατοίκων της. Για λόγους επιβίωσης του ίδιου του Δήμου από τον αργό, αλλά βέβαιο θάνατο.
 Το Μνημόνιο έχει οδηγήσει σε κλείσιμο το 28% των μικροκαταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής μας, έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 30-35%, στους νέους πάνω από 60%, την φτώχεια στο 25% των κατοίκων της, αναβιώνοντας τα μεταπολεμικά σισίτια, με αυξανόμενο καθημερινά αριθμό ανασφάλιστων, με 200 διακοπές παροχών ηλεκτρισμού το τρίμηνο, ενώ εκατοντάδες είναι οι κατασχέσεις και οι εξώσεις.
 Αυτή η κατάσταση κοινωνικής καταστροφής καθορίζει το κεντρικό πολιτικό μας στόχο, το καθήκον συσπείρωσης Δήμου, εργαζόμενων και τοπικής κοινωνίας, την πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, αυτής της συνταγής θανάτου των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
 Εμείς και θέλουμε και μπορούμε να πάμε αλλιώς. Και αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με τα τοπικά συστήματα εξουσίας και τα τοπικά συμφέροντα στη γειτονιά και να νικήσουμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με τα άλλα πλειοψηφικά ρεύματα στις άλλες γειτονιές και τους Δήμους που συνδέονται και οδηγούν στο μεγάλο κεντρικό ρεύμα ανατροπής. 
Έτσι απευθυνόμαστε ενωτικά με το πρόγραμμα μας στην ευρύτερη αριστερά, τον οικολογικό και δημοκρατικό χώρο, σε όλους τους ενεργούς πολίτες αυτής της πόλης και στοχεύουμε στην επίλυση των προβλημάτων με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, στην υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης.
 Προχωράμε στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου δυνάμεων και συλλογικοτήτων που με ανιδιοτέλεια και αυτοσεβασμό θέλουν να συστρατευθούν.
Καλούμε σε συστράτευση τις απεργιακές επιτροπές και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, τις πρωτοβουλίες και τα κινήματα πολιτών για τα χαράτσια και τη ΔΕΗ, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και ομάδες της πόλης, τα δίκτυα αλληλεγγύης που έχουν συγκροτηθεί και κάνουν πράξη τη κοινωνική προσφορά.
Καλούμε τους ανένταχτους/ες, δημοκράτες/σσες συμπολίτες/σσες μας, που έχουν κλίσει πίσω τους οριστικά τη πόρτα του δικομματισμού, της ιδιοτέλειας και των προσωπικών κινήτρων για τη συμμετοχή και πιστεύουν ότι με τη δράση τους θέλουν να δώσουν τη μάχη της ανατροπής.
Προχωράμε γιά να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη των Δημοτικών εκλογών. Η μέχρι τώρα παρουσία και δράση γιά την πόλη μας είναι τα εχέγγυά μας …»

 27-11-2013
 "Πάμε Αλλιώς"











Δεν υπάρχουν σχόλια: