Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ενημερωτικό Δελτίο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού

Στη τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού στις 30-10-2013  η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης , « Πάμε Αλλιώς»,  Δημοτική Σύμβουλος,  Καίτη Κυλάκου,  αναφέρθηκε  προ ημερησίας διάταξης στα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει με το σωματείο «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» : σύναψη συμβάσεων με τα ιδρύματα Λάτση και Μποδοσάκη, διακοπή προσφοράς βοήθειας από τρόφιμα σε αλλοδαπούς συμπολίτες μας( προσφέρουν μόνο ρούχα), εξαφάνιση του βιβλίου μελών, μη τήρηση πρακτικών του Δ.Σ., οικονομική διαχείριση από μη μέλος του Δ.Σ., μη πρόσκληση και ενημέρωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των εθελοντριών κλπ.
Η «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» ιδρύθηκε στις αρχές της πρώτης θητείας της Δημαρχίας Κασιμάτη με τη στήριξή του ( με βάση το καταστατικό Πρόεδρος μπορεί να είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος και μέλη του ΔΣ οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατέξεων, εφόσον το επιθυμούν)   και  ως «αντίπαλο δέος»  στην  «ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ», στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη θητεία του  έπαιζε προσωπικά ο πρώην Δήμαρχος, Στέφανος Χρήστου, σε άμεση σύνδεση με το μηχανισμό του Δήμου και  ορίζοντας  πρόεδρο τη σύζυγό του.
Η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος του «Πάμε Αλλιώς» στη τοποθέτησή της και με αφορμή τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία της «ΑΝΑΣΑΣ ΖΩΗΣ»,  τόνισε ότι « σήμερα περισσότερο από ποτέ η σε εξέλιξη  ανθρωπιστική κρίση έχει οδηγήσει  τους ανθρώπους της ανάγκης από σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , ένδυση  να  αναζητούν βοήθεια για να επιβιώσουν. Είναι ανεπίτρεπτο  η βοήθεια αυτή να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης των συνανθρώπων μας από οποιονδήποτε προς το παρόν δεν έχει βρεθεί στη θέση της ανάγκης τους, ιδιαίτερα απ΄ αυτούς που κατέχουν ή προσδοκούν να καταλάβουν δημοτικά , πολιτικά  ή κομματικά αξιώματα. Η με ιδιοτέλεια προσφερόμενη βοήθεια-ελεημοσύνη, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο αυτούς που την δέχονται, σπρώχνοντάς τους στην αδρανοποίηση  με την μοιρολατρική αποδοχή  των συνθηκών της ζωής τους.  
Για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» είναι προφανές ότι υπάρχει ευθύνη και του Δημάρχου και νυν Προέδρου της, όπως και όλων όσων διετέλεσαν στο άμεσο παρελθόν  Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Υπηρεσιών και τώρα κρύβονται πίσω από δήθεν «ανεξαρτοποιήσεις», επιδιώκοντας να είναι και υποψήφιοι Δήμαρχοι.  Δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντριών γυναικών που σε καθημερινή βάση προσέρχονται και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας .
Για το «Πάμε Αλλιώς» η κατάσταση αυτή και ιδιαίτερα η μη παροχή τροφίμων σε μετανάστες , όπως και η ερήμην μας και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου σύναψη συμβάσεων με Λάτση και Μποδοσάκη και όσα παράτυπα συμβαίνουν,  προσβάλλει τις βασικές αρχές και τις πεποιθήσεις μας για  την κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον ανθρωπισμό, την αντίσταση, την αυτοοργάνωση του κόσμου για να ένα αραγές μέτωπο με στόχο την ανατροπή. Μας θέτει απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και όχι απέναντι στις ανυποψίαστες εθελόντριες  που με αυταπάρνηση προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους την έχουν ανάγκη. Γι ΄ αυτό  δηλώνουμε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας  προτιθέμεθα να υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το Δ.Σ. του συλλόγου. Όχι όμως από το να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του κόσμου που ανυποψίαστος και αυτός ζητά βοήθεια.
Με βάση τα παραπάνω είναι  περισσότερο από επιβεβλημένο να έρθει πλήρης ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο με στοιχεία και δεδομένα για τις λειτουργίες της «ΑΝΑΣΑΣ ΖΩΗΣ» προκειμένου να μπεί ένα φρένο στον κατήφορο.»
Σε επόμενη ανάρτηση τα υπόλοιπα θέματα
31-10-2013
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: