Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών που αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου

Καλούμε το λαό της πόλης να σταθεί δίπλα τους και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.


                                                         Ανακοίνωση του "Πάμε Αλλιώς"
Μια νέα σχολική χρονιά άρχισε μέσα σε ζοφερό κοινωνικό περιβάλλον. Με την ανεργία να διαλύει τον κοινωνικό ιστό και εκατομμύρια συμπολίτες μας στα όρια της απελπισίας και της απόγνωσης. Μεγάλα θύματα αυτής της κατάστασης είναι τα ίδια τα παιδιά μας.
Η κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας εκπαίδευσης δε διαφέρει καθόλου από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Οι σχεδόν μηδενικές προσλήψεις αναπληρωτών, η καθυστέρηση των αποσπάσεων, και τα δεκάδες κενά στα σχολεία δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Το Ολοήμερο σχολείο, ένας θεσμός που στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, τίθεται σε αμφισβήτηση. Κανείς δε γνωρίζει ακόμα αν σε πολλά σχολεία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα Ολοήμερα σχολεία.
Πρώτες μέρες στο σχολείο και πολλοί μαθητές ακόμα δεν θα γνωρίσουν το δάσκαλο της τάξης τους. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, η κατάργηση ολόκληρων τομέων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, οι συγχωνεύσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων υποβαθμίζουν δραματικά το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, οδηγούν τους μαθητές στην ιδιωτική παραπαιδεία και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία. 
Θα τους αφήσουμε; 
Όχι, βέβαια! Θα μας βρουν απέναντί τους. Όλοι αυτοί που ξεπουλούν τη χώρα μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» καλεί τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες σήμερα περισσότερο από ποτέ να ενώσουμε τις φωνές μας, να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη.
Γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φορείς, σύλλογοι, κινήσεις, παρατάξεις, σωματεία, όσοι θέλουν σχολειά μόρφωσης και όχι απομόρφωσης, όσοι θέλουν δημόσια και δωρεάν σχολειά για όλους και όχι για λίγους να συγκροτήσουμε και στη περιοχή μας ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο, μέτωπο σωτηρίας για το μέλλον το παιδιών μας, για τις ζωές μας και για τη χώρα μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: