Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου από το Κεντρικό Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ



 Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014, το ΚΤΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου της.
Έχοντας υπονομεύσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες των δήμων, των πιο φτωχών και λιγότερο χρεωμένων στην Ευρώπη σύμφωνα με την Eurostat, προχωρά, υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και στις εντολές των μνημονίων, στην διάλυση των εναπομεινάντων δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων.
Ο μνημονιακός δρόμος για την υπερφορολόγηση των πολιτών και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών γίνεται πλέον λεωφόρος. Οι προθέσεις πλέον αποκαλύφθηκαν.
 Η απάντηση που θα πρέπει να δώσει σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση είναι :«φτάνει πια, ανατροπή σήμερα», των μνημονίων και των παρατηρητηρίων, των πολιτικών εκφραστών και των δημιουργών τους.
 Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής.
 Όποιος θέτει σήμερα εμπόδια στην δημιουργία του, φέρει ιστορικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε και την ακόμα χειρότερη που θα βιώσουμε.

 
Αθήνα, 4/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: