Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Στο στόχαστρο το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης

Πηγή:ΑΥΓΗ
Στο... απόσπασμα στέλνει από τον Σεπτέμβρη την Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση. Αφού την κατέστησε "εύκολο στόχο", απαξιώνοντάς τη με συνεχείς επιθέσεις σε βάρος της για διαφθορά και σπατάλες, έρχεται τώρα να τελειώσει τη δουλειά απογυμνώνοντάς την από πολύτιμο προσωπικό, αφού από τους δήμους θα αντληθεί το μεγαλύτερο μέρος των 12.500 υπαλλήλων που θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Η μέθοδος που επελέγη για τις προγραφές υπαλλήλων λέγεται "αξιολόγηση δομών" και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα στους δήμους, αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να έχει μια πρώτη εικόνα εντός του Σεπτεμβρίου για να δώσει αναφορά στην τρόικα. Τα κριτήρια, ωστόσο, με τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση δεν θα είναι έτοιμα πριν από τα τέλη Αυγούστου. Κάποιες αόριστες αναφορές έκανε ο υπουργός Εσωτερικών την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι θα ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός των δήμων ή αν είναι νησιωτικοί/ορεινοί. Πάντως, μεγαλύτερο μέλημα του Γ. Μιχελάκη είναι η επίσπευση της διαδικασίας και για τον λόγο αυτό επανέφερε τον "μπαμπούλα" των οριζόντιων περικοπών τον Δεκέμβριο, με καταργήσεις ολόκληρων υπηρεσιών, όπως έγινε με τη Δημοτική Αστυνομία, αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση.
Τι σημαίνει πρακτικά "αξιολόγηση"; Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών, που θα συνοδευτούν με "κινητικότητα" και απολύσεις υπαλλήλων. "Θα πληγούν κυρίως οι τρεις τομείς που συνδέονται με το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή η κοινωνική πολιτική, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός" εξηγεί στην "Αυγή" της Κυριακής ο Σπ. Τζόκας, συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. "Βάζουν τους δημάρχους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά" τονίζει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: