Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
Απέραντο πλήθος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,την Δευτέρα (8/7) στις 12:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη, των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στην πορεία πρωτοστάτησαν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνο

μία. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν με τις σειρήνες στη διαπασών. Κι αυτό γιατί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο στη μαζική τους διαμαρτυρία ενάντια στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κλειστοί ήταν σήμερα (Δευτέρα-8/7), όλοι οι δήμοι της χώρας (εκτός των κοινωνικών δομών), σύμφωνα με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (Κεντρικής 'Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας).
Ο επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Σ. Τζόκας υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση με τον υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας(8/7), στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας. 


 Οι εργαζόμενοι αντιδρούν μαζικά και δυναμικά καθώς λουκέτο στους δήμους επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, διαλύοντας τις δημοτικές υπηρεσίες και απαξιώνοντας την τοπική αυτοδιοίκηση, την μόνη, ίσως, ελπίδα να στηριχθούν στην περίοδο της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής λεηλασίας οι τοπικές κοινωνίες. Με μόνο στήριγμα αυτούς τους εργαζόμενους που οι κυβερνώντες αποκάλεσαν ανάξιους και σήμερα απολύουν με το πρόσχημα της "κινητικότητας", οι λαϊκές οικογένειες μένουν χωρίς καμία βοήθεια από τους ΟΤΑ μέσα σε μια πρωτοφανή νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

ΚΚΕ: "ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"
«Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης – ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
«Οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα, μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.
Ο στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Δήμους, αλλά και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που παίζουν σοβαρό ρόλο στην άμυνα της χώρας.
Τα μέτρα υπηρετούν επίσης έναν ακόμα πιο αντιδραστικό κρατικό μηχανισμό με την κεντρική και την τοπική διοίκηση να υπηρετεί πλήρως την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων» τονίζει το ΚΚΕ.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12653:ota-ergazomenoi-poreia-a&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168#.Udqm-l_sEkk.facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: