Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το «Πάμε Αλλιώς» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18-4-2013) προσήλθαν αυθόρμητα πολλοί δημότες/σσες για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τοπικά ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και για να ζητήσουν από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και ν΄ αναλάβουν πρωτοβουλίες επίλυσής τους. Συγκεκριμένα :
Α.- Οι εκπρόσωποι των γονιών των παιδιών του 5ου Παιδικού Σταθμού στη Πόντου μετέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο την έντονη αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του Σταθμού και τη μεταφορά των παιδιών στον νεοανεγειρόμενο Σταθμό στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Σύμφωνα με τη γνώμη των γονιών το κλείσιμο του σταθμού και η μεταφορά των παιδιών σε μεγάλη απόσταση από τα σπίτια τους θα μπορούσε να αποτραπεί, εάν υπήρχε το προσωπικό για να λειτουργήσει. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πάμε Αλλιώς» με αφορμή το ζήτημα αυτό ανέδειξαν την επίθεση που δέχονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως είναι και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, από τις πολιτικές και τα μέτρα της μνημονιακής Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που περικόπτουν τα κονδύλια και δεν εγκρίνουν τις συμβάσεις των μη μόνιμων εργαζομένων με αποτέλεσμα στο Κορυδαλλό να κινδυνεύουμε με τη νέα χρονιά να λειτουργήσουν οι σταθμοί μόνο για τα μισά παιδιά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μπροστά σ΄ αυτή τη κατάσταση η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής, αλλά θα πρέπει να τεθεί επικεφαλής των κινητοποιήσεων των δημοτών και των γονιών.  
Β.- Πολυπληθής ήταν η παρουσία των κατοίκων από την περιοχή του Άνω Κορυδαλλού για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατα εγκατεστημένη κεραία στη ταράτσα ιδιόκτητης πολυκατοικίας επί της οδού Δάφνης και να ζητήσουν από το Δήμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Πριν δύο ημέρες είχε προηγηθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στην οδό Δάφνης και συγκέντρωση μεγάλου αριθμού υπογραφών για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι του «Πάμε Αλλιώς» δήλωσαν ότι συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και ζήτησαν η Δημοτική Αρχή να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για την απομάκρυνση της κεραίας. Με ιδιαίτερη έμφαση αναφερθήκαμε και στην νομική κάλυψη που πρέπει να δοθεί από το Δήμο στον αγώνα των κατοίκων και ενημερώσαμε για τις ανάλογες ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Ελληνικού, αλλά και ο Δήμος Ραφήνας, μετά τις σχετικά πρόσφατες τροποποιήσεις της νομοθεσίας, από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές του Μαϊου 2012 , με βάση τις οποίες εκδίδεται άμεσα η άδεια εγκατάστασης.  
Γ.- Η Πρόεδρος του Σωματείου Πειραιά καθαριστών-καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών σωματείων με τη παρουσία των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση με βάση το υπόμνημα που υπέβαλαν και να προβλέπει : 1) την ανανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών δημοσίων σχολείων, 2) τη μετατροπή τους σε καθεστώς αορίστου χρόνου , με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα., 3) να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους με σύμβαση στα δημόσια σχολεία. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του «Πάμε Αλλιώς» συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των καθαριστών/τριών και ζήτησαν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Σε επόμενη ανάρτηση θ΄ αναφερθούμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.



Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: