Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ποια ιθαγένεια θέλουμε για τα παιδιά των μεταναστών: εκδήλωση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (27/3/2013)


 Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, 7 μ.μ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου
Το καθεστώς πολιτογράφησης των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγαλώνουν στη χώρα μας είναι το θέμα της εκδήλωσης με τίτλο «Ποια ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών», που διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων.
Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα, παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας ή ήρθαν από πολύ μικρή ηλικία, δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα και φοίτησαν στα ελληνικά σχολεία, με την ενηλικίωση τους γίνονται «αόρατα» για την ελληνική πολιτεία και βρίσκονται αντιμέτωπα με καθεστώς παρανομίας. Η πρόσφατη ακύρωση του νόμου 3838/2010 για την Ιθαγένεια με την 460/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα απόκτησης της ιδιότητας του πολίτη για χιλιάδες παιδιά που έχουν μεγαλώσει στη χώρα μας και έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία.
Στην εκδήλωση, που θα ανοίξει ο Δήμαρχος και μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔΑ Σταύρος Κασιμάτης, παίρνουν μέρος οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), οι ευρωβουλευτές Μαριλέννα Κοππά (ΠΑΣΟΚ) και Νίκος Χρυσόγελος (Οικολόγοι Πράσινοι),το μέλος τμήματος της Κ.Ε ΚΚΕ για τα δημοκρατικά δικαιώματα Χαρά Μαρκατσέλη και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Παρεμβαίνουν ο Γιάννης Βαρδουνιώτης εκπρόσωπος της Β' ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Νικόδημος Μαϊνα Κινιούα εκ μέρους της οργάνωσης Asante, η Κατερίνα Θωϊδου εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ και η Veldia Mutso, μετανάστρια δεύτερης γενιάς.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος του ΣΕΜ- δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μακρυνός. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
 http://www.korydallos.gr/Default.aspx?tabid=503&language=el-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: