Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

H Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις στις 13-14/2 όλων των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι και στα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, ΚΔΗΦΗ, όπως και τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης των εργαζομένων στους Δήμους


H Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις στις 13-14/2 όλων των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι  και στα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, ΚΔΗΦΗ, όπως και τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης των εργαζομένων στους Δήμους. Ιδιαίτερα, στέκεται στο πλευρό των ηρωϊκά εργαζομένων γυναικών  στο ΒΣΣ του Δήμου Κορυδαλλού  και στα άλλα προγράμματα, που απλήρωτες επί σειρά μηνών , αλλά και μέσα από αδικαιολόγητα αντίξοες συνθήκες με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, όπως χωρίς πετρέλαιο για να κινηθούν τα αυτοκίνητα, με κομμένα τα τηλέφωνα για μέρες, χωρίς πρόσβαση σε διαδίκτυο,  11 μόνο εργαζόμενες στο ΒΣΣ  με αυταπάρνηση και περίσσευμα ψυχής εξυπηρετούν περίπου 200 ηλικιωμένους -ΑΜΕΑ συμπολίτες μας .
 Επί δεκαετίες οι εκάστοτε Κυβερνήσεις  έχοντας εξασφαλίσει  την ανοχή των Δημάρχων που στήριζαν επαναπαύθηκαν στα κοινοτικά κονδύλια και δεν έκαναν το αυτονόητο ως όφειλαν : Να θεσμοθετήσουν το ΒΣΣ και τα άλλα κοινωνικά προγράμματα μετατρέποντας τις συμβάσεις των εργαζομένων σ΄αυτά σε αορίστου χρόνου και έτσι να εξασφαλίσουν τη συνέχεια των κοινωνικών δομών που τόσο έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ, οι γυναίκες, τα παιδιά. Φωτεινή εξαίρεση ο Δήμος Καισαριανής που το 2005 και 2008 κατάφερε να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων στο ΒΣΣ σε αορίστου χρόνου.
 Αν΄αυτού  η τρικομματική Κυβέρνηση  με το νέο Πρόγραμμα που προωθεί από 1η Απριλίου , "Κατ΄οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων" πετάει στο περιθώριο την πλειοψηφία των ωφελουμένων ( 130.000 ηλικιωμένοι-ΑΜΕΑ πανελλαδικά), αλλά και τους 5.500 εργαζόμενους στο ΒΣΣ και στα άλλα Προγράμματα. Προτιμά σε συνθήκες φτώχειας και εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης  να δώσει 58.000.000 ευρώ, που είναι εξασφαλισμένα χρήματα  από τα ασφαλιστικά ταμεία , στα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα, δείχνοντας απροκάλυπτα το σκληρό της πρόσωπο.
   Μας αφορά όλους η  συνέχιση της λειτουργίας  των κοινωνικών προγραμμάτων με την ένταξή τους σε οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και η μονιμοποίηση των εργαζομένων σε αυτές και γι΄αυτό χρειάζεται η  έμπρακτη  συμπαράσταση   και η   ενεργή  κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών , αλλά και των αιρετών. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και  επικοινωνιακές μεγαλοστομίες που κολακεύουν και συσκοτίζουν με τη στάση τους τα πραγματικά προβλήματα, υποκρινόμενοι τους αγωνιστές. Ευτυχώς τους μάθαμε πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: