Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καλή Σαρακοστή !!!

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το περίπτερο από το οποίο ο Δήμος Κορυδαλλού θα μοιράσει τα σαρακοστιανά φαγητά, θα περάσουν ο Δήμαρχος , οι Αντιδήμαρχοι , οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι δημότες. Θα δούν άραγε τη νέα αυθαιρεσία που προχθές  μπροστά στα μάτια μας μέρα μεσιμέρι άγνωστο συνεργείο διέπραξε με εντολή τίνος άραγε;
Λέμε νέα αυθαιρεσία διότι το καλοκαίρι του 2008 η Εκκλησία Αγίου Γεωργίου περιέφραξε με κάγγελα!!! την πλατεία δίπλα της .... και από τότε, παρά τις διαβεβαιώσεις του τότε Αντιδημάρχου κ. Φίλη ότι έχει προσφύγει στην πολεοδομία, καμία επίσημη απάντηση δεν λάβαμε!!!




Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο παλιατσος




Στίχοι: Μέλπω Ζαροκώστα
Μουσική: Νότης Μαυρουδής
Πρώτη εκτέλεση: Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodaly
Άλλες ερμηνείες: Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση τροφίμων από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πειραιά


Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνεται προσωρινά στα γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Πειραιά (Καραϊσκου 115, 2ος ορ. – Πλ. Κοραή – Πειραιάς, τηλ.: 210 4220608 & 210 4175552 ώρες 11.00 έως 16.00) και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά(Π. Ράλλη 215, Νίκαια τηλ. 6932577567)

Ξεκινάμε την συγκέντρωση τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δικτύου Αλληλεγγύης Πειραιά. Οι ανάγκες που αντιμετωπίζουν άνεργοι και πολύ φτωχοί συμπολίτες μας είναι κατεπείγουσες. Συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων με μακρά ημερομηνία λήξης, π.χ. μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, λάδι κ.λ.π..
Είναι αυτονόητο, ότι η διαδικασία της διάθεσης θα γίνεται στη βάση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού της ανωνυμίας και ταυτόχρονα θα προσπαθεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της απάθειας και την ενεργοποίηση του πολιτών, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας που μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις για την δημιουργία ενός νέου παραδείγματος οργάνωσης της κοινωνίας σε αντικαπιταλιστική βάση

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους δημότες του Κορυδαλλού!!!

Δικαίωση του αγώνα των πολιτών για το άδικο, βάρβαρο και αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ


Η σημερινή προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία απαγορεύει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους 1.165 δημότες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, είτε γιατί δεν μπορούσαν, είτε γιατί εκδήλωσαν την ανυπακοή τους σε ένα άδικο, αντισυνταγματικό και βάρβαρο χαράτσι  συνιστά νίκη του κινήματος των πολιτών του Κορυδαλλού και των συλλογικοτήτων της πόλης που κρατούν αναμμένη την φλόγα της ελπίδας για μια δικαιότερη κοινωνία και αντιστέκονται στην εξαθλίωση της ζωής τους.Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» συμμετείχε και στήριξε έμπρακτα τους αγώνες αυτούς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στη πόλη και την κοινωνία και θεωρεί θετική την πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού να συγκεντρώσει τους λογαριασμούς και να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια δια του Δικηγόρου του Δήμου και με την εθελοντική παράσταση των δικηγόρων Καίτης Κυλάκου, επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου του "Πάμε Αλλιώς" και της Βασ. Καλομπράτσου.
Συμπολίτες,Συμπολίτισσες ,
Συνεχίζουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας. Θα αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, που λεηλατεί το εισόδημα που μας έχει απομείνει και πηγαίνει στη μαύρη τρύπα του χρέους, στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους-τραπεζίτες. Όλοι μαζί μπορούμε να καταργήσουμε το νόμο, να ανατρέψουμε τα χαράτσια της εξαθλίωσης και κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ που τα εφαρμόζουν. 
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους. 
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του! 

Εκεί που το σύστημα και τα «παπαγαλάκια» του σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση:
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ–ΣΥΖΗΤΑΜΕ–ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΠΟΕ ΟΤΑ: Σγουρός και Κουκουλόπουλος ξεπουλάνε καθαριότητα και σκουπίδια



Πόλεμος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννης Σγουρό και τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο άνοιξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ ΟΤΑ) για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Σε δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι χαρακτηρισμοί ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί. Διαβάστε τι έλεγαν οι ανακοινώσεις:
  "Συνάδελφοι,
Η δυναμική, μαζική και ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Περιφέρειας Αττικής απέτρεψε την προσπάθεια κυβέρνησης, αιρετών και επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων για την εκχώρηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Γιάννης Σγουρός (Περιφερειάρχης Αττικής) χρησιμοποιώντας δέκα (10) διμοιρίες από τις δυνάμεις καταστολής, θεώρησε ότι θα μας τρομοκρατήσει προκειμένου να υλοποιήσει τους ευσεβείς πόθους του.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων

Από τις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο κλπ αναμένεται να ξεκινήσει η είσοδος των ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την ψήφιση του «Μνημονίου 2». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, εκεί θα υπάρξουν οι μεγάλες περικοπές στοναριθμό των συμβασιούχων προκειμένου να φτάσουν στο 50%, όπως επιτάσσει η συμφωνία της χώρας μας με τους δανειστές της.
Υπενθυμίζεται ότι στους δήμους υπηρετούν σήμερα περί τους 20.000 συμβασιούχους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Από αυτούς κανονικά θα έπρεπε να απομακρυνθούν 10.000. Ωστόσο μετά τη συμφωνία του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη περίπου 3.000 από τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης να μετακινηθούν στους δήμους και κυρίως στην καθαριότητα, ο αριθμός πέφτει στις 7.000.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"Μη φύγετε, να μείνουμε εδώ, να ξαναπάμε στο Σύνταγμα"! "Η χούντα του Μνημονίου δεν θα περάσει"!

 Με αυτό το σύνθημα ο πυκνός όγκος των περισσότερων από 500.000 διαδηλωτών  συγκλόνισε  χθες την Αθήνα. Με την επίμονη, παρατεταμένη και ορμητική του παρουσία, παρά τις ανηλεείς επιθέσεις που δέχθηκε με χημικά από τις δυνάμεις καταστολής, φαίνεται ότι μπορεί ν΄αλλάξει την σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας, προσδίδοντας διαστάσεις πρωτοφανούς αντίστασης και ανυπακοής στα Μνημόνια. 
 Το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών δεν υπέκυψε  στους εκβιασμούς,την τρομοκρατία και την απίστευτη βαρβαρότητα με βίαια μέτρα ενάντια στη ζωή των εργαζομένων, με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, την ώρα που αφήνουν ακραίες ομάδες να καίνε ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας. Για μας τέτοιες πράξεις βίας από όποιον κι αν γίνονται είναι αντικειμενικά εχθρικές για το ίδιο λαϊκό κίνημα. 
 Η χθεσινή  μεγαλιώδης διαδήλωση που  ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και μία από τις μεγαλύτερες της μεταπολίτευσης πέτυχε να απονομιμοποιήσει  πλήρως την κυβέρνηση και την πολιτική της και να μειώσει την κοινοβουλευτική της στήριξη, από 255 σε 199 βουλευτές, θέτοντας επιτακτικά το αίτημα για εκλογές τώρα, προκειμένου ν΄αποκατασταθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες. 
 Απαίτηση όλου του λαού είναι να φύγει η  κυβέρνηση Παπαδήμου, που οδηγεί το λαό σε σίγουρη φτώχεια και χρεωκοπία και ξεπουλά τη χώρα 

                                          Καίτη Κυλάκου
                  Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού




Ναι ήταν μια ιστορική ημέρα!



Φωτογραφία και κείμενο από το blog H Kοκκινιά μας
 Ναι ήταν μια ιστορική ημέρα. Για πολλούς λόγους. Ο πιο κύριος είναι ότι το πιο συνειδητό κομμάτι του ελληνικού λαού ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στο κάλεσμα των στιγμών. Πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, για να εκφράσει την αντίθεση του και στο δεύτερο ακόμα πιο οδυνηρό μνημόνιο υποδούλωσης στα ξένα οικονομικά συμφέροντα. Να εκφράσει την απόφαση του ότι ακόμα και αν ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, θα ακυρώσει στην πράξη την εφαρμογή του με οποίο τρόπο μπορεί. 
Η δικιά μου μαρτυρία από την χθεσινή ημέρα, είναι ότι αυτή η λαοσύναξη στο κέντρο της Αθήνας ήταν η μεγαλύτερη όσων τουλάχιστον έχω ζήσει εγώ. Ήταν αυθόρμητη προσέλευση απλού κόσμου που κατέβηκε να διαδηλώσει ειρηνικά. Στις 5:30 ανεβαίνοντας από Γκάζι την Ερμού για σύνταγμα, φτάνοντας στο Μοναστηράκι διαπιστώσαμε ότι η Ερμού ήταν γεμάτη κόσμο που είχε εγκλωβιστεί γιατί ήδη στη πλατεία συντάγματος έριχναν χημικά. 

Οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν την καταστροφή της Αθήνας στα πρότυπα Καραμανλή;




 Πάρα πολλά νεοκλασσικά κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες χθες βράδυ κατά τις επιδρομές κουκουλοφόρων σε αντίθεση με συμβατικά κτίρια. Η τόσο στοχευμένη επιπλογή ως στόχων τα νεοκλασσικά κτίρια μοίαζει λες και το θέμα της χώρας είναι τελικά η υπάρξη ή όχι αυτών των πανέμορφων κτιρίων.
Επίσης οι κουκουλογόροι σύμφωνα με τα ΜΜΕ εμπόδισαν μάλιστα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση τους!!!
Τα νεοκλασσικά της Αθήνας είχαν ουσιαστικά γίνει στόχος και στο παρελθόν, επί Καραμανλή, με την περιβόητη ¨Αντιπαροχή¨ όπου εξαφανίσθηκαν κατά χιλιάδες και στην θέση τους ξεφύτρωσαν οι τσιμεντένιες τερατώδεις κατασκευές.
Αρκετοί παλιά μίλησαν για τις σχέσεις του ηγέτη με γνωστή τσιμεντοβιομηχανία, σήμερα;

A ΙΣΧΟΣ, Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Αμαλίας!!!





O κόσμος είναι πολύς, οι αστυνομικές δυνάμεις ¨κρύβονται¨ πίσω από την Αγγκλικανική Εκκλησία Αθηνών στην Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Αμαλίας. Ψεκάζουν τον κόσμο και κρύβονται, ο κόσμος διαλύεται και μόλις ξαναμαζεύτουν αυτοί τους ξαναψεκάζουν!!!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονικά μέσω ΟΑΕΔ οι αιτήσεις των άνεργων για εργασία στους Δήμους


Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες:

Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος

Δ.Ε. Οδηγός

Δ.Ε. Τεχνίτης Οικοδόμος

Δ.Ε. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής

Δ.Ε. Τεχνίτης Σιδεράς

Δ.Ε. Υδραυλικός

Δ.Ε. Χειριστής Μηχανημάτων

Υ.Ε. Εργάτης Γενικών Καθηκόντων

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωτικό σημείωμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου 2012

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού στις 6-2-2012  το Πάμε Αλλιώς στα προ ημερησίας διάταξης θέματα αναφέρθηκε σε  τρία σημαντικά ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών και διεκδίκησε την επίλυσή τους από τη Διοίκηση του Δήμου, τονίζοντας ότι γι΄αυτό  δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι απαιτούνται χρήματα.    
   Συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος, Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, ζήτησε : 1) να σταματήσει  το συνεχιζόμενο παράνομο παρκάρισμα πάνω  στην πλατεία που βρίσκεται στον Άνω Κορυδαλλό, μεταξύ των δρόμων Ηλείας και Χειμάρας, 2) Να διορθωθεί η επικίνδυνη για τους οδηγούς διασταύρωση των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας  και 3) Να αντιμετωπιστεί άμεσα η εστία μόλυνσης από επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται σε οικόπεδο επί της οδού Μετσόβου, πολύ κοντά στο σπίτι του Δημάρχου. Παρουσίασε δε τεκμηριωμένα το ζήτημα  και με φωτογραφίες που τις είχαν παραδώσει οι περίοικοι.  

  Στη συνέχεια η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Καίτη Κυλάκου, ζήτησε: 1) Ο Δήμος Κορυδαλλού να αναδιατάξει το υπάρχον προσωπικό και τους υπάρχοντες πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων που πλήττονται από την ανεργία, στερούνται τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, αδυνατούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια και τα παιδιά τους στερούνται της ενισχυτικής διδασκαλίας, 2) Να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για τις  επικείμενες προσλήψεις ανέργων στην κοινωνική εργασία 3) Καταδίκασε τις επιθέσεις βίας και ξυλοδαρμών σε μετανάστες  στη περιοχή Village-Park στη Θηβών από ομάδες ανηλίκων ηλικίας 15-17 ετών και ζήτησε  ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να καλέσουν άμεσα κοινή σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων, των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων, της ΕΛΜΕ Πειραιά και της ΕΛΜΕ Β’ Πειραιά, των Διδασκαλικών Συλλόγων για να συζητηθεί το πρόβλημα. Προς το σκοπό αυτό ζήτησε άμεσα  και την σύγκλιση του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου, 4) Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Πάμε Αλλιώς τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε με Κορυδαλλιώτες  συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  προκειμένου μαζί και με άλλους συνδικαλιστές που κατοικούν στο Κορυδαλλό, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, δημοτικούς συμβούλους  και ενεργούς πολίτες  να δημιουργηθούν λαϊκές επιτροπές γειτονιάς που θα εμποδίσουν την διακοπή του ρεύματος από τους εργολάβους  της ΔΕΗ.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ: Σαν χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου της Αυτοδιοίκησης



Τι θα αποκόμιζε άραγε ένας ελεύθερος παρατηρητής από το διήμερο και πυκνό σε ομιλίες συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή; Το πρώτο μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη»;Από πολιτικής απόψεως, ο προβληματισμός ήταν μηδαμινός και οι προτάσεις ανύπαρκτες. Το μεγάλο ενδιαφέρον του συνεδρίου, ωστόσο, ήταν η διάσταση ανάμεσα στον επίσημο κυβερνητικό λόγο, που επιχειρούσε να διασώσει τα κουρέλια του «Καλλικράτη», και τη ζοφερή πραγματικότητα που διεκτραγωδούσαν στο σύνολό τους οι αιρετοί όλων των πολιτικών αποχρώσεων: μια Τοπική (Αυτο)διοίκηση σε κατάρρευση και ο «Καλλικράτης» σε ρόλο μπουλντόζας. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και, άρα, συνδιαμορφωτής αυτής της πολιτικής, δήμαρχος Καλλιθέας (Αττικής) κ. Κ. Ασκούνης, σε μια προσεκτικά στρογγυλεμένη ομιλία, δεν μπόρεσε να αποφύγει νότες ρεαλισμού, παραδεχόμενος το αδιέξοδο της Τ.Α. μέσα στη γενικότερη οικονομική συγκυρία. Βιάστηκε πάντως να χρυσώσει το χάπι: «Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση φορέα και γνήσιο πρωταγωνιστή της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του τόπου. Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση θεσμό και δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, θεσμό και δύναμη της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας», είπε . Απέφυγε, ωστόσο, επιμελημένα να εξηγήσει πώς. Χωρίς χρηματοδότηση; Με τους περισσότερους δήμους στα όρια της χρεωκοπίας; Με διαρκή απίσχναση των κοινωνικών παροχών προς τον πολίτη;
Βεβαίως την παράσταση έκλεψε ο πού είσαι νιότη πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος, επί σχεδόν 5 τετραετίες δήμαρχος Κοζάνης, πρώτος πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ για δυο θητείες και νυν υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Κουκουλόπουλος, οποίος περιέγραψε μια Ελλάδα στα πρόθυρα του παραδείσου, τόνισε, όπως και όλα τα κυβερνητικά στελέχη (Γιαννίτσης, Γεννηματά) την επιτυχία του «Καλλικράτη» και κορύφωσε με τη διαπίστωση, που άφησε άναυδους τους αιρετούς, ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στους δήμους και καλόν θα ήτο να δημιουργηθεί μια επετηρίδα εφεδρείας, ώστε οι πλεονάζοντες να μεταφερθούν σε δήμους με ελλειμματικό προσωπικό. Δηλαδή μεταφερόμενο προσωπικό απ’ άκρου εις άκρον της επικρατείας (!). Και όχι, δεν τα λέει η τρόικα αυτά. Άνευ ετέρου σχολίου!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γονείς: “υποκριτικές οι εξαγγελίες για συσίτια του υπουργείου παιδείας”

Για τον Μανώλη



  

Αλέξανδρου Τσουρινάκη:

Με τον Μανώλη τον Χονδρόπουλο γνωριστήκαμε στον Ρήγα του Πειραιά το 1975. Εγώ είχα έλθει για διακοπές από την Αγγλία. Ήταν από τους πιο παθιασμένους της γενιάς μας. Αργότερα έμαθα ότι είχε κι αυτός το μερίδιο του στον αντιδικτατορικό αγώνα. Μερίδιο στο ξύλο βέβαια και όχι στην κομματική νομενκλατούρα. Δεν τον απασχόλησε ποτέ. Σπάνια μιλούσε γι΄αυτό. Γίναμε φίλοι. Δύσκολα χρόνια. Πρωτοστατούσε πάντα στις αντιπαραθέσεις με τους χουντικούς αλλά και με τούς υπόλοιπους της Αριστεράς. Με πάθος και πάλι.
 Κάποια στιγμή αποφασίσαμε στα τέλη του ΄76 να πάμε φαντάροι. Χαθήκαμε. Ξαφνικά τον συναντώ στο Διδυμότειχο. Αυτόν μαζί με τον Σαράντο τον Μουτσάτσο και τον Γιώργη τον Σαμπατακάκη δίπλα στο Σουφλί… Μεγάλη χαρά. Τα είχε καταφέρει και πάλι. Σιτιστής στο Τάγμα του στο Μηχανικό. Όλη μέρα στους δρόμους. Κάναμε μαζί τις εκλογές της Συμμαχίας και λέγαμε τον πόνο μας στα ταβερνάκια του Διδυμότειχου. Πίκρα με το αποτέλεσμα. Η καζούρα που φάγαμε από τους Κνίτες ήταν ανείπωτη. Δεν του άρεσε καθόλου.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Για όλους τους τρίτεκνους όλων των ηλικιών


ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για όλους τους τρίτεκνους όλων των ηλικιών
Γνωστοποιούμε στα μέλη μας ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων από αποθέματα παρέμβασης Ε.Ε έτους 2012» οι αιτήσεις και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών για το έτος 2012, θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συλλόγου από 23/1/2012 έως και 20/3/2012 (κάθε Δευτέρα και Τρίτη 18.00-20.00).

Μετανάστης δέχθηκε επίθεση ενώ περίμενε στη στάση στη περιοχή Village Park.



Μετανάστης, μαθητής του Ανοιχτού σχολείου Μεταναστών Πειραιά, δέχθηκε επίθεση στη περιοχή Village Park, ενώ περίμενε στη στάση για να επιστρέψει σπίτι του

            Την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2012, στις 21.30  ο μαθητής του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά Νάσερ Μαχμούτ, μετανάστης από το Πακιστάν, επέστρεφε σπίτι του μετά το μάθημα. Ενώ περίμενε στη στάση του λεωφορείου προς Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, κοντά στο Village Park, δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από ομάδα δέκα περίπου νεαρών ηλικίας από 14 έως 16 χρονών, οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι.
            Ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από έναν άλλο μαθητή μας ο Πρόεδρος του Σχολείου και προσέτρεξε σε βοήθεια του τραυματία, τον οποίο βρήκε χτυπημένο στο πρόσωπο και πολύ φοβισμένο. Τον μετέφερε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου, στο νευροχειρουργικό τμήμα, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και αργά το βράδυ οι γιατροί του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.
            Ο Νάσερ είναι τώρα καλά στην υγεία του, παραμένει όμως ακόμη πολύ σοκαρισμένος και φοβάται να κυκλοφορήσει.

Επείγουσα Εκκληση για τους άστεγους απο Πειραιά !



Nτροπή να τους κυνηγούν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές μέσα στον χιονιά ! Διαμαρτυρηθείτε τώρα.

Την παρακάτω έκκληση βοήθειας στους άστεγους του Πειραιά μας έστειλε αργά χθές βράδυ Πειραιώτης φίλος του stopcartel.Τη δημοσιεύουμε με την απαίτηση πρός τις καθεστωτικές Αρχές να βοηθήσουν ανθρώπινα τον κόσμο που το σύστημα το οποίο υπηρετούν μετέτρεψε απο αξιοπρεπή σε ζητιάνο..με την προσθήκη ότι απο την ανθρωπιστική καταστροφή που τα αφεντικά τους ετοίμασαν για την πατρίδα,πιθανό ούτε οι ίδιοι δεν θα γλυτώσουν.Ας κάνουν το ανθρώπινο καθήκον τους τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο πρίν θρηνήσουμε και άλλα θύματα-συνανθρώπους μας..

ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ..

ΕΝΑ SOS ΦΙΛΟΙ - ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ! - Παρακαλούμε τον Δήμο Πειραιά για τους άστεγους.


Πηγή εδώ