Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο αγώνας τώρα δυναμώνει

Είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε τον αγώνα και να τον δώσουμε μέχρι τέλους φέρνοντας θετικά αποτελέσματα, γιατί πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μας τα παίρνουν όλα, κυρίως την αξιοπρέπεια και τίποτα άλλο δεν έχουμε να χάσουμε.
του Βασίλη Γκιτάκου *
Μετά την ψήφιση του νόμου «ταφόπλακα» που πέρασε με τη ισχνή πλειοψηφία των 153 «κηδέμπορων» των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ανάγκη διαβίωσης να αντιδράσουμε και να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή του.
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος από το «σπασμένο μάρμαρο» που καλείτε να πληρώσει η ελληνική κοινωνία.
Κατά 80% οι απολύσεις, γιατί για απολύσεις πρόκειται, όσο και να προσπαθεί να μας πείσει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημαρίτης κ. Μανιτάκης για το αντίθετο, αφορούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι μόνο η αρχή !!!
Αυτό που περιγράφεται στο νόμο είναι το πρώτο κομμάτι που θα πέσει αν το αφήσουμε από το ντόμινο των απολύσεων .
Απολύσεις θα γίνουν και μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων και μέσω των καταργήσεων υπηρεσιών και μέσω της επιτροπείας των δήμων, κανένας δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο δεν θα κάνει πια κουμάντο στο δήμο του. Ενώ η «επιτροπεία»θα μπορεί να χαρατσώνει αναλόγως και τους πολίτες χρεώνοντας τους το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων
Προωθούν τον επιτελικό δήμο που με λίγους εργαζόμενους κυρίως ΠΕ και ΤΕ θα υπογράφουν τις αναθέσεις στους εργολάβους – ιδιώτες.
Άλλωστε τα νέα οργανογράμματα που θα βγάλει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και όχι οι δήμοι βάση των πραγματικών αναγκών, θα εκδοθούν σύμφωνα με την «φιλοσοφία» της τρόικα και της τρικομματικής συγκυβέρνησης για δραματική μείωση των υπαλλήλων στο δημόσιο και τους δήμους.
Είναι ολοφάνερο ότι ο νόμος διαλύει τις υπηρεσίες των δήμων και τους εργαζόμενους , η τοπική αυτοδιοίκηση αλλάζει πρόσωπο καταργώντας πλήρως το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.
Τα δε εισοδήματα των εργαζομένων μετά την εφαρμογή του ενιαίου φτωχολογίου δεν γλύτωσαν την λαιμητόμο του νέου νόμου. Καταργείτε το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα της κανονικής αδείας, μπαίνουν νέα χαράτσια στα σπίτια, εφαρμόζεται καινούργιο φορομπηχτικό σύστημα που καταργεί ακόμα και το αφορολόγητο των παιδιών. Χαρατσώνει με νέες επιβαρύνσεις την υγεία και την περίθαλψη και οι ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών (νερό – ρεύμα) θα φέρουν αυξήσεις τιμολογίων. Είναι βέβαιο πως με αυτά τα μέτρα τα εισοδήματα θα δεχτούν μειώσεις τέτοιες οι οποίες θα φέρουν σε τραγική κατάσταση ολοκληρωτικής εξαθλίωσης τα ήδη επιβαρυμένα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά των εργαζομένων.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο και περισσότερα χρόνια οι περικοπές στις συντάξεις, στο επικουρικό και η μείωση στο εφάπαξ, με προοπτική μάλιστα λόγω της οικονομικής κατάστασης που έφεραν στα ταμεία, να μειωθούν ακόμα περισσότερο με όχι πολύ μακρινό στόχο την κατάργηση τους, συμπεριλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και στον προϋπολογισμό που σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 καλείτε να ψηφίσει η βουλή με εντολή των ξένων «νταβατζήδων».
Η τρικομματική συγκυβέρνηση είναι μετέωρη σε μια κλωστή, οι τρομοκρατίες και οι προεκλογικοί εκφοβισμοί ξέρουν ότι πλέον δεν περνάνε. Περίγελος της ευρώπης έγραψαν πρόσφατα οι εφημερίδες ότι έχουν γίνει και δεν έχουν άδικο. Ακόμα και το αριστερό άλλοθι της ΔΗΜΑΡ έχει καταπέσει, δεν πείθει κανέναν πλέον μετά την τακτική που ακολούθησε για να επιτευχθεί η έστω και ισχνή πλειοψηφία των 153 «μακελλάρηδων» του λαού.
Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν, ίσως για πρώτη φορά, να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου και να αγωνιστούμε για την κατάργηση και την ακύρωση στην πράξη του νόμου «ταφόπλακα» και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μαζί με την κυβέρνηση που την υλοποιεί, ρίχνοντας στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε τον αγώνα και να τον δώσουμε μέχρι τέλους φέρνοντας θετικά αποτελέσματα, γιατί πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μας τα παίρνουν όλα, κυρίως την αξιοπρέπεια και τίποτα άλλο δεν έχουμε να χάσουμε.



*Ο Βασίλης Γκιτάκος είναι μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: