Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αντιστκόμαστε-Διεκδικούμε-Συμμετέχουμε



  Στη  συνάντηση  μελών και φίλων  που  έγινε  στις 9-7-2012 στο νέο χώρο της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς»( ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο βάσει του νόμου, όπως και στις άλλες παρατάξεις) , Σωκράτους, αρ. 8 ( Πλατεία Μέμου) , αφού έγινε ενημέρωση  για την κατάσταση στο Δήμο Κορυδαλλού και τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη πόλη μας, η συζήτηση μετά και από πρόταση της επικεφαλής και Δημοτικής Συμβούλου, Καίτης Κυλάκου,  περιστράφηκε γύρω από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία δομών στήριξης και αλληλεγγύης στη πόλη μας. Συγκεκριμένα:
-Κρίθηκε αναγκαίο στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα να παρθούν πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν έμπρακτα όλα τα νοικοκυριά της πόλης μας που απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, είτε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε γιατί  λόγω ανέχειας και ανεργίας, δεν μπορούν να καταβάλλουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ήδη είμαστε σε επαφή με συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που κατοικούν στο Κορυδαλλό, με την οργάνωση ΑΛ.ΑΝΥ.Α,  και  κυκλοφορεί κείμενο με συλλογή υπογραφών με την  ανταπόκριση των Κορυδαλλιωτών/σσών να  είναι άμεση
- Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα να λειτουργήσει με τη νέα σχολική χρονιά  η υποστηρικτική διδασκαλία , αλλά και η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου που αδυνατούν να πληρώσουν δίδακτρα σε φροντιστήρια. Δύο  εκπαιδευτικοί, μέλη της Δημοτικής Κίνησης μας,  ανέλαβαν να  έρθουν σε επαφή με την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου η δομή αυτή  να προετοιμαστεί έγκαιρα και να λειτουργήσει με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν τα επόμενα βήματα που θα οδηγούν στην λειτουργία  δομών υποστηρικτικής διδασκαλίας, αλλά και  εκμάθησης ξένων γλωσσών.
- Παράλληλα επιτροπή του «Πάμε Αλλιώς» μαζί τις δημοτικές συμβούλους θα ζητήσει από γιατρούς και φαρμακοποιούς του Κορυδαλλού να μπουν μπροστά στη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους συμπολίτες/σσες μας. Οι επαφές αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.

-   

Δεν υπάρχουν σχόλια: