Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Άλσος Γουδή



Aυγή
Με δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανοίγει τις πύλες του σήμερα το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που ξεκίνησε χθες στο Άλσος Γουδή. Με θέμα "Στρατόπεδα κράτησης, διαπόμπευση των οροθετικών, επιχειρήσεις-"σκούπα": Αντίσταση στις πολιτικές του φόβου, τον ρατσισμό και την εξαίρεση δικαιωμάτων" θα ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων, ενώ παράλληλα, σε άλλο χώρο του φεστιβάλ, θα τεθεί στο επίκεντρο το ζήτημα "Οι Εργατικοί και Κοινωνικοί Αγώνες στο προσκήνιο". Το συναυλιακό κομμάτι στην κεντρική σκηνή περιλαμβάνει τους Bandista (10μελές συγκρότημα από την Τουρκία)
Αέρα Πατέρα & Άννα Γούλα, Stacy feat. Μάρθα Φριτζήλα, Θέμος Σκανδάμης και Radio Sol. Στη μεταναστευτική σκηνή τη δική τους παράσταση θα δώσουν: Μουσικοχορευτικό από τη Γεωργιανή κοινότητα, Μουσικοχορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαγκλαντές Doel, Ροντίνα: χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού από τον Ελληνο-Βουλγάρικο Σύνδεσμο Πολιτισμού, African Heritage - Αφρικάνικη Μουσική, Mandela Girls: Χορευτικό, Μουσική και χορός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρδιστάν, 6k20: Έλληνο-αλβανικό Hip-Hop, Renovatio: Έλληνο-αλβανικό Hip-Hop.



Στα σημερινά θεατρικά δρώμενα περιλαμβάνονται Μουσικό ποδόσφαιρο και Ηχοτοπία από το Κοινωνικό Ωδείο (για μικρούς και μεγάλους άνω των 12 ετών, 19:00-21:00), performance δρόμου από το Θεατρικό Εργαστήρι της ΑΡΣΙΣ (στις 8.00) με τίτλο «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι», καθώς επίσης Stand up comedy από το Τρίο Καράτε (Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Θωμάς Τσαλαπάτης, Δημήτρης Χριστοφορίδης) (στις 9.00). Το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει στις 9.00 μ.μ. το "East... dreams West" (55') (2008) του Abdolreza Kohanrouz με θέμα τη ζωή και τα προβλήματα των Αφγανών προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ στις 10.00 μ.μ. το "Οι μικροί άλλοι" (96') (2010) του Νίκου Δροσάκη για τα παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα.

Φυσικά, και σήμερα θα λειτουργούν στον χώρο εργαστήρια, θεματικοί χώροι, εκθέσεις και οι γνωστές πια διεθνείς κουζίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: