Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του "Πάμε Αλλιώς" γιά την Ημέρα Περιβάλλοντος


 Και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει και τη πόλη μας , τον Κορυδαλλό, στη δίνη της χειρότερης κρίσης των μεταπολεμικών χρόνων. Το μοντέλο ανάπτυξης γύρω από την κεντρική ιδέα “το κέρδος πάνω απ' όλα και όλους”, έχει εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματά του με τραγικές συνέπειες στις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, των συναταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων και, ευρύτερα, των κοινωνικά αδύναμων. Εξίσου, ίσως και ακόμη περισσότερο, έχει φθάσει στα όριά του το περιβάλλον. Η λύση δεν είναι “γενικώς” η ανάπτυξη, “πράσινη” ή “γκρι”, αλλά ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο, με εναλλακτικά παραγωγικά και καταναλωτικά πρότυπα, με έμφαση στις ανάγκες και την εξοικονόμηση πόρων απέναντι στην υπερεκμετάλλευση της φύσης. Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται επιτακτική η ανάγκη να διασώσουμε τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου, ν΄αναδείξουμε τους κινδύνους από την αλόγιστη οικιστική ανάπτυξη και να διεκδικήσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο για τον άνθρωπο. 
Εμείς της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» με πείσμα και αυτοπεποίθηση εξακολουθούμε να διεκδικούμε και ν΄ απαιτούμε :
• Την δενδροφύτευση και ανάπλαση του Όρους Αιγάλεω.
• Την άμεση αύξηση του αστικού πρασίνου.
• Την απομάκρυνση του υποσταθμού της Δ.Ε.Η. από τα Λατομεία του Δήμου Κορυδαλλού και την παραχώρηση και ανάπλαση του ευρύτερου χώρου των Λατομείων γιά αθλητικές εγκαταστάσεις,χώρους πρασίνου και περιπάτου , εκθεσιακούς και συνεδριακούς χώρους.
• Την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε Σχολεία και Νοσοκομεία και την αλλαγή του ανεπαρκούς νομοθετικού πλαισίου.
• Το δικαίωμα των πεζών να περπατούν ανενόχλητοι και ασφαλείς στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, που έχουν καταληφθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων.
• Το ΜΕΤΡΟ να φθάσει άμεσα στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια και τον Πειραιά.
Τον περιορισμό κυκλοφορίας των Ι.Χ. και την αύξηση των μέσων σταθερής τροχιάς στην πόλη (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΤΡΑΜ – ΜΕΤΡΟ) – λήψη κυκλοφοριακών μέτρων – πεζοδρομήσεις.
• Την δημιουργία ποδηλατοδρόμων στους δήμους του Πειραιά και στον Κορυδαλλό με κίνητρα γιά τη χρήση του ποδηλάτου από τους πολίτες.
• Την ανάπλαση των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα σε χώρους πρασίνου και περιπάτου, ιστορικής μνήμης, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα, αντιστεκόμενοι στους σχεδιασμούς της ΟΛΠ ΑΕ και της Κυβέρνησης.
• Την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το Πέραμα μέχρι το Λιμάνι του Πειραιά και από την Πειραϊκή και τη Καστέλα , έως το Σ.ΕΦ. στο Ν. Φάληρο.
• Το Πάρκο στα Οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ και τον καθαρό ΚΗΦΙΣΟ ποταμό.
• Την ανάπλαση του χώρου των γραμμών του τραίνου , από το Λιμάνι μέχρι τη Λεύκα και του Δηλαβέρη στην Παλαιά Κοκκινιά.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡ/ΛΟΥ «Πάμε Αλλιώς»





Δεν υπάρχουν σχόλια: