Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά η Καίτη Κυλάκου



Δικηγόρος Πειραιά- Δημοτική σύμβουλος Κορ/λού
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς"


Γεννήθηκε στον Πειραιά. Μαχόμενη Δικηγόρος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τομέα του Εργατικού Δικαίου. Δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» και υποψήφια Δήμαρχος το 2006 και 2010 με τις υποψήφιες γυναίκες του ψηφοδελτίου να ξεπερνούν το 50%. Το συναρπαστικό ταξίδι στην Αριστερά ξεκινά νωρίς από την οργάνωση της ΕΚΟΝ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», αργότερα στο ΚΚΕεσωτ., ΚΚΕεσ/Ανανεωτική Αριστερά, ΑΚΟΑ και σήμερα στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφια Βουλευτής Β΄Πειραιά ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ το 2000, 2004, 2007 και 2009. Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα ψάχνουν ανάμεσα στην μνήμη και την λήθη την αλήθεια για όσα έγιναν και για όσα πρόκειται να συμβούν … Με σεβασμό στην αυτονομία των κινημάτων συναντήθηκε με συναγωνιστές/στριες στους δύσκολους δρόμους των αγώνων των απλών καθημερινών ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κοινωνία που θα κάνει δική της υπόθεση την προοπτική του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία.
Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση και λειτουργία δομής στήριξης και συμβουλευτικής σε γυναίκες, ελληνίδες και μετανάστριες, που βρίσκονται σε ανάγκη ή απειλούνται από βία με την εθελοντική προσφορά νομικών και κοινωνικών επιστημόνων. Μαζί με ενεργούς πολίτες και άλλες δημοτικές κινήσεις της ευρύτερης περιοχής από Νίκαια, Κερατσίνι, Αγία Βαρβάρα, Χαίδάρι κλπ έχει πρωτοστατήσει στην δημιουργία και λειτουργία της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω. Έχει συμβάλει στην επεξεργασία και διάδοση εφαρμοσμένου σχεδίου γιά τον Συμμετοχικό Προϋπολογσμό των Πολιτών στον Κορυδαλλό και την διοργάνωση συζητήσεων και εκδηλώσεων με το θέμα αυτό. Στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης για τους/τις άνεργους/ες, τους/τις εργαζόμενους/ες, τους νέους, τις γυναίκες.
 Συμμετείχε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έγιναν στην πόλη μας. Στα προβλήματα της καθημερινότητας με έμφαση ζητήματα της ακρίβειας, της ανεργίας,της νέας φτώχειας,των ελαστικών σχέσεων εργασίας,της παιδείας,των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων .
Πρόσφατα μαζί με τις επιτροπές κατοίκων κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ υπερασπίστηκε πολιτικά και νομικά 1.200 κατοίκους του Κορυδαλλού ,που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι, συμβάλλοντας και στην Επιτροπή που δημιούργησε ο Δήμος.
Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε σε συλλογικότητες κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα που ανέπτυξαν δραστηριότητες στη πόλη του Κορυδαλλού και ιδιαίτερα στα ζητήματα των γυναικών , του πολιτισμού και της οικολογίας. Ενδεικτικά, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού - Νικαίας με την έκδοση του περιοδικού ¨ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ" , σε στέκια πολιτισμού, στο Ράδιο Παρέμβαση ,στην Αυτόνομη Ομάδα Γυναικών Πειραιά και αργότερα το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών.  
Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝ Πειραιά, της Παμπειραϊκής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: