Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ: Σγουρός και Κουκουλόπουλος ξεπουλάνε καθαριότητα και σκουπίδια



Πόλεμος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννης Σγουρό και τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο άνοιξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ ΟΤΑ) για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Σε δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι χαρακτηρισμοί ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί. Διαβάστε τι έλεγαν οι ανακοινώσεις:
  "Συνάδελφοι,
Η δυναμική, μαζική και ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Περιφέρειας Αττικής απέτρεψε την προσπάθεια κυβέρνησης, αιρετών και επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων για την εκχώρηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Γιάννης Σγουρός (Περιφερειάρχης Αττικής) χρησιμοποιώντας δέκα (10) διμοιρίες από τις δυνάμεις καταστολής, θεώρησε ότι θα μας τρομοκρατήσει προκειμένου να υλοποιήσει τους ευσεβείς πόθους του.


Ήταν μια πρώτη μάχη, από τις πολλές που έχουμε να δώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, για να ανατρέψουμε στην πράξη την ακραία, βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας" ανέφεραν στην πρώτη ανακοίνωση.
"Ο υπερασπιστής των εργολαβικών συμφερόντων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος «ξαναχτύπησε» Ο Υφυπουργός Εσωτερικών με φρασεολογία και επιχειρήματα που αρμόζουν σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο των εταιρειών του κ. Μπόμπολα, βγήκε για ακόμη μία φορά στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τάχθηκε ανοιχτά και χωρίς κανένα πρόσχημα υπέρ της εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες" επισημαίνει σε άλλη ανακοίνωση η ΠΟΕ ΟΤΑ. Και συνεχίζει το ίδιο δυναμικά:
"Προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία ο κ. Κουκουλόπουλος ανέπτυξε το σχέδιο που προωθείται από κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πριμοδότηση των επιχειρηματιών-εργολάβων με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διαχείριση των σκουπιδιών. Εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία θα προκύψουν από την επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών, που θα σημάνει η ανάθεση σε ιδιώτες της αρμοδιότητας που σήμερα ανήκει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών με τρόπο ξεδιάντροπο και προκλητικό παραβλέπει την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών σε εποχή ανέχειας και εξαθλίωσης, τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων με την ανεργία να έχει ξεπεράσει επισήμως το 20% και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Φαίνεται ότι ο κ. Κουκουλόπουλος την ύστατη στιγμή, πριν καταρρεύσει η συγκυβέρνηση που οδηγεί με την πολιτική του μνημονίου όλους τους Έλληνες στη χρεοκοπία, αδημονεί και κόπτεται να προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών-εργολάβων. Η στάση του κρύβει και ιδιοτελείς σκοπούς, καθώς γνωρίζει ότι ο κύκλος του στην πολιτική έχει λήξει.
Φαίνεται όμως ότι ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο… καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν πραγματικότητα τα καταστροφικά σχέδια της συντεχνίας που ο ίδιος εκπροσωπεί".
ΠΗΓΗ : ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: