Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωτικό σημείωμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου 2012

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού στις 6-2-2012  το Πάμε Αλλιώς στα προ ημερησίας διάταξης θέματα αναφέρθηκε σε  τρία σημαντικά ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών και διεκδίκησε την επίλυσή τους από τη Διοίκηση του Δήμου, τονίζοντας ότι γι΄αυτό  δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι απαιτούνται χρήματα.    
   Συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος, Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, ζήτησε : 1) να σταματήσει  το συνεχιζόμενο παράνομο παρκάρισμα πάνω  στην πλατεία που βρίσκεται στον Άνω Κορυδαλλό, μεταξύ των δρόμων Ηλείας και Χειμάρας, 2) Να διορθωθεί η επικίνδυνη για τους οδηγούς διασταύρωση των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας  και 3) Να αντιμετωπιστεί άμεσα η εστία μόλυνσης από επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται σε οικόπεδο επί της οδού Μετσόβου, πολύ κοντά στο σπίτι του Δημάρχου. Παρουσίασε δε τεκμηριωμένα το ζήτημα  και με φωτογραφίες που τις είχαν παραδώσει οι περίοικοι.  

  Στη συνέχεια η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Καίτη Κυλάκου, ζήτησε: 1) Ο Δήμος Κορυδαλλού να αναδιατάξει το υπάρχον προσωπικό και τους υπάρχοντες πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων που πλήττονται από την ανεργία, στερούνται τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, αδυνατούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια και τα παιδιά τους στερούνται της ενισχυτικής διδασκαλίας, 2) Να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για τις  επικείμενες προσλήψεις ανέργων στην κοινωνική εργασία 3) Καταδίκασε τις επιθέσεις βίας και ξυλοδαρμών σε μετανάστες  στη περιοχή Village-Park στη Θηβών από ομάδες ανηλίκων ηλικίας 15-17 ετών και ζήτησε  ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να καλέσουν άμεσα κοινή σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων, των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων, της ΕΛΜΕ Πειραιά και της ΕΛΜΕ Β’ Πειραιά, των Διδασκαλικών Συλλόγων για να συζητηθεί το πρόβλημα. Προς το σκοπό αυτό ζήτησε άμεσα  και την σύγκλιση του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου, 4) Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Πάμε Αλλιώς τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε με Κορυδαλλιώτες  συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  προκειμένου μαζί και με άλλους συνδικαλιστές που κατοικούν στο Κορυδαλλό, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, δημοτικούς συμβούλους  και ενεργούς πολίτες  να δημιουργηθούν λαϊκές επιτροπές γειτονιάς που θα εμποδίσουν την διακοπή του ρεύματος από τους εργολάβους  της ΔΕΗ.
Τέλος με αφορμή το επίκαιρο  ζήτημα του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει αρνητική  θέση  σ΄αυτό με ψήφισμα, η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος μεταξύ άλλων τόνισε " Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει κοινωνικές διαστάσεις, που σε εποχή κρίσης επιδεινώνονται. Η επιστήμη έχει καταλήξει σε πορίσματα με βάση τα οποία θεσπίζεται η διάκριση των ουσιών ώστε να περιορίζονται οι κίνδυνοι και να διευκολύνεται η θεραπευτική αντιμετώπιση των θυμάτων. Οι χρήστες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κατασταλτικούς μηχανισμούς και να διώκονται ως κοινοί εγκληματίες. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι φυλακές και αυτές του Κορυδαλλού είναι ¨"μαγαζί γωνία" για τη διακίνηση και ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε θρηνήσει νεκρούς από υπερβολική δόση. Σήμερα απαιτούνται  τολμηρότερα μέτρα και, κυρίως, οικονομική στήριξη των δομών θεραπείας και επανένταξης των χρηστών, τις οποίες διαλύει το Μνημόνιο. Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα της αριστεράς και να  συμπαραστέκεται στους συγγενείς των θυμάτων και να πρωτοστατεί στην αμείλικτη πάταξη των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και όχι στην καταστολή των ασθενών" 




Δεν υπάρχουν σχόλια: