Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

...και στο Κορυδαλλό οι εργαζόμενοι απλήρωτοι πέντε μήνες!!!


 Σύμφωνα  με  το δημοσίευμα του  "Αυτοδιοίκηση"  με τίτλο "ΑΤΤΙΚΗ: ΔΗΜΟΙ «ΦΕΣΩΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ" στο Δήμο  Κορυδαλλού οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις έχουν να πληρωθούν 5 μήνες. Από διαμαρτυρίες και άλλων εργαζομένων με συμβάσεις οι καθυστερήσεις στη καταβολή των δεδουλευμένων τους  και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών είναι μια πραγματικότητα, που χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τις επώδυνες συνθήκες που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή, λόγω της κρίσης και από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτικοί φορείς που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ  έδοσαν το χρίσμα και στήριξαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, Σταύρο Κασιμάτη. 
Αναφέρεται στο άρθρο 
" Ο κακοπληρωτής εργοδότης είναι πλέον γεγονός στο Δημόσιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιους δήμους στην Αττική που χρωστούν μέχρι και 10 μήνες στους εργαζομένους. Η «κοινωνική πολιτική», το «κοινωνικό πρόσωπο» των δημάρχων φαίνεται πωςεξαντλείται μαζί με τους... Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που ολοένα και μειώνονται, μόνον όσον αφορά στους υπαλλήλους τους που τους αφήνουν απλήρωτους.
 Η δικαιολογία πως δεν μπορούν να τους πληρώσουν λόγω των μειωμένων επιχορηγήσεων από το κεντρικό κράτος σίγουρα δεν ευσταθεί, καθώς τα όποια χρήματα παίρνουν για τη μισθοδοσία γίνεται με βάση το προσωπικό το οποίο έχουν. Άρα, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα: ίσως στην κακοδιαχείριση και στην προσπάθεια να κλείσουν οι «τρύπες». 
Ενδεικτικά, η aftodioikisi.gr αναφέρεται: 
-Στο Δήμο Αιγάλεω, όπου 250 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 2 μέχρι και 4 μήνες.
-Στο Δήμο Αθηναίων, όπου οι συμβασιούχοι παίρνουν Νοέμβρη και Δεκέμβρη προκαταβολές και όχι μισθοδοσία. Επίσης, 34 εργαζόμενοι στο Βρεφοκομείο είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα λεφτά τους ανάμεσα στον πάρεδρο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
-Στο Δήμο Ασπρόπυργου, όπου απλήρωτοι εδώ και σχεδόν 5 μήνες παραμένουν οι 56 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς.
-Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπου οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι 5 ½ μήνες απλήρωτοι.
-Στο Δήμο Περάματος, όπου οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση φτάνουν και τους 5 μήνες.
-Στο Δήμο Κορυδαλλό, όπου οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις έχουν να πληρωθούν 5 μήνες.
-Στο Δήμο Φυλής, όπου οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο 10 μήνες.
-Στον ΕΔΣΝΑ, όπου 94 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 3 μήνες.
Απλήρωτοι εργαζόμενοι υπάρχουν ακόμη και σε άλλους δήμους, όπως, για παράδειγμα, στο Δήμο Αλίμου, ενώ δεν πρέπει να λησμονούνται και ΟΙ απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων. ....''



Δεν υπάρχουν σχόλια: