Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου.



Και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού τήρησε το έθιμο της κοπής της πίτας στο Σινέ Παράδεισος.
Στο κόσμο που συγκεντρώθηκε , εμφανώς λιγότερος από τις προηγούμενες χρονιές και στο μεγαλύτερο μέρος του εμπλεκόμενος με το μηχανισμό του Δήμου, ήταν ορατή η αγωνία για τα νέα άγρια μέτρα που ήδη από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι τραπεζίτες ξεκαθάρισαν ότι μας περιμένουν. Μας έκαναν "ποδαρικό" με εκβιασμούς ξεκαθαρίζοντας ότι ή θα δεχτούμε να φτωχύνουμε ή θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 50!!! Το μούδιασμα φάνηκε στα λιγοστά χειροκροτήματα που σποραδικά έσπαγαν την σιωπή που επικρατούσε στην αίθουσα. Μοναδική εξαίρεση το χειροκρότημα στη χορωδία του Δήμου. Φαίνεται ότι ο καθωσπρεπισμός της εκδήλωσης δεν επέτρεπε την έκφραση δυσαρέσκειας ή οργής σ΄αυτούς που συναίνεσαν στις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ και που ήταν παρόντες στην αίθουσα.


Ο Δήμαρχος στην ομιλία του όσο και εάν επιχείρησε, για λόγους που μας είναι φανεροί να πάρει αποστάσεις, δεν μπορεί να μας πείσει ότι δεν είναι και αυτός συνυπεύθυνος, αφού όλα αυτά τα χρόνια ήταν στη πρώτη γραμμή με αυτούς που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. ΠΑΣΟΚ δήλωνε το 2007, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και ενός μεγάλου τμήματος της τοπικής ΝΔ εκλέχτηκε το 2010. 
 Στις μέρες που ακολουθούν οι λεκτικές αποστάσεις δεν θα 'χουν καμμία απολύτως σημασία.
 Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι επιζητούν από κάπου να πιαστούν για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.Αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια, αλλά με πράξεις που θα αισθάνονται το Δήμο πραγματικό συμπαραστάτη στα δύσκολα.Με άλλα λόγια ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτοί που τον υπηρετούν είναι διατεθειμένοι μαζί με την κοινωνία να αντισταθούν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Δημοκρατία,Ελευθερία,Αξιοπρέπεια. Αν είναι να το δηλώσουν καθαρά με έργα και πράξεις, παίρνοντας θέση στις μάχες που θα ακολουθήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: