Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

“Κοινωνικές δράσεις” με τα ψίχουλα των κονδυλίων



 Με ψίχουλα μέσω κοινοτικών κονδυλίων επιχειρεί η κυβέρνηση να φρενάρει την εν εξελίξει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Έτσι, χθες, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αποφασίστηκαν “κοινωνικές δράσεις” στον χώρο της αυτοδιοίκησης για το 2012.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η έναρξη ενός προγράμματος αυτεπιστασίας που θα υλοποιηθεί από την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, θα αφορά κυρίως εργατοτεχνικό προσωπικό για 135 ημέρες εντός του 2012 και θα καλύψει 120.000 άτομα. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, θεσπίζονται για του χρόνου 70 εκατ. ευρώ εθνικοί πόροι για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” που αφορά ηλικιωμένους, ενώ στις δράσεις προβλέπεται και η δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων για γυναίκες - θύματα βίας.
Πρόκειται για δημιουργία 14 Κέντρων στις έδρες των Περιφερειών και τον Πειραιά και έως 19 Κέντρων στους μεγαλύτερους δήμους. Τον Μάιο 2012 προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του Πολυκέντρου Γυναικών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, ενδοοικογενειακής και trafficking.
Στις “κοινωνικές δράσεις” που παρουσίασε ο Τ. Γιαννίτσης περιλαμβάνονται επίσης η δημιουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, αλλά και επιτοδούμενα προγράμματα στους δήμους για εξοικονόμηση ενέργειας. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, εξέφρασε, κατά πληροφορίες, τη βούληση της Εκκλησίας να συμβάλει σε όσες δράσεις μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στα οξέα κοινωνικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: