Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του «Πάμε Αλλιώς» γιά την επιτήρηση και εποπτεία του Δήμου Κορυδαλλού από τριμελή επιτροπή ( τρόϊκα) γιά χρέη και δάνεια.

Μερικούς μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 τα προγνωστικά μας γιά τα χρέη και τα δάνεια επαληθεύτηκαν και η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη.
Ο Δήμος Κορυδαλλού κατατάσσεται και επίσημα πλέον από την Κυβέρνηση του Μνημονίου μεταξύ των πρώτων "κόκκινων" Δήμων με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ , χωρίς στο χρέος αυτό να περιλαμβάνεται και το χρέος των δημοτικών επιχειρήσεων.
Είμαστε, ως Δήμος, περισσότερο χρεωμένοι και από το γειτονικό Δήμο της Νίκαιας,γιά τα χρέη του οποίου επί σειρά ετών μας έπιανε δέος!!! Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Κορυδαλλού θα υποστεί υποχρεωτικά εξονυχιστικούς ελέγχους στα ταμεία και τις υπηρεσίες του από τριμελή επιτροπή (τρόϊκα) με απόλυτα τραγικές συνέπειες γιά τους Κορυδαλλιώτες/σσες. Πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων, των συμβάσεων, των εκδηλώσεων, των παλαιών και νέων έργων, όπως και αδυναμία πληρωμών γιά μισθούς και λειτουργικές ανάγκες, καθώς το σύνολο των εσόδων συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τη ΣΑΤΑ, θα διατίθεται για το πρόγραμμα εξυγίανσης με βάση χρονοδιάγραμμα, ερήμην των αναγκών των δημοτών/σσών.
Ο μόνιμος έλεγχος από την τριμελή επιτροπή σημαίνει μαζικές απολύσεις και μετατάξεις υπαλλήλων, και κανένα έργο στην πόλη. Πάει περίπατο το νέο Δημαρχείο που άλλωστε έχει σταματήσει η κατασκευή του, οριστική ταφόπλακα στα αθλητικά έργα που διαφήμιζαν με φιέστες Χρήστου και Κασιμάτης ενώ προχθές ακόμα , ιδιώτες έριχναν μπάζα στα πρώην λατομεία και δραστική μείωση όλων των κοινωνικών παροχών (κλείσιμο ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί, υποχρηματοδότηση των σχολείων κ.λπ.) ενώ η καθαριότητα θα παραδοθεί μοιραία σε ιδιώτες.
Παρά τις διαπιστώσεις μας που επαληθεύτηκαν, ελπίζαμε και ευχόμαστε ότι το γεγονός αυτό της επιτήρησης και της εποπτείας δεν θα συνέβαινε στην πόλη μας και στο Δήμο μας.
Γιά την τραγική αυτή εξέλιξη των χρεών, των δανείων και της πτώχευσης του Δήμου μας η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», αλλά διαχρονικά και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής και οικολογικής αριστεράς στον Κορυδαλλό, έχουμε ξεκάθαρα προειδοποιήσει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές γιά τον επικίνδυνο κατήφορο της υπερχρέωσης, της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας, των κλειστών ομάδων, των πελατειακών σχέσεων και προσλήψεων κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση του αναξιόπιστου Ελληνικού Κράτους. Ζητήσαμε δε πολλές φορές να μας δοθούν όλα τα στοιχεία γιά τα χρέη του Δήμου, αλλά ποτέ δεν λάβαμε ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις. Αντίθετα όποιος τολμούσε να μιλήσει γιά σπατάλες, γιά φιέστες, γιά υπερκοστολογήσεις, γιά σαλαμοποιήσεις έργων, γιά υερδανεισμό έτρωγε λάσπη με το φτυάρι, λοιδωρίες και συχνά δικαστικές διώξεις που ποινικοποιούσαν την πολιτική κριτική.
Ο Δήμος ήδη από την εποχή της δημαρχίας Χρήστου και αντιδημαρχίας Κασιμάτη και στη συνέχεια δημαρχίας Κασιμάτη επέλεξε την εύκολη λύση της δανειοδότησης και της υπέρογκης υπερχρέωσης με τόκους και προσαυξήσεις , ερήμην των αναγκών της κοινωνίας και χωρίς να γίνονται έργα και υποδομές.
Αντί να διεκδικήσουν με αγώνες τους πόρους και τα χρήματα που προορίζονταν γιά το Δήμο Κορυδαλλού και ενώ το κεντρικό κράτος τους παρακρατούσε παράνομα γιά να τους σπαταλά κατά το δοκούν, γιά να είναι αρεστοί στις κεντρικές Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, προτίμησαν τον υπερδανεισμό και την υποθήκευση του μέλλοντος της πόλης προκειμένου να καλύπτουν ακόμη και λειτουργικές ανάγκες του Δήμου (μισθούς, ενοίκια κλπ). Οι ευθύνες των δημοτικών αρχών του κ Χρήστου και κ. Κασιμάτη που διοίκησαν το Δήμο Κορυδαλλού τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια είναι αναμφισβήτητες, διαχρονικές και τόσο σοβαρές που επιβάλλεται η διερεύνησή τους και η απόδοση των ευθυνών.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» καλεί τους Κορυδαλλιώτες/σσες ν΄απαιτήσουν να πάρουν στα χέρια τους τον Κοινωνικό Έλεγχο του Χρέους με διαφάνεια και συμμετοχή. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και του κοινωνικού πλούτου της πόλης δεν μπορεί να γίνει από την Δημοτική Αρχή Κασιμάτη και από την Κυβέρνηση, αγνοώντας τους δημότες. Όλα στο φως , όπως έκανε και ο γειτονικός Δήμος Νίκαιας. Επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων.
Να διεκδικήσουμε δημόσιους πόρους από τους ΚΑΠ και ανταποδοτικά τέλη, εξασφαλίζοντας κοινωνικές δαπάνες γιά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική μέριμνα με παράλληλη μείωση εξόδων γιά εκδηλώσεις, γιορτές, υπέρογκα μισθώματα.
Σας καλούμε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και των εκλεκτών της στον Κορυδαλλό.
Σας καλούμε να υπερασπιστούμε την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικολογία , την πολιτισμική πολυμορφία, τον κοινωνικό έλεγχο και την δημοκρατική συμμετοχή στην πόλη, διεκδικώντας δημοκρατική και φιλολαϊκή Τ.Α.

Για το «Πάμε Αλλιώς»
Καίτη Κυλάκου
Δημοτική Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: