Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του "Πάμε Αλλιώς" γιά τα χρέη του Δήμου ένα χρόνο πριν!!!

Την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, αναρτήσαμε την ανακοίνωσή μας με τίτλο "Πάνω από 45% η αύξηση των χρεών του Δήμου από δάνεια" .Σήμερα εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και γι΄αυτό την παραθέτουμε αυτούσια.
"Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός γιά να καταλάβει ότι η οικονομική πορεία του Δήμου Κορ/λού απειλείται πλέον σοβαρά, ακόμα και με αδυναμία ανταπόκρισης στα λειτουργικά έξοδα,π.χ. μισθοδοσία. Πρόκειται περί οικονομικής ασφυξίας που θα γίνεται όλο και πιό εκκρηκτική μέχρι το τέλος του χρόνου. Την τελευταία τριετία η οικονομική κατάσταση του Δήμου επιδεινώθηκε εξ αιτίας τόσο της κακοδιαχείρησης και της απουσίας διαφάνειας, ελέγχου και προγραμματισμού των οικονομικών, όσο και των μεγάλων δανειακών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με τον εφησυχασμό εν μέσω οικονομικής κρίσης γιά το ύψος των εσόδων.
Η Δημοτική Αρχή πρόσθεσε στα κατά δήλωσή της και χωρίς τεκμηρίωση 25 εκ ευρώ δανειακών υποχρεώσεων που άφησαν οι προκάτοχοί της(ύψος χρεών που αμφισβητείται τόσο από τον πρώην Δήμαρχο, όσο και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών της Διοίκησης Κασιμάτη και νυν ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο)χρέη από δάνεια που απ΄ότι φαίνεται θα ξεπεράσουν τα 11 εκ ευρώ. Αύξησε δηλ. σε ποσοστό πάνω από 45% τα χρέη του Δήμου από δάνεια στο μικρό χρονικό διάστημα των τριών χρόνων της Διοίκησής της.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" υποστηρίζει ότι η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και του κοινωνικού πλούτου της πόλης δεν μπορεί να γίνεται αγνοώντας τους πολίτες.Ιδιαίτερα σήμερα που τα μέτρα του προγράμματος δήθεν σταθερότητας "αποσταθεροποιούν" με δραματικό τρόπο δικαιώματα και κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας, ο Δήμος Κορυδαλλού όχι μόνο πρέπει να αναπροσανατολίσει την διαχείρηση των οικονομικών του, αλλά και να σταθεί συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στον αγώνα όλων όσων αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα
-συμμετέχοντας ενεργά στις Κινήσεις και Επιτροπές Πολιτών που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα.
- συγκροτώντας άμεσα Επιτροπή Προϋπολογισμού του Δήμου από εκπροσώπους των δημοτικών κινήσεων , φορέων και επιτροπών κατοίκων της πόλης που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα παρακολουθεί τον προϋπολογισμό και θα έχει γνώμη για σημαντικές αποφάσεις της οικονομικής διαχείρισης, των προσλήψεων και των έργων.
-περικόπτοντας τις δαπάνες που βαρύνουν τον δήμο χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα( έργα και εκδηλώσεις βιτρίνας)
-βάζοντας τέρμα στις εξωτερικές εργολαβίες και στις απευθείας αναθέσεις.Πρακτικές που απαξιώνουν τις υπηρεσίες και επιβαρύνουν δυσανάλογα τα οικονομικά του Δήμου.
-αναδιοργανώνοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό
-εφαρμόζοντας στην πράξη τον Προυπολογισμό των Πολιτών με συμμετοχικές-δημοκρατικές διαδικασίες.
Γιά το «Πάμε Αλλιώς»
ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: