Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 7 Μαΐου 2011

"Μνημόνιο" και στο Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού κατατάσσεται και επίσημα πλέον μεταξύ των πρώτων "κόκκινων" Δήμων με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ , χωρίς στο χρέος αυτό να περιλαμβάνεται και το χρέος των δημοτικών επιχειρήσεων.Οι "κόκκινοι" Δήμοι είναι κατά σειρά: Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Διάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Παξών, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης και Σιθωνίας.Πάντως ο Δήμος Νικαίας κατατάσσεται στους «Ανοικτούς κόκκινους» με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ !!!, δηλ. είμαστε, ως Δήμος, περισσότερο χρεωμένοι και από το γειτονικό Δήμο,γιά τα χρέη του οποίου επί σειρά ετών μας έπιανε δέος!!!
Αυτό συνεπάγεται ότι ο Δήμος Κορυδαλλού θα υποστεί εξονυχιστικούς ελέγχους στα ταμεία και τις υπηρεσίες του από τριμελή επιτροπή (Τρόϊκα) γιά να ενταχθεί στη συνέχεια στο πρόγραμμα εξυγίανσης με σοβαρές "ποινές" και απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία:
•1. Πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και των συμβάσεων.
•2. Πάγωμα κωδικών όπως για δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κλπ
•3. Πάγωμα υλοποίησης νέων έργων, καθώς το σύνολο των εσόδων συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τη ΣΑΤΑ, θα διατίθεται για το πρόγραμμα εξυγίανσης.
•4. Υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δε υπερβαίνει μια δημοτική περίοδο.
Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα γίνει σε τέσσερα στάδια:
•1. Διαπίστωση ανάγκης οικονομικής αξιολόγησης βάση αντικειμενικών κριτηρίων
•2. Εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης του από τους αξιολόγηση ΟΤΑ από τους ορκωτούς λογιστές
•3. Εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης
4. Έγκριση του προγράμματος από την τριμελή Ελεγκτική επιτροπή
Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περιλαμβάνει επιμήκυνση του σημερινού μέσου χρόνου αποπληρωμής των δανείων των 15 ετών μέχρι 25 για την αποπληρωμή τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: