Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ενότητα και συντονισμός το "κλειδί" του αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων

Ενότητα και συντονισμός μεταξύ μόνιμων και συμβασιούχων εργαζόμενων στον Δήμο της Αθήνας είναι το "κλειδί" για έναν νικηφόρο αγώνα ενάντια στις απολύσεις των 2.500 συμβασιούχων του δήμου.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης-συζήτησης που διοργάνωσε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων η Ανοιχτή Πόλη με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων απο τα σωματεία και τις επιτροπές των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων, του δήμου. Παρόντες και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελ. Πορτάλιου, Μ. Κανελλοπούλου και Γ. Αμυράς, που εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων.
Τον λόγο στην εκδήλωση έλαβε πρώτη η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ελ. Πορτάλιου, που επανέλαβε τη στήριξή της στον αγώνα για τη μονιμοποίηση των 2.500 συμβασιούχων, υπογραμμίζοντας πως "το άθροισμα των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων, είναι μικρότερο απο το σύνολο των οργανικών θέσεων του δήμου". Επέκρινε δε τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, διότι στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας "δεν πήγε ένα βήμα παραπέρα", να ζητήσει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, παρά μόνο πρότεινε να συνηγορεί η δημοτική αρχή στα δικαστήρια πως οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έστω και αυτή την απόφαση η Ελ. Πορτάλιου τη χαρακτήρισε "σημαντική για τα δικαστήρια", ωστόσο επισήμανε ότι "οι δικαστικές αποφάσεις, ακόμη και αν είναι αρνητικές, δεν υποχρεώνουν τον δήμο να απολύσει τους εργαζόμενους".
Ο Γ. Αμυράς σημείωσε ότι "όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να μονιμοποιηθούν", διευκρινίζοντας ότι η ορθή διαδικασία γι' αυτό είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, στην οποία οι συμβασιούχοι θα πρέπει να έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, προϋπηρεσίας κ.λπ.
Ο Γρηγόρης Γιατράκος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΝΑ, τόνισε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που "δουλεύουν με σύμβαση στον δήμο ακόμη και για 19-20 χρόνια", ενώ ενημέρωσε πως "από τους 400 συμβασιούχους του ΟΝΑ οι 300 έχουν λάβει προσωρινές διαταγές για παραμονή μέχρι την εκδίκαση, όμως οι υπόλοιποι 100 έφυγαν χωρίς ποτέ να διεκδικήσουν τη θέση τους".
Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Σωτήρης Τριπόδης περιγράφοντας τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στις διάφορες υπηρεσίες "παίζουμε ξύλο για έναν εργάτη στην αποκομιδή με τη σκούπα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν φύγουν και οι συμβασιούχοι. Πάει, έκλεισε το κατάστημα". Ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, γραμματέας της Ένωσης Δημοτικών Υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Αθηναίων υπήρξε κατηγορηματικός πως "το κλειδί του αγώνα είναι ο συντονισμός και η ενότητα μεταξύ μόνιμων και συμβασιούχων", καλώντας τους τελευταίους "να βρεθούν στην πρώτη γραμμή και να πιέσουμε από κοινού τον δήμο, να εκβιάσει πολιτικά την κυβέρνηση ώστε να μην υπάρχει καμία απόλυση"
Από την ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετείχε ο Θωμάς Μπιζάς, εργαζόμενος στον ΕΣΔΚΝΑ και εκπρόσωπος της ΑΣΚ-ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη "να συντονίσουμε τον αγώνα μόνιμων και συμβασιούχων" και κάλεσε όλους τους συμβασιούχους στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ την επόμενη Τρίτη για να πιέσουν να συντονίσει τον αγώνα η Ομοσπονδία. "Συλλογικό αγώνα, με όλα μαζί τα σωματεία του Δήμου", ζήτησε η Σταυρούλα Λιούτα από την επιτροπή των συμβασιούχων στην Επιχείρηση Μηχανογράφησης του Δήμου (ΔΑΕΜ), ενημερώνοντας ότι από τους συνολικά 300 συμβασιούχους έχουν απομείνει 144, που έχουν λάβει δίμηνη προσωρινή διαταγή για παραμονή. Η Σία Καραγιαννοπούλου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Πολιτισμικό Οργανισμό, τόνισε ότι οι συμβασιούχοι που καλύπτουν για χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι, χωρίς άλλες ενδιάμεσες διαδικασίες.
Τον λόγο πήραν ακόμη εκπρόσωποι των επιτροπών συμβασιούχων στο Βρεφοκομείο, τον Οργανισμό Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων και τη Φιλαρμονική τονίζοντας την ανάγκη να κατέβουν μαζί στον δρόμο μόνιμοι και συμβασιούχοι.
Πηγή εφημερίδα ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: