Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Οι Δημαιρεσίες στο Δήμο Κορυδαλλού

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Δημαιρεσίες στο Δήμο Κορυδαλλού με την εκλογή Πρεοδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Θ. Μερεντίτης από την πλειοψηφία και Αντιπρόεδρος και Γραμματέας οι κ. Αλ. Κρούπη και Θ. Αγιοβλασσίτης από την αντιπολίτευση. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Στο χαιρετισμό της η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς", κ. Καίτη Κυλάκου, επεσήμανε ότι" το 2011 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.Η εφαρμογή του μνημονίου στον κρατικό προϋπολογισμό κόβει από την αυτοδιοίκηση 3,5 δις ευρώ. Οι απολύσεις συμβασιούχων, σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων δημιουργεί ήδη μεγάλα προβλήματα στην καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς και τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες προς τον Δημότη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπερασπισθεί τις κοινωνικές δομές,να αναπτύξει την κοινωνική αλληλεγγύη,να υπερασπισθεί το περιβάλλον και τον άνθρωπο.Εμείς σε όλα αυτά θα δόσουμε τη δική μας συμβολή και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στην κοινωνία μαζί με τους ανθρώπους της εργασίας και της δημιουργίας"
Στη συνέχεια και κατά την έναρξη της διαδικασίας των προτάσεων γιά το Προεδρείο και τις Επιτροπές, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση "Πάμε Αλλιώς" διά της επικεφαλής δήλωσε ότι "παρά την διαφωνία μας με το νόμο "Καλλικράτη" που εκτός των άλλων αρνητικών του διατηρεί και ενισχύει το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο μέσα και από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τους νέους θεσμούς που δημιουργούνται, (Επιτροπή κοινωνικής διαβούλευσης - Επιτροπή ποιότητας ζωής - Οικονομική επιτροπή -Συμβούλιο ένταξης μεταναστών), έτσι ώστε να παρεμβαίνουμε προς όφελος των Δημοτών του Κορυδαλλού, να ελέγχουμε την Δημοτική αρχή και να κινητοποιούμε φορείς και πολίτες στην διεκδίκηση κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών ζητημάτων. Θα διεκδικήσουμε διαδικασίες συμμετοχικού προυπολογισμού, καθιέρωσης ανοιχτών συνελεύσεων, τοπικών δημοψηφισμάτων κλπ."
Με βάση τα παραπάνω προτάθηκε από το "Πάμε Αλλιώς" η κ. Κ.Κυλάκου, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εκλέχτηκε τακτικό μέλος και η κ. Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία εκλέχτηκε ως αναπληρωματικό μέλος.
Κορ/λός 2-1-2011
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: