Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν και πρώτος ο Δήμαρχος

Ακόμα δεν έχουν πάρει θέση οι "πράσινοι" Κασιμάτης και Κατσάνου σχετικά με τον Καλλικράτη.
Η τοποθέτηση αυτή επιβάλλεται και μόνο από το γεγονός ότι κόβονται 1 δισ. ευρώ ετησίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, άν δεν γίνουν και άλλες περικοπές.
Αυτό σημαίνει στα απλά ελληνικά, κόψτε το λαιμό σας, δεν με νοιάζουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, οι θέσεις εργασίας, τα σχολεία, τα δημοτικά ιατρεία κλπ. Θεσμοί που θα μπορούσαν με διαφάνεια, συμμετοχή των πολιτών και κοινωνικό έλεγχο να συνεχίσουν να στηρίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη στις τοπικές κοινωνίες. Η επιδιωκόμενη εδώ και χρόνια πραγματική αποκέντρωση της κεντρικής εξουσίας , χάνει τη σημασία της σε συνθήκες ΔΝΤ, όπως τελικά διαμορφώθηκε και επιβλήθηκε ο Καλλικράτης με το ζόρι, τελείως πρόχειρα και χωρίς στοιχειώδη διάλογο και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.
Άς μας πουν λοιπόν τη θέση τους οι δύο "πράσινοι" ,γιατί οι πάντες γνωρίζουν πως το Νοέμβρη δεν θα έχουμε σκέτες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα είναι εκλογές που θα αποφασίσουμε μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων, άν θέλουμε ή όχι ένα Δήμο με πολύ λιγότερους πόρους , αλλά ταυτόχρονα με πολύ περισσότερες και δαπανηρές αρμοδιότητες.
Πάντως είτε απαντήσουν, είτε όχι, θα έχουν την αποδοκιμασία της λαϊκής ψήφου, μιάς και μέχρι σήμερα βάζουν πλάτη στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προς το παρόν κεντρικά στηρίζεται και από το ΛΑΟΣ και η επίθεση στα δικαιώματα δεκαετιών κλιμακώνεται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: