Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου "Πάμε Αλλιώς"





Τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η προγραμματισμένη ανοιχτή συνέλευση της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις πολιτικές αιχμές της προεκλογικής εκστρατείας της Δημοτικής Κίνησης. Εισηγητικά η κ.Καίτη Κυλάκου υποψήφια δήμαρχος, αφού τόνισε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου 2010 δεν είναι είναι σκέτες αυοδιοικητικές, ούτε σκέτες πολιτικές, περιέγραψε το τοπίο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν. Ειδικώτερα αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι/ες, συνταξιούχοι/ες, μετανάστες/τριες από το μνημόνιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ με τη συναίνεση της ΝΔ και ΛΑΟΣ, όπως και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας και παιδείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξειδίκευση του μνημονίου στην τοπική κοινωνία μέσω του Καλλικράτη, που μειώνει δραματικά τους πόρους των δήμων αυξάνοντας ταυτόχρονα τις αρμοδιότητες. Την απομάκρυνση των πολιτών από τη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν καθώς και την μείωση της δυνατότητας τους να παρέμβουν στη δημοτική ζωή μέσω των τοπικών κινημάτων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Κασιμάτη-Χρήστου που κατάφεραν να δημιουργήσουν υπέρογκα χρέη, χωρίς όμως να προσφέρουν στους δημότες τίποτα ουσιαστικό παρά έργα βιτρίνας, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων των δημοτών με τη δημοτική αρχή κρατώντας σε ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν με συγκεκριμένα παραδείγματα στη κατάσταση στο δήμο και αναφέρθηκαν στο κυκλοφοριακό, τις παράνομες καταλήψεις πλατειών και πεζοδρόμων, στους ανασφάλιστους εργαζόμενους/ες στις καφετέριες, στους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου, τις χωματερές στα Λατομεία, στο Όρος Αιγάλεω, στα μέσα σταθερής τροχιάς και στο ΜΕΤΡΟ, στην πρωτοβάθμια υγεία, στις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση των σχολείων, στις σπατάλες και την κακοδιαχείριση.
Η συνέλευση κατέληξε με τη εκφρασμένη γενική πεποίθηση ότι το ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ θ΄ αλλάξει τους συσχετισμούς στην πόλη, την κοινωνία και στο δημοτικό συμβούλιο. Το ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ θα βρίσκεται εκεί ως υπεύθυνη και δυνατή δημοτική παράταξη, θ΄ασκεί ουσιαστικό έλεγχο και θα είναι η φωνή των δημοτών και όλων όσων πλήττονται από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: