Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Στο Αυτόφωρο όσοι τοποθετούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους

H Εγκύκλιος με την υπογραφή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαου Μαύρου (υπ΄ αριθμ. 9/2009) προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο όσων εγκαθιστούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους. Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου δεν είναι απαραίτητο να γίνει τη στιγμή της τοποθέτησης, αλλά μπορεί να συμβεί και οποτεδήποτε διαπιστωθεί η ύπαρξη των πινακίδων.
Το σκεπτικό, όπως το αναπτύσσει ο ίδιος ο κ. Μαύρος, έχει ως εξής: «Η τοποθέτηση πινακίδων-επιγραφών στο οδικό δίκτυο της χώρας και η υπό τούτων εν γένει διαφήμιση αγαθών ή υπηρεσιών κατά παράβαση των οικείων διατάξεων που προβλέπουν τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της τοποθέτησής τους, αποτελεί διαρκές έγκλημα και τούτο διότι κατά παράβαση των διατάξεων αυτών τοποθέτηση των πινακίδων-επιγραφών, πραγματώνει την αντικειμενική υπόσταση του δια των διατάξεων αυτών προβλεπομένου αδικήματος όχι μόνο με την εφάπαξ τέλεσή του, αλλά και με την παραπέρα διατήρηση της παράνομης κατάστασης που δημιουργείται δι’ αυτού και διαρκεί μέχρις ότου αρθεί η κατάσταση αυτή, η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της ασφάλειας των στο πιο πάνω οδικό δίκτυο της χώρας κινουμένων οδηγών και πεζών πολιτών».
Με τα δεδομένα αυτά, και «εφόσον λοιπόν διαρκεί η τέλεση του διαρκούς αυτού εγκλήματος, είναι τούτο αυτόφωρο και είναι επιτρεπτή η σύλληψη και παραπομπή των υπαιτίων ενώπιον του καθ΄ ύλη και κατά τόπον αρμοδίου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».
Πηγή: lawnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: