Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

΄
Τι σημαίνει από οικονομική άποψη και αύξηση των θέσεων εργασίας:





Έχουμε ένα όραμα,μία ουτοπία, ως την μοναδική απάντηση στην τσιμεντοποίηση του ορίζοντά μας που καλπάζει με ανατριχιαστικούς ρυθμούς: Να γίνει ο Κορυδαλλός μία πράσινη και βιώσιμη πόλη. Αυτή είναι η οπτική μας γιά την ανάπτυξη του Κορυδαλλού μέσα από σειρά έργων υποδομής,που εκκρεμούν εδώ και χρόνια με ευθύνες που έχουν όνομα και επώνυμο.Έργα που μπορούν να δώσουν ανάσα στην ζωή μας και παράλληλα να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης γιά τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες, μειώνοντας την ανεργία.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε πριν καταλήξουμε να λέμε σε μερικά χρόνια ότι τίποτα πια δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.
ΕΠΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ
1.Να δεντροφυτευθεί κάθε ελεύθερος χώρος, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως που ανήκει στο Δήμο. Να αγωνιστούμε κόντρα σε κάθε αυτοδιοικητικό κατεστημένο και σε τοπικά και υπερτοπικά συμφέροντα γιά ν΄ανακηρυχθεί το όρος Αιγάλεω Εθνικός Δρυμός (ζώνη Α) με απόλυτη απαγόρευση παρεμβάσεων που δεν είναι συμβατές με το δασικό χαρακτήρα του βουνού. Καμία αναπτυξιακή παρέμβαση και καμία εγκατάσταση για αναψυχή. Συστηματική αποκατάσταση με συνεχείς δενδροφυτεύσεις σύμφωνα με τους κανόνες της δασοπονίας και με επιχωματώσεις όπου χρειάζονται. Πυροπροστασία με σχέδιο και σύστημα, με εξεύρεση πόρων για δασικούς δρόμους και ανοιχτές δεξαμενές που θα επιτρέπουν τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Πλήρης απαγόρευση της κτηνοτροφίας και των κυνηγετικών δραστηριοτήτων όλο το χρόνο. Η προστασία και οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω θα απαιτήσει την απασχόληση τουλάχιστον 150 εργαζομένων, διαφορετικών ειδικοτήτων, ενώ οι ανάγκες προστασίας, διατήρησης και αναβάθμισης του φυσικού και ζωικού περιβάλλοντος σε μόνιμη και 24ώρη βάση απαιτούν τουλάχιστον 10 φύλακες, 4-5 ειδικούς επιστήμονες, 2-3 διοικητικούς και ίσως πάνω από 50 εποχιακούς στην ουσία μόνιμους εργαζόμενους.
2. Να εξασφαλίσουμε ίση αναλογία μπετόν και πρασίνου στην αξιοποίηση των παλαιών Λατομείων με Αθλητικά Έργα γιά μαζικό,ερασιτεχνικό αθλητισμό,χώρους πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου. Στη περιοχή αυτή η σύγχρονη λειτουργία αθλητικών δραστηριοτήτων και αντίστοιχων υποδομών,εντευκτηρίων, σύγχρονης βιβλιοθήκης, χώρων πρασίνου,αναψυχής και περιπάτου, μπορεί να εξασφαλίσει ένα τεράστιο κύκλο εργασιών που θα προσθέσει κατ’ ελάχιστο 50 έως 100 θέσεις εργασίας
3. Να κατεδαφιστεί άμεσα Το ΚΥΤ της ΔΕΗ στα Παλαιά Λατομεία και να παραδοθεί ο χώρος στους Δημότες Κορυδαλλού. Από το 2004 οι ενεργοί πολίτες του Κορυδαλλού με τους αγώνες τους πέτυχαν με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας το ΚΥΤ να κριθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο. Η απελευθέρωση του χώρου από το τεράστιο κτίριο δίνει την δυνατότητα ν΄αξιοποιηθεί ως χώρος υψηλού πρασίνου και περιπάτου με την δημιουργία 10 μόνιμων θέσεων εργασίας.
4. Να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα της καταστροφής των πλατειών, με την κατασκευή υπόγειων parking, με τη δημόσια ρητή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων με τα αυτοδιοικητικά του Κορυδαλλού. Κανένας δημότης δεν θέλει οι πλατείες Μέμου και Βενιζέλου να παραδοθούν στους ιδιώτες και να γίνουν σαν την Ομόνοια με ακαλαίσθητες ζαρντινιέρες για να κερδίσουν κάποιοι και κυρίως να εξυπηρετηθούν οι μπίζνεσμαν της πλατείας Ελευθερίας. Το υπόγειο parking μπορεί κάλλιστα να γίνει στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το γκαράζ του Δήμου και μπορεί να συνδυαστεί με την Υπογειοποίηση ενός τμήματος της Γρηγορίου Λαμαπράκη Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα που θα εξορθολογήσουν την λειτουργία της πόλης για ένα χρονικό διάστημα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Θα αμβλύνουν την κυκλοφοριακή φόρτιση, θα συνδέσουν τις περιοχές του δήμου, θα προσθέσουν δημόσια γη, θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερους όρους λειτουργίας και μετακίνησης για τους κατοίκους.Είναι έργα υψηλής οικονομίας σε βενζίνες, αποστάσεις χρονοκίνησης (ο χρόνος ως οικονομία), αξιοποίησης γης κλπ.
5. Να διεκδικήσουμε να έρθει το ΜΕΤΡΟ στον Κορυδαλλό και παράλληλα να εκπονηθεί άμεσα και να εφαρμοσθεί σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και το αρμόδιο υπουργείο,μελέτη για την κυκλοφοριακή ανακούφιση της πόλης.
6. Καμία παρέμβαση ή ανάπλαση οδών ή πλατειών στο Δήμο μας να μην τεθεί σε εφαρμογή αν δεν εμπεριέχει και την παράμετρο του εμπλουτισμού της με δενδροστοιχίες υψηλού πρασίνου. Όχι άλλο γκαζόν και καλντερίμια που μετατρέπονται σε ιδιωτικά parking.
7. Να διεκδικήσουμε στο χώρο των Γυναικείων Φυλακών τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου με πρόβλεψη γιά την λειτουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και σύγχρονης βιβλιοθήκης.Το πάρκο αυτό, εκτός από πνεύμονας πρασίνου μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό κύκλο που μαζί με το αναγκαίο επιστημονικό (γεωπόνοι, δασολόγοι, ιστορικοί κ.λ.π.) και διοικητικό προσωπικό ανεβάζουν τις ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας σε περίπου 50. Σ’ αυτές μπορούν να προστεθούν και λειτουργίες όπως πρότυπες καλλιέργειες, εκθέσεις κ.λ.π.με μόνιμο ή εποχιακό προσωπικό.
Πρόκειται γιά μεγάλα έργα που πρέπει να διεκδικηθούν με αγώνες και με συνέπεια. Αντί τα χρήματα να πηγαίνουν σε τραπεζίτες να γίνουν άμεσες δημόσιες επενδύσεις. Σ’ αυτό το επίπεδο προτείνουμε τη συγκρότηση ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ που θα έχει επικεφαλής Αντιδήμαρχο με μόνο αυτή τη δουλειά, εκπροσώπους των δημοτικών κινήσεων και των μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων που θα οργανώσουν την πίεση προς το κράτος και θ’ αναφέρονται τακτικά τουλάχιστον 1 φορά το μήνα στο δημοτικό συμβούλιο και στο λαό της πόλης.
Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, αν δεν θέλουμε να φοράμε μάσκες σε λίγα χρόνια πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Τα δάση, η πανίδα και η χλωρίδα εξαφανίζονται με γρήγορους ρυθμούς, με ευθύνη των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων κάποιων ολίγων, επομένως μία πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας, να σώσουμε ότι έμεινε, να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον και γενικά να αναστοχαστούμε το ρόλο μας μέσα σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: