Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πάμε Αλλιώς με επικεφαλής την Καίτη Κυλάκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του «Πάμε Αλλιώς»
Αντιστεκόμαστε στην αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και των συνεργατών της στον Κορυδαλλό




Συμπολίτες/σσες,
Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι πρώτες μετά την εφαρμογή των μέτρων Κυβέρνησης-ΔΝΤ, έχουν διπλό χαρακτήρα. Εκτός από τον αυτοδιοικητικό έχουν και έντονα γενικό πολιτικό. Και οι δημότες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο Δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης, και η πλειοψηφία του, ουσιαστικά συνεργάζονται με μιά Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στην Tρόϊκα, συμφωνούν μαζί της στη λήψη των πιό αντιλαϊκών μέτρων που γνώρισε ποτέ η χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και ηθελημένα κατεδαφίζει κοινωνικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας που έχουν κατοχυρωθεί μετά από αγώνες δεκάδων ετών.
Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να εμπιστευόμαστε ακόμη, μιά τέτοια δημοτική αρχή ή θα αντισταθούμε γιά να μην αφήσουμε την κοινωνία του Κορυδαλλού στο έλεος της κρίσης και των συνεπειών της;
Θα μείνουμε παθητικοί θεατές απέναντι σε όσα συμβαίνουν στις ζωές μας ή θα δράσουμε γιά να υπερασπιστούμε δικαιώματα δεκαετιών, συμμετέχοντας και στηρίζοντας στην πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 την Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» και των συνεργαζόμενων αυτοδιοικητικών δυνάμεων, συλλογικοτήτων, ομάδων και προσώπων που θέλουν και μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης;
Έχουμε επίγνωση ότι οι Δημοτικές Εκλογές είχαν και θα έχουν πάντα τοπικό χρώμα. Οι πολίτες δεν επιλέγουν κόμμα για να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις, που πρέπει να λύσουν τα τοπικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πολιτικές εκλογές , ιδιαίτερα σήμερα που η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά κλπ) αλλάζουν με βίαιο τρόπο τη ζωή όλων μας με άμεση επίδραση και στην πόλη μας . Εξάλλου πολλά τοπικά προβλήματα, , δεν είναι "στενά" αυτοδιοικητικά, όσο εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται. Αν κάποιο παιδί, μείνει έξω από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, αν θα υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αν θα κλείσουν τα Δημοτικά Ιατρεία ή κάποιο ΚΑΠΗ, αφορούν την ίδια την ουσία της οικονομικής κρίσης.
Ο Δήμαρχος Κασιμάτης και η πλειοψηφία του, όχι μόνο δεν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα Μέτρα και το Μνημόνιο, όχι μόνο δεν πήραν μέτρα αλληλεγγύης και στήριξης γιά τους αδύνατους συμπολίτες μας, έστω και συμβολικού χαρακτήρα, αλλά ακόμη και οι προκηρύξεις γιά προσλήψεις προσωπικού δεν δημοσιοποιούνται στα κεντρικά σημεία της πόλης γιά να έχουν πρόσβαση όλοι οι άνεργοι/ες του Κορυδαλλού, ενώ η πρόσληψη της κόρης της Επιτρόπου, όπως και ο δανεισμός 31 εργαζομένων στο Δήμο Νικαίας, συνιστούν γι΄αυτούς εκτός από νόμιμες και ηθικές πράξεις!!!
Μέσα δε σε τριάμισυ χρόνια, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, αυξήθηκε το χρέος του Δήμου στο εφιαλτικό ποσό των 36 εκ.ευρώ με πρόβλεψη μέχρι το τέλος της θητείας τους να φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 40 εκ. ευρώ. Μιά πραγματική και εφιαλτική υποθήκη γιά τον Κορυδαλλό κατ’ εικόνα και καθ΄ ομοίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής!!! Πού δαπανήθηκαν τόσα πολλά χρήματα; Πάντως όχι σε έργα που δεν φαίνονται!!!.
Συμπολίτες/σσες
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» όλο το προηγούμενο διάστημα με επίγνωση όχι μόνο της δεινής θέσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της παρακράτησης των πόρων και της υποχρηματοδότησης λόγω Καλλικράτη, αλλά και της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας, ανέδειξε το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο Δήμος Κορυδαλλού, δημιουργώντας μιά μεγάλη ασπίδα αλληλεγγύης και αντίστασης γιά τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της κρίσης.

Στην πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου
Σας καλούμε μέσα από την καθημερινή παρουσία και δράση μας στην πόλη και στην κοινωνία ν΄αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Δήμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς και τους συνεργάτες τους, που έστησαν τα σενάρια του φόβου και του τρόμου των εργαζομένων, των νέων , των ανέργων, των γυναικών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων.
Σας καλούμε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και των συνεργατών της στον Κορυδαλλό.
Σας καλούμε να υπερασπιστούμε την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικολογία , την πολιτισμική πολυμορφία, τον κοινωνικό έλεγχο και την δημοκρατική συμμετοχή στην πόλη, διεκδικώντας δημοκρατική και φιλολαϊκή Τ.Α.
Αντιστεκόμαστε-Διεκδικούμε –Συμμετέχουμε
γιά ν΄αλλάξουμε τα πράγματα, γιά να μετατοπισθεί το κέντρο των αποφάσεων στον πολίτη, γιά ν΄απαλλαγούμε απ΄ το αυτοδιοικητικό κατεστημένο του Κορυδαλλού,που κλείνει φέτος 16 χρόνια, γιά να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και των συνεργατών της στον Κορυδαλλού.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ζωή
Συμμετέχουμε για ν΄αλλάζουμε τους συσχετισμούς

3 σχόλια:

κοντρα στο ρευμα είπε...

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ "ΑΛΛΙΩΣ" ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Unknown είπε...

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα επικοινωνιακά τερτίπια ορισμένων που βρίσκονται σε απόγνωση

Η άσκηση κριτικής και ο έλεγχος στα πεπραγμένα της διοίκησης είναι από τις βασικές συνιστώσες της δημοκρατίας. Κριτική που πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία για να έχει σοβαρότητα και να παράγει ουσιαστικό έργο. Διαφορετικά αποτελεί παραπληροφόρηση και δημαγωγία με μοναδικό στόχο να προκαλέσει τα πρόσκαιρα φώτα της δημοσιότητας και να καλύψει το κενό πραγματικών θέσεων, προτάσεων και κριτικής.
Δυστυχώς η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όπως και η ανάδειξη ζητημάτων ήσσονος σημασίας, είναι προσφιλής τακτική όσων προσπαθούν να καλύψουν τη φτώχια θέσεων, προτάσεων και αδυνατούν να ασκήσουν ουσιαστική κριτική.
Η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού επιμένει στην πολιτική ανοιχτών θυρών χωρίς αποκλεισμούς και είναι ανοιχτή σε θέσεις και προτάσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της πόλης με άξονες το δημόσιο συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Μεθοδικά και αταλάντευτα εφαρμόζει ένα ευρύ πρόγραμμα έργων και δράσεων, εφαρμόζοντας από την πρώτη στιγμή μια πολιτική συστηματικής περιστολής των δαπανών. Περιστολή που είχε θεαματικά αποτελέσματα με μεγάλες μειώσεις σε νευραλγικούς τομείς όπως τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά, την επικοινωνία κλπ. Όλα δε αυτά τα στοιχεία κατατίθενται σε ετήσια βάση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενδεικτικά της αντίληψης μας για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου είναι:

1. το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν πραγματοποίησε ούτε ένα ταξίδι επί τέσσερα χρόνια εκτός αυτού στην Κύπρο στο πλαίσιο των σχέσεών με τον αδελφοποιημένο Δήμο Αγίου Δομετίου
2. το ότι δεν έχει εκδώσει ούτε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για το έργο της
3. το ότι δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ καμία φιέστα, ενώ αντίθετα μερικές φορές επικρίνεται για την εφαρμογή επικοινωνιακής πολιτικής «χαμηλών τόνων».

Επειδή τελευταία έχει αναπτυχθεί μια άνευ όρων παραφιλολογία σχετικά με το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου μας θεωρούμε ότι μια τεκμηριωμένη απάντηση θα βοηθήσει όσους πραγματικά ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα τους κατοίκους της πόλης να εξάγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ιδιαίτερα τελευταία όπου τα διάφορα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις αλληλοσυγκρούονται αφού άλλα ποσά και δανειακές δίνει η μία πηγή «πληροφόρησης» και άλλα η άλλη, η παρουσίαση πραγματικής κατάστασης των οικονομικών του Δήμου στους δημότες είναι επιβεβλημένη.

Την 1η Ιανουαρίου 2007 η οικονομική κατάσταση και τα χρέη που παραλάβαμε-και σχετικά ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο- ήταν:
Δάνεια: 7.037.000 €
Οφειλές προς τρίτους (εκτός των χρηματοδοτούμενων δράσεων): 11.225.000 €
Οφειλές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις: 2.100.000 €
Οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία: 2.048.000 €
Οφειλές Νομικών Προσώπων προς τρίτους (εκτός μισθοδοσίας) 500.000 €
Οφειλές Δημοτικών Επιχειρήσεων προς τρίτους (εκτός μισθοδοσίας) 2.000.000 €
Οφειλές προς Σχολικές Επιτροπές 500.000 €
Αγορές- δεσμεύσεις οικοπέδων: 700.000 €
ΣΥΝΟΛΟ: 26.110.000 €

Unknown είπε...

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, το χρέος του Δήμου παραμένει στα ίδια επίπεδα.
Συγκεκριμένα:
Δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων : 15.310.000 €
Οφειλές προς τρίτους: 9.756.368 €
Οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία: 500.000 €
Οφειλές Νομικών Προσώπων, Δημοτικών Επιχειρήσεων προς τρίτους: 730.000 €
ΣΥΝΟΛΟ: 26.296.000 €


Επίσης ρυθμίσαμε την οφειλή προς την ΕΥΠΑΠ με ευνοϊκούς όρους.
Στο διάστημα αυτό όχι μόνο διαχειριστήκαμε με απόλυτο σεβασμό το χρήμα των δημοτών, εξορθολογίζοντας δαπάνες αλλά δημιουργήσαμε νέες υποδομές και δραστηριότητες, μειώνοντας την οικονομική συμμετοχή των δημοτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία:

1. Δεν αυξήσαμε ούτε κατά ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη καθ’ όλη την τετραετία σεβόμενοι το έντονο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης. Σε ορισμένες δε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μειώσαμε τα δημοτικά τέλη, προκαλώντας επιπλέον κέρδος για το εισόδημά τους. Αυτό σημαίνει μια απώλεια εσόδων για τον Δήμο της τάξης των 600.000 € ετησίως, δηλαδή ένα ποσό 2.400.000 € για τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας. Ταυτόχρονα, ο Κορυδαλλός έχει εξασφαλίσει ένα θεαματικά υψηλό επίπεδο καθαριότητας, αφού ο Δήμος προχώρησε στην αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρα κ.λ.π) χωρίς να επιβαρύνει επιπλέον τους δημότες.
2. Με την εφαρμογή του Π.Δ 164 και τη μετατροπή των συμβάσεων έργου 160 εργαζόμενοι στο Δήμο έγιναν αορίστου χρόνου. Η διαδικασία ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2007. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος έχει μία επιπλέον μισθολογική δαπάνη της τάξης των 3.000.000 €ετησίως.
3. Οργανώσαμε και παρέχουμε πολλές νέες υπηρεσίες μόνιμου χαρακτήρα (με την οργάνωση και λειτουργία νέου ΕΔΑΠΕ και του Παραρτήματος των Καλλιτεχνικών σχολών του Πνευματικού Κέντρου στο Σχιστό, τη στελέχωση και εφαρμογή ενός ευρύτατου προγράμματος Ανακύκλωσης σε όλη την πόλη, την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης με περισσότερες από 1.700 εγγραφές στα δύο πρώτα έτη λειτουργίας του, νέα πολιτιστικές δράσεις κλπ). Όλες αυτές οι δράσεις απαιτούν υποδομές και προσωπικό, που συνεπάγονται και αντίστοιχες δαπάνες.
4. Μειώθηκαν τα δίδακτρα στις Σχολές και τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς στηρίζοντας το εισόδημα των δημοτών.
5. Βασικές υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, Βοήθεια στο σπίτι) χρηματοδοτούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο, αφού η Πολιτεία διέκοψε τη χρηματοδότησή τους. Αυτό σημαίνει επιπλέον ετήσιο κόστος 800.000 €.
6. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης και του Δ.Ν.Τ η κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους έχει μειωθεί κατά 40%.

Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι το χρέος του Δήμου όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά παρά τη δυσμενέστατη οικονομική και κοινωνική συγκυρία παραμένει στα ίδια επίπεδα.
Όσον αφορά στην πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου μας, τη δυνατότητά του δηλαδή να συνάπτει δάνεια, επισημαίνουμε ότι ο Δήμος μας βρίσκεται μακριά από το ανώτατο όριο του 20% ( σχέση ετήσιων εσόδων προς ετήσια τοκοχρεωλυτική υποχρέωση ) που τίθεται ως φραγμός για την απόληψη δανείου αφού στην περίπτωση του Δήμου μας το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 9,5 %. Προς επιβεβαίωση αυτού ακολουθεί η προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με ημερομηνία 22/3/2010 (αρ.πρωτ. 5419) για το δάνειο των 2.800.000 €.




Η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν μπορεί να γίνεται πεδίο παραπληροφόρησης στο βωμό πρόσκαιρων, ατομικών, μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι, παρά τη μεγάλη οικονομική στενότητα και την εφαρμογή πολιτικής περικοπών των κρατικών επιχορηγήσεων προς την Αυτοδιοίκηση, η δημοτική αρχή διαχειρίζεται με σοβαρότητα και τα οικονομικά του Δήμου. Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.