Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η 30η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία γιά την εγγραφή των μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους!!!

Δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐου, η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τους ομογενείς και από τους μετανάστες συμπολίτες μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για μια εγκύκλιο που αφορά το γνωστό νόμο για την απόδοση ιθαγένειας και δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε ομογενείς και μετανάστες, υπό προϋποθέσεις.
Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ εύκολο, ο νόμος αυτός να ακυρωθεί στην πράξη, θέτοντας αυστηρές προθεσμίας και εμπλέκοντας τους δικαιούχους σε μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, που αποθαρρύνουν την συμμετοχή των μεταναστών, αν λάβουμε υπόψη μας τη συντηρητική αναδίπλωση της κυβέρνησης και την πολεμική που έχει δεχτεί το νομοθετικό πλαίσιο από ακραίους κύκλους.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος απαιτεί μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εγγραφή των δικαιούχων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, και θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2010.
Με δεδομένη τη στενή αυτή προθεσμία, και προκειμένου να μην αποδειχτεί ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο παροχής δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι κενό γράμμα, καλούμε το Δήμο Κορυδαλλού να προχωρήσει άμεσα στις επόμενες μέρες στην ενημέρωση των δικαιούχων και στην διευκόλυνση τους στην συλλογή όλων των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Ο Δήμος οφείλει να πραγματοποιήσει άμεσα ενημερωτική καμπάνια, πολύγλωσση και εκλαϊκευμένη προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας και δημοκρατικής λειτουργίας ο Δήμος να καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα που θα ψηφίσει να αντιπροσωπεύει κατά το δυνατόν την πραγματική σύνθεση των ανθρώπων που ζουν στον Κορυδαλλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: