Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο Δήμος δεν πρέπει να μείνει ουδέτερος θεατής απέναντι στις σαρωτικές επιθέσεις που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.


Η Καίτη Κυλάκου, επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς", στην εφημερίδα "Κορυδαλλιώς" που κυκλοφορεί ήδη στην πόλη σε 5.000 φύλλα δηλώνει:
"Ο Δήμος δεν πρέπει να μείνει ουδέτερος θεατής απέναντι στις σαρωτικές επιθέσεις που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.Εχει την υποχρέωση να σταθεί απέναντι στα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους και να εφαρμόσει πολιτικές που συμβάλλουν στο μετριασμό των επιπτώσεών τους στην κοινωνία.
Σήμερα, μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές,θα έπρεπε να συζητάμε για το ρόλο του Δήμου, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Όχι μόνο σε ότι αφορά τις μειώσεις σε χρηματοδοτήσεις και επιχορηγήσεις από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και για ουσιαστικές δράσεις αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες του δήμου, τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την νεολαία.
Θα ήταν άδικο να πούμε πώς η Τ.Α. μπορεί από μόνη της να σηκώσει το βάρος αντιμετώπισης της διεξόδου από την κρίση. Οφείλει όμως ν΄αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες,αναδιατάσσοντας στόχους και υπηρεσίες και διεκδικώντας μαζί με τους πολίτες συγκεκριμένα μέτρα. Εμείς έχουμε πρόταση με συγκεκριμένα μέτρα άμεσης δράσης και την καταθέτουμε τρέχον στο φύλλο της εφημερίδας Κορυδαλλιώς.
Πως μπορούμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι, όταν η Δημοτική Αρχή πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το χρέος του Δήμου Κορυδαλλού αυξήθηκε από 25 εκατομμύρια ευρώ το 2007 σε 32 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και πάνω από 36 εκ. ευρώ το 2010 !!! Ίσως χρειαστεί να κάνουμε ως δημότες και άλλες θυσίες για να πάρουμε και άλλο δάνειο με ευνοϊκότερους όρους μέχρι τέλους 2010. Ίσως χρειαστεί να πάμε και στο ΔΝΤ. Ίσως τότε απομακρυνθεί και το ΚΥΤ της ΔΕΗ και γίνουν επιτέλους τα αθλητικά έργα ,η αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω.Που ξέρετε μπορεί και να σταματήσει και η κοπή των δέντρων!!!
Σε κάθε περίπτωση,η αυτοδιοίκηση πρέπει να επιδείξει τα φιλολαϊκά της αντανακλαστικά, σε κάθε περίπτωση ο δήμος πρέπει να δράσει ως λαϊκός θεσμός, σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή, θέλει δεν θέλει, χρειάζεται να πιεσθεί ώστε να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας."
Γιά το Πάμε Αλλιώς
Καίτη Κυλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: