Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Πότε θα φθάσει επιτέλους το Μετρό στον Κορυδαλλό;


Η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς", κ. Καίτη Κυλάκου, κατέθεσε σήμερα με αριθμό πρωτ. 412309/12-4-2010 την παρακάτω αναρτώμενη έγγραφη ερώτηση- διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ γιά την απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά με μιά τις ενδιάμεσες στάσεις του στην Πλατεία Ελευθερίας Κορυδαλλού.
"Προς τον κ. Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
Κύριε Πρόεδρε,
Οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισσες δεν έχουν καμμία απολύτως ενημέρωση γιά την έναρξη των εργασιών επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά με μιά από τις ενδιάμεσες στάσεις του στην Πλατεία Ελευθερίας.
Οι κυβερνήσεις άλλαξαν, το το 2010 προχωρά, πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές, αλλά νέα από τον ερχομό του Μετρό στην περιοχή μας ουδέν. Η αναβολή του διαγωνισμού το Νοέμβριο 2008 και η επανεκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης τον περασμένο Φεβρουάριο 2009, έχουν οδηγήσει τις πιο αισιόδοξες φωνές να μιλάνε ότι το έργο επέκτασης του Μετρό στην πόλη μας δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2016.
Ως δημοτική κίνηση θέτουμε για άλλη μια φορά το ζήτημα με την σημασία που του αρμόζει. Η απουσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς στην περιοχή μας αποτελεί από μόνο του σοβαρό στοιχείο υποβάθμισης του δήμου μας. Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που έχει δίπλα της μια τόσο μεγάλη περιοχή, όπως η Β’ Πειραιά, χωρίς να διαθέτει ούτε Μετρό, ούτε Τράμ, ούτε Ηλεκτρικό. Είναι η μοναδική πόλη που αναγκάζει του κατοίκους από τις πλέον εργατικές συνοικίες και γειτονιές να στοιβάζονται καθημερινά σε λεωφορεία και σε ατελείωτα μποτιλιαρίσματα. Δεν μας φτάνουν οι ΄΄ευχάριστες ΄΄ ώρες στην δουλειά θα πρέπει να περνάμε άλλες δύο-τρεις στους δρόμους.
Ως δημοτική κίνηση, όταν το 2008 φωνές επιχειρηματικών κύκλων της περιοχής μας αντέδρασαν στο σχεδιασμό της γραμμής του Μετρό και της στάσης στην Πλ.Ελευθερίας, αντιδράσαμε μόνοι απέναντι σε όλους και ζητήσαμε το έργο να προχωρήσει εδώ και τώρα γιατί αυτό ήταν η ανάγκη των πολιτών του δήμου μας.
Με βάση τα παραπάνω σας ζητάμε να μας ενημερώσετε γιά το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά με μιά από τις ενδιάμεσες στάσεις του στην Πλατεία Ελευθερίας. Επίσης θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε, εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και πότε αυτό προβλέπεται ν΄ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους δημότες του Κορυδαλλού και της ευρύτερης περιοχής;
ΚΟΡ/ΛΟΣ , 12-4-2010
ΜΕ ΤΙΜΗ
Γιά την ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
«Πάμε Αλλιώς»
Η Επικεφαλής
Καίτη Κυλάκου "