Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δήμος να γίνει ανάχωμα στην Κρίση

Όχι στο φόβο !
Ναι στην ελπίδα με τις δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας και των νέων!

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού καταθέτει 10 μέτρα άμεσης δράσης που πρέπει να πάρει ο Δήμος Κορυδαλλού, καλώντας τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισες στην δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου που θα διεκδικήσει ένα άλλο ρόλο για την Τ.Α πέρα από τις μικροπολιτικές και επικοινωνιακές λογικές του πρόσφατος παρελθόντος. Για μας της Ανοικτή Δημοτική κίνηση Κορυδαλλός ΄΄Πάμε Αλλιώς΄΄, το σύνθημα των εκλογών του 2006 “¨Ένας άλλος Κορυδαλλός είναι εφικτός’’ παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.



Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ένα δήμο παρεμβατικό και αλληλέγγυο στην καθημερινή ζωή των πολιτών του.Πρέπει να κατανοήσει η δημοτική αρχή ότι στο δήμο Κορυδαλλού κατοικούν χιλιάδες συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με stage, δημόσιοι υπάλληλοι με μειωμένους μισθούς, πολίτες που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες που πνίγονται από τα χρέη.
Δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες οικονομικής κρίσης ο ρόλος της δημοτικής αρχής να περιορίζεται στα όρια του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Πρέπει να διεκδικήσει μαζί με του πολίτες την βελτίωση της ποιότητας ζωής ως το βασικότερο κριτήριο για την ομαλή λειτουργία του δήμου.
Η δική μας άποψη είναι ότι μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να ορθώσουμε ένα πραγματικό τείχος αλληλεγγύης και αντίστασης.
Η Ανοιχτή Δημοτική κίνηση Κορυδαλλού ΄΄Πάμε Αλλιώς΄΄, ξεκινάει αυτή τη συζήτηση που θα έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει η δημοτική αρχή και καταθέτει 4 άξονες δράσης του δήμου σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Άξονας 1ος. Αναπτυξιακή πολιτική.
Άξονας 2ος. Κοινωνική πολιτική ανακούφισης των ασθενέστερων.
Άξονας 3ος. Δράσεις μείωσης του κόστους ζωής με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Άξονας 4ος. Οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του δήμου που να αντιστοιχούν στην επιτυχία των παραπάνω αξόνων.
Τι σημαίνει αυτό για το δήμο μας με 10 άμεσα μέτρα δράσης
1.Δραστική περικοπή των δραστηριοτήτων επικοινωνιακού χαρακτήρα. (Δεξιώσεις, μετάκληση καλλιτεχνών, συναυλίες κ.λ.π.). Μόνο για την κοπή της βασιλόπιτας δαπανηθήκαν 14.000 ευρώ όσο και το ετήσιο εισόδημα ενός εργαζόμενου που αμείβεται με 1000 ευρώ μηνιαίως.
2.Λεπτομερής καταγραφή των χρεών του δήμου και επαναδιαπραγμάτευση των δανείων, κάτι που είναι εφικτό καθώς μιλάμε για εσωτερικό δανεισμό.
3.Καταγραφή των ανέργων, δικτύωση με τον ΟΑΕΔ για προσλήψεις, συνεννόηση και έλεγχος με τις τοπικές επιχειρήσεις.
4.Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές της πόλης μας.
5.Ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων μέσω των προμηθειών του δήμου.
6.Εκσυγχρονισμός του οργανογράμματος του δήμου, παρέμβαση στον ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων με μόνιμους υπαλλήλους.
7.Πάγωμα των δημοτικών τελών για 4 χρόνια με ταυτόχρονη διεκδίκηση της αποδέσμευσης της υπηρεσίας καθαριότητας από την ανταποδοτικότητα . Εξαιρέσεις: Μαγαζιά Πλατεία Ελευθερίας, Τράπεζες, Μεγάλες Επιχειρήσεις.
8.Μηδενισμός των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς .
9.Μείωση στο 50% των συνδρομών-διδάκτρων στα Νομικά Πρόσωπα
10.Εκπτωτική κάρτα σε ανέργους, οικονομικά ασθενείς, μέλη των ΚΑΠΗ, μαθητές σε συμφωνία με τον σύλλογο των ΕΒΕ.
Η Ανοιχτή Δημοτική κίνηση Κορυδαλλού ΄΄Πάμε Αλλιώς΄΄, γνωρίζει καλά ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν χαρίζεται αλλά διεκδικείται. Στη προσπάθεια αυτή καλούμε του Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισες στην δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου που θα διεκδικήσει ένα άλλο ρόλο για την Τ.Α πέρα από τις μικροπολιτικές και επικοινωνιακές λογικές του πρόσφατος παρελθόντος. Για μας της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού ΄΄Πάμε Αλλιώς΄΄, το σύνθημα των εκλογών του 2006 “¨Ένας άλλος Κορυδαλλός είναι εφικτός’’ παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Γιά το Πάμε Αλλιώς
Καίτη Κυλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: