Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το Σχέδιο του Δημάρχου γιά υπόγεια γκαράζ στις πλατείες,οι μπίζνες και το πράσινο.


Mήπως το περιεχόμενο της παραπάνω αφίσσας θα μας φανεί χρήσιμο σύντομα;


Χώροι αναψυχής σε μία πόλη που πεθαίνει, σημαίνει πάρκο υψηλού πρασίνου και τίποτε άλλο .

Ο πρώτος στόχος της δημιουργίας των υπογείων γκαράζ κάτω από τις πλατείες είναι το κέρδος. Γι΄αυτό και σχεδιάζονται κοντά στους χώρους διασκέδασης της πλατείας Ελευθερίας και Βενιζέλου, γιά ικανοποίηση δηλ της σύντομης διάρκειας στάθμευσης, με τσουχτερό αντίτιμο και παρεμπιπτόντως γιά κάλυψη του προβλήματος παρκαρίσματος των κατοίκων, όσων αντέχουν την επιβάρυνση.
Το μεγάλο, μοναδικό ίσως , κίνητρο της κατασκευής αυτών των κατασκευών δεν είναι η ανακούφιση της πόλης , αλλά μία ακόμη ευκαιρία γιά μεγάλα και γρήγορα έσοδα απ΄την « αξιοποίηση» της, στο όνομα της οποίας θα θυσιαστεί το πράσινο που απόμεινε και η ποιότητα ζωής. Οι μπίζνες και τα κέρδη πάνω απ΄τις ζωές γιά άλλη μιά φορά θυσία στο βωμό του νεοφιλελευθερισμού.
Μήπως δεν είναι κοινό μυστικό ότι ο ρυθμός αύξησης των οχημάτων είναι τόσο μεγάλος ώστε οι σημερινές κατασκευές ακόμα και αν λύσουν πρόσκαιρα το πρόβλημα θα έχουν ελάχιστη αξία μετά από λίγους μήνες.
Η εγκατάσταση αυτών των επιχειρήσεων από τους ιδιώτες θα επιβαρύνει ακόμα πιό πολύ την κυκλοφοριακή συμφόρεση στο κέντρο της πόλης , λόγω επί πλέον οχημάτων στην περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπερσυγκέντρωση οχημάτων γύρω από εμπορικά κέντρα και χώρους μαζικής διασκέδασης. Όσο γιά τις προσχηματικές συμφωνίες με τους κατασκευαστές-εκμεταλλευτές γιά αποκατάσταση του πρασίνου, κραυγαλέο παράδειγμα περί του αντιθέτου αποτελούν τα υπόγεια γκαράζ που έγιναν ήδη στο Λεκανοπέδιο, όπου στο όνομα του χαμηλού κόστους κατασκευής, θυσιάστηκε το λιγοστό πράσινο που προϋπήρχε.
Η πλατεία Κοτζιά, η πλατεία Κοραή, η πλατεία Κλαυθμώνος και άλλες μιλούν μόνες τους. Σήμερα πιά αυτές, είναι τσιμεντένιοι πεζόδρομοι, όπου δεσπόζουν παρτεράκια καλλωπιστικών και πυραμίδες εξαερισμού, με ελάχιστο γκαζόν και λίγα δέντρα μόνο περιφερειακά , στα σημεία που το βάθος του χώματος επιτρέπει την ανάπτυξη τους.
Σε μία πόλη βιώσιμη που σέβεται τους κατοίκους της είναι αναγκαίο όχι μόνο ν΄αυξηθεί το υπάρχον πράσινο σε κάθε εναπομείναντα ελεύθερο χώρο, αλλά να πρασινίσουν από τις αυλές των σχολείων και των σπιτιών μέχρι τα πεζοδρόμια, μα και κάθε δημόσια και δημοτική έκταση με πρωτοβουλία του Δήμου.
Γκαράζ μόνο σε χώρους κάτω απ΄τις ασφαλτικές επιφάνειες διασταυρώσεων μεγάλων δρόμων, στο υπέδαφος των φυλακών και στο δημοτικό γκαράζ, στα πρώην λατομεία με ταυτόχρονη ανάπτυξη της δημοτικής συγκοινωνίας.
Αυτά λοιπόν, αγαπητέ δήμαρχε, γιά να μην καθιερωθεί το παρατσούκλι , ο Λάβρος Δεντροχαύτης. Και κοιτάξτε να απαλλαγείτε από τις ανόητες σκέψεις γιά γκαζονάκι, συντριβάνια και πλακοστρώσεις στο χώρο των γυναικείων φυλακών.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: