Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η διαφάνεια μέσω της δημοσιότητας, η ανάθεση έργων και η προμήθεια υλικών από το δήμο Κορυδαλλού.



Με έκπληξη σήμερα το πρωί (26/1/2010) είδαμε εκσκαφείς και φορτηγά να σκάβουν στην πλατεία Aγίου Γεωργίου στο χώρο της παιδικής χαράς. Η παιδική χαρά λειτούργησε σε προεκλογική περίοδο πάλι, από τον πρώην δήμαρχο, κ. Χρήστου.
Την ώρα που οι εργάτες περιέφραζαν το χώρο, ξεχώριζαν κάποια από τα παιχνίδια και τα μηχανήματα σκάβανε το έδαφος, ψάξαμε τριγύρω για κάποια πινακίδα που να μας πληροφορεί για το εν λόγω έργο. Για ακόμα μια φορά δεν υπήρχε τίποτα που να πληροφορεί τον πολίτη για το έργο, το κόστος ,τον χρηματοδότη και αν υπάρχει ανάδοχη εταιρεία.
Η έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη, η λειτουργία του κράτους και των δήμων με την λογική τσιφλικά χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα για τα έργα, τις προσλήψεις και την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, είναι ο λόγος που η πατρίδα μας βρίσκετε στο κατώφλι της οικονομικής κατάρρευσης.
Περιμέναμε για ακόμα μια φορά να επαληθευτούν οι φόβοι μας περί της μη εφαρμογής της διαφάνειας. Μάταια ψάχνουμε στην ιστοσελίδα του δήμου Κορυδαλλού να δούμε τους ανοιχτούς διαγωνισμούς για την πρόσληψη προσωπικού. Οι λογικές του ρουσφετιού και των δικών μας παιδιών συνεχίζονται όσο ο πολίτης, δεν ενημερώνετε, δεν συμβάλει στην διαμόρφωση των αποφάσεων που καθορίζουνε το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.
Η πληροφόρηση του πολίτη για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή του ζωή, η ίση αντιμετώπιση στα θέματα εργασίας, και η πλήρη δημοσιότητα όλων των οικονομικών συναλλαγών του δήμου μας είναι μονόδρομος. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε λογικές που θέτουνε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, με την κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας και την μεταβίβαση ενός δυσβάσταχτου χρέους στις επόμενες γενιές.
Ένας αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: