Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Να αναπτυχθούν τώρα γραμμές SOS, συμβουλευτικά κέντρα και υπηρεσίες στους Δήμους , καθώς και κέντρα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών σε όλη τη χώρα.

Χθές,30-10-2009, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 8μμ με 10.30 μμ στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς", έγινε η εκδήλωση-συζήτηση που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών.


Η Μαρία Κουβέλη,δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας ανέφερε στην ομιλία της ότι μία στις τρεις γυναίκες υφίσταται βία στη διάρκεια της ζωής της και τα φαινόμενα της κακοποίησης και της άσκησης βίας κατά γυναικών εξακολουθούν να παρατηρούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.Τόνισε ότι οι γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική και ενδοοικογενειακή βία προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ότι μέσα στους τελευταίους 17 μήνες έχουν γίνει 35 δολοφονίες γυναικών από συντρόφους ή συζύγους.( Το πλήρες κείμενο της ομιλίας θα αναρτηθεί σύντομα)




Η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς", Καίτη Κυλάκου,μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υποδομές για την προσφυγή των κακοποιημένων γυναικών πολύ δε περισσότερο για την αρωγή για την αποκατάσταση τους. Χρειάζεται να αναπτυχθούν τώρα γραμμές SOS, συμβουλευτικά κέντρα και υπηρεσίες στους Δήμους , καθώς και κέντρα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών σε όλη τη χώρα.





Μέσα από τις ομιλίες, αλλά και τις τοποθετήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη να λειτουργήσει στην πόλη μας Κέντρο Κοινωνικής και Νομικής Στήριξης των Γυναικών και των θυμάτων βίας. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα γυναικών του Πάμε Αλλιώς θα επιχειρήσει στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει μία μικρή και ευέλικτη δομή γιά νομική και κοινωνική στήριξη των γυναικών με την εθελοντική προσφορά δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια: