Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Καταγγελία των προγραμμάτων STAGE και πρόταση από τον Δήμαρχο Καισαριανής Σπύρο Τζόκα

Aγαπητοί συνάδελφοι,
Γνωρίζουμε όλοι οι ενασχολούμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο τη θλιβερή και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τους εργαζόμενους στα προγράμματα STAGE, όπου είναι ανασφάλιστοι, δεν πληρώνονται με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι, αυτή την περίοδο δέχονται επίθεση τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, πάει να γενικευτεί και να καταργηθεί στο μέλλον η σταθερή και μόνιμη εργασία.
Αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε και να μην επιτρέψουμε οι Δήμοι να χρησιμοποιηθούν ακόμη μια φορά για την άλωση των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα πρέπει να απαιτήσουμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας ή τρόπου πρόσληψης για να μη συμβάλλουμε και εμείς στις κυβερνητικές προθέσεις για την ανακύκλωση της ανεργίας και την ομηρία των εργαζομένων.
Πρέπει να διεκδικήσουμε την αύξηση των δημοσίων δαπανών για υλοποίηση έργων που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και την αύξηση των κονδυλίων για την ανάπτυξη των υπηρεσιών πρόνοιας στους Ο.Τ.Α. με στόχο νέες προσλήψεις για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών.
Η ανεργία έχει οδηγήσει όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους με ζωντάνια, δύναμη, φιλοδοξίες και οράματα να κάνουν ακόμη και υποχωρήσεις για «ένα κομμάτι ψωμί» και να εργάζονται χωρίς ασφάλεια και με μισθούς εξαιρετικά χαμηλούς, που ομοιάζουν με φιλοδώρημα.
Από την άλλη πλευρά αναγκάζει εμάς να προβαίνουμε σε σαφείς ιδεολογικές και αξιακές υποχωρήσεις (μιλώ για εμένα και όσους άλλους αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο), επειδή κυριαρχεί το συναίσθημα από τη λογική και ως εκ τούτου νομίζουμε ότι βοηθούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Αρνούμαι, όμως, διαρκώς να είμαι όμηρος των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης και της Ε.Ε, εξαιτίας της θέσης που βρίσκομαι.
Καλώ τα όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ) να αντιδράσουν στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να απαιτήσουν την άρση του μεσαιωνικού αυτού καθεστώτος. Να υπάρξει ο ελάχιστος σεβασμός στον εργαζόμενο. Ως άμεση και ελάχιστη πρώτη κίνηση είναι η ασφάλιση αυτών των εργαζομένων και να ακολουθήσουν και τα άλλα μέτρα που να τους κατοχυρώνουν ως ισότιμους εργαζόμενους.
Στις μέρες μας, όπου η οικονομική κρίση πλήττει και αυτούς τους ανθρώπους και τους οδηγεί στην ανεργία και στην απόγνωση θα πρέπει όλοι εμείς να συστρατευθούμε και να συμβάλλουμε στην διασφάλιση αυτών των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή, μιας και λήγουν τα προγράμματα stage, προτείνω:
· Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα αυτά και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
· Να μην προσληφθεί ξανά κανένας εργαζόμενος με τέτοια μορφή απασχόλησης και
· Να τους αναγνωριστούν πλήρη ασφαλιστικά - εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής
Σπύρος Τζόκας
ΠΗΓΉ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: