Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Η Κορυδαλλιώς και το Πάμε Αλλιώς σας καλούν σε κοινό αγώνα γιά την σωτηρία και την προστασία του Όρους Αιγάλεω

Το κάλεσμα δημοσιεύθηκε στο τρίτο φύλλο της εφημερίδας μας Κορυδαλλιώς (τεύχος Ιουνίου,Ιουλίου,Αυγούστου 2007).Μετά από δύο χρόνια εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.

ΚΑΗΚΕ Η ΠΑΡΝΗΘΑ , Η ΠΕΝΤΕΛΗ , Ο ΥΜΗΤΤΟΣ, Ως ΕΔΩ .
ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ;
Επιβάλλεται η αναδάσωσή τους και η προστασία τους , έστω από σήμερα.
Δεν μας νοιάζει,άν οι υπηρεσίες έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και το εκαπιδευμένο έμψυχο υλικό. Οφείλουν να τα έχουν. Δεν μας ενδιαφέρει , άν οι πυλώνες της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ είναι προβληματικοί , πρέπει να φύγουν από κεί. Να πάνε όπου θέλουν, αλλά έξω από τα δάση, οι μεγαλομέτοχοί τους,ας αναλάβουν το κόστος, εμάς αρκετά μας χαρατσώνουν κάθε λίγο και λιγάκι.
Άς πάψουν να παίζουν με τα λόγια .Η υγεία όλων μας , ακόμη και αυτή των εμπρηστών και των πρόσκαιρα επωφελούμενων είναι υποθηκευμένη τραγικά.
Η Κυβέρνηση όπως προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα σύνορα της χώρας, οφείλει να προστατεύει και τα εσωτερικά,τα δάση μας,τους ελεύθερους χώρους και το περιβάλλον. Να αποσύρει τις προτάσεις αναθεώρησης των άρθρων 24 ,100 και 117 του Σ .
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην εγκρίνει κανένα αποχαρακτηρισμό οικοπέδων και εκτάσεων εντός του αστικού ιστού που έχουν χαρακτηριστεί πράσινο.
Τα λόγια τα χορτάσαμε, το ψέμα δεν περνάει.Ο κάθε σκεπτόμενος ξέρει πιά πως όσα χρόνια και άν περάσουν τα δάση δεν θα ξαναγίνουν, διότι οι κλιματολογικές συνθήκες άλλαξαν και σαν συνέπεια των πυρκαγιών.
Άς σώσουμε ότι έμεινε , ας μη γίνουμε πλέον συναυτουργοί όλοι στο έγκλημα που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν. Ας αντιδράσουμε όπως μπορούμε. Ας τους τιμωρήσουμε με τα μέσα που έχουμε. Ας διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή. Ας ξεκουνηθούμε από τους καναπέδες και ας συμμετέχουμε επιτέλους.
Η Κορυδαλλιώς και το Πάμε Αλλιώς σας καλούν σε κοινό αγώνα και συντονισμό γιά την σωτηρία και την προστασία του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής μας, του Όρους Αιγάλεω.
Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας γιά να σταματήσουν η αδιαφορία και οι παρεμβάσεις που καταστρέφουν τμηματικά το Αιγάλεω.
Ελάτε να αγωνισθούμε γιά την αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας, την απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ και την παραχώρηση και ανάπλαση του ευρύτερου χώρου των Λατομείων γιά αθλητικές εγκαταστάσεις,χώρους πρασίνου και περιπάτου , εκθεσιακούς και συνεδριακούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: