Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

Σήμερα, 18 Μαϊου 2009 και ώρα 8 μμ, ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π.Α.Π με αφορμή τα 10 χρόνια από την απώλεια του Κώστα Κωσταράκου μας προσκαλούν σε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Πειραιά:"Κώστας Κωσταράκος", Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια.
Από χθές λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων από τη ζωή και δράση του Κώστα Κωσταράκου στον αντιδικτατορικό αγώνα, την Αριστερά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.





Το Δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά αναφέρει:
"Πάνε δέκα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας στις 26 Μαρτίου 1999 ο πολυαγαπημένος και αξέχαστος σε όλους μας φίλος Κώστας Κωσταράκος, κι όμως παραμένει τόσο ζωντανή η παρουσία του γιατί είναι βαθειά χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά μας.
Στον ασυμβίβαστο μαχητή των κοινωνικών αγώνων και των μεγάλων ιδεωδών για τα οποία με τόση αγνότητα, αυταπάρνηση, αυτοθυσία και συνέπεια αγωνίστηκε, στον άνθρωπο, με την ελεύθερη σκέψη, την χωρίς προκαταλήψεις και δεσμούς, ο οποίος πίστευε στη συναίνεση και τη συνεργασία, σ’ αυτόν που δόθηκε ολόψυχα στα κοινά, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο, με ιδιαίτερη φροντίδα στον Πολιτισμό τον οποίο θεωρούσε ακρογωνιαίο λίθο κάθε μορφής προόδου.
Στον Κώστα Κωσταράκο, που όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θυμούνται έναν άνθρωπο γλυκύτατο, ευπροσήγορο, μειλίχιο, οξυδερκή, ακριβοδίκαιο και αποτελεσματικό. Έναν άνθρωπο δοσμένο απόλυτα σε αυτό που αναλάμβανε και ορκισμένο να το φέρει σε πέρας.
Στον Κώστα Κωσταράκο που έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στον Δήμο και στη Δ.Ε.Π.Α.Π στην οποία διετέλεσε Πρώτος Πρόεδρος και ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά (Π.Μ.Κ.Π) και τη λειτουργία δημοτικών κινηματογράφων και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κος Παναγιώτης Φασούλας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Π. κος Δημήτρης Γκερλές και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή πρόκειται να κάνουν ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του πολυαγαπημένου και αλησμόνητου φίλου και συνεργάτη, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο που βρίσκεται στα Καμίνια και που φέρνει το όνομά του."

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο Κώστας Κωσταράκος σηματοδότησε με τη ζωή και τη δράση του, τα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αλλά και του Πειραιά. Ασυμβίβαστος αγωνιστής στεκόταν με συνέπεια προς την πλευρά του δικαίου και του ανθρώπου.
Σε μια εποχή που αξίες και ιδανικά δοκιμάζονται ο Κώστας Κωσταράκος αποτελεί για όλες και όλους φωτεινό παράδειγμα, ήθους, συνέπειας, σύνεσης και αγώνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: