Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 12 Απριλίου 2009

"Ας εργαστούμε λοιπόν ως Προμηθείς και όχι ως Επιμηθείς, εφαρμόζοντας την αρχή της προφύλαξης που είναι και η βάση της Οικολογικής δράσης."


Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ κατέθεσε τις προτάσεις του γιά τη δασοπροστασία στους αρμόδιους φορείς,αλλά και στην τοπική κοινωνία.Ο προβληματισμός και οι προτάσεις που κάνει,πέραν του ότι μας βρίσκουν σύμφωνους/ες,θα πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν και γιά τις δασικές περιοχές του Δήμου Κορυδαλλού και των άλλων Δήμων.

Από την ανάρτηση του blog του Συλλόγου http://xpolis.blogspot.com/2009/04/2008.html μεταφέρουμε:
"Από την 1η Μαΐου μέχρι της 31 Οκτωβρίου κάθε έτους ισχύει η αντιπυρική περίοδος.
Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ κάνει έναν απολογισμό, βγάζει κάποια συμπεράσματα και καταθέτει τις προτάσεις του για τη δασοπροστασία στoυς αρμόδιους φορείς αλλά και στην τοπική κοινωνία για την ευρύτερη δασική περιοχή του Χαϊδαρίου. Όπως γράφουμε είναι προτιμότερο να είμαστε Προμηθείς (δηλαδή να σκεπτόμαστε πριν από τις πράξεις μας, να προλαβαίνουμε το κακό)παρά Επιμηθείς (δηλαδή να σκεπτόμαστε, να συζητάμε και να βγάζουμε συμπεράσματα αφού έχει γίνει το κακό).
«Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» έγραψε κάποτε ο Μίλαν Κούντερα. Έτσι και εμείς είπαμε να θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για τις πυρκαγιές, το πυροσβεστικό σώμα, τα χρήματα των Αυστραλών που δόθηκαν για να ενισχύσουν τους πυροπαθείς της Ηλείας το 2007 κ.λπ. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε."
http://www.scribd.com/doc/14047278/

Δεν υπάρχουν σχόλια: