Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

"Λήψη απόφασης γιά την διεξαγωγή δημοπρασίας γιά την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου επί της πλατείας Ελευθερίας γιά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων "





Ναι καλά διαβάζετε,δεν κάνετε λάθος!!! Αυτό είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί αύριο, 23 Απριλίου 2009,στην Δημαρχιακή Επιτροπή με βάση την πρόσκληση-ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης:Δημοπρασία!!! γιά τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο της πλατείας Ελευθερίας!!!.
Περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας δεν υπάρχει εδώ και χρόνια ούτε σπιθαμή ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου. Τα πάντα έχουν καταληφθεί από τα τραπεζοκαθίσματα των καφετερειών-μπαρ, οι επιχειρηματίες των οποίων δεν αρκούνται μόνο στά δεύτερα μαγαζιά- γωνία,που εξασφάλισαν με την ανοχή του Δήμου,αλλά επεκτείνονται και στους χώρους έξω απ΄αυτά,κλείνοντας ακόμη και τις εισόδους της πλατείας και εμποδίζοντας την διέλευση των πεζών.Το ίδιο κάνουν και με τις καταλήψεις των πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα.
Τα δύο τελευταία χρόνια στο τμήμα της Πλατείας Ελευθερίας μεταξύ της αρχής της μικρής Ταξιαρχών και της Αγίου Γεωργίου,είχαμε σχεδόν ολοσχερή κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα και του τελευταίου ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου της Πλατείας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες λειτουργίας των επιχειρήσεων,που μέχρι πρόσφατα(αλήθεια τι γίνεται σήμερα;) μεταξύ των ιδιοκτητών τους ήταν και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.Βέβαια και άλλος επιχειρηματίας της Πλατείας ήταν και δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Ποιός είναι λοιπόν ο κοινόχρηστος χώρος στην Πλατεία Ελευθερίας που θα εκμισθώσει ο Δήμος με διεξαγωγή δημοπρασίας;
Ακούγεται ότι μία από τις δύο παραπάνω επιχειρήσεις πουλήθηκε σε άλλον επιχειρηματία,που απαιτεί και τα τελευταία τετραγωνικά που έχουν απομείνει,δίπλα ακριβώς από το κλειστό χώρο πάνω στην πλατεία.Εκεί που σήμερα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης εδώ και δύο χρόνια έχει εγκαταστήσει ψυγείο,αποθηκεύει σόμπες και άχρηστα καθίσματα,επιτρέπει στους πελάτες του να παρκάρουν τις μηχανές τους και έχει περίτεχνα διακοσμήσει με το περιστρεφόμενο κιτς...
Το Πάμε Αλλιώς θα παρακολουθήσει την εξέλιξη και θα απαιτήσει να εφαρμοσθεί η νομιμότητα γιά να μη γίνει κατάληψη και των τελευταίων ελεύθερων χώρων της Πλατείας. Να μπορούν οι πεζοί να περπατούν στα πεζοδρόμια και οι πολίτες να απολαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους που τους ανήκουν...Και βέβαια δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενοχοποίηση των απόψεών μας αυτών με επιχειρήματα γύρω από την οικονομική κρίση και την εξασφάλιση της εργασίας όσων εργάζονται...Οι επιχειρήσεις μπορούν να δουλέψουν τηρώντας την νομιμότητα ,τόσο γιά τους κοινόχρηστους χώρους, όσο και γιά τους εργαζόμενους σ΄αυτές.Ο Δήμος τι κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: