Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Δελτίο Τύπου

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα, στην Πλατεία Βικτωρίας, Σάββατο 7 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

Αφιερώνουμε τη φετινή μέρα στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την γυναίκα, μετανάστρια, αγωνιζόμενη συνδικαλίστρια, που τιμωρήθηκε φρικτά από την εργοδοσία για τους αγώνες της.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα, ζητούμε την εύρεση και τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της.
Απαιτούμε να σταματήσουν οι υπεργολαβίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να προσληφθούν με κανονική σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενες/νοι στην καθαριότητα από τις υπηρεσίες στις οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Δίνουμε τα χέρια, ντόπιες και μετανάστριες.
Απαιτούμε λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλες και όλους, χωρίς μείωση αποδοχών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Αλί Ζαχίρα, την 22χρονη Αιθιοπίδα οικιακή βοηθό που την πέταξε η εργοδότριά της από το δεύτερο όροφο τον περασμένη Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της. Στη συνέχεια η αστυνομία εξέδωσε απέλασή της, την ώρα που η ίδια βρισκόταν κομμαιασμένη και κατάκοιτη στο νοσοκομείο, και μόνο η αντίδραση των γυναικείων οργανώσεων, ντόπιων και μεταναστριών, την έχει σώσει προς το παρόν.
Εκφράζουμε την οργή μας για τη βία κατά των γυναικών, για τις δεκάδες συζυγοκτονίες που πραγματοποιήθηκαν αυτό το χρόνο, και για τους φόνους δύο εκδιδομένων γυναικών στην πλατεία Βάθη - για τους οποίους καμιά υπεύθυνη αρχή δεν ασχολήθηκε.
Απαιτούμε μέτρα στήριξης για γυναίκες-θύματα ανδρικής βίας (ενδοοικογενειακής ή μη).
Εκφράζουμε την οργή μας για την νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει απόκτηση του επιθέτου του συζύγου κατά το γάμο, αντίθετα με το νόμο του 1983.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για τα δικαιώματα των λεσβιών και τα αιτήματα για τα οποία αγωνίστηκαν τη χρονιά που πέρασε

Διαδηλώνουμε στην πλατεία Βικτωρίας, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, εταιρία για την οποία δούλευε η Κωνσταντίνα, ως εργαζόμενη στον εργολάβο.
Πορευόμαστε μπροστά από τη ΓΣΕΕ και απαιτούμε την κατάργηση των εργολαβιών που η ίδια έχει, και την υιοθέτηση των αιτημάτων μας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις για γενική κατάργηση των νόμων της εργασιακής απορύθμισης.
Διαμαρτυρόμαστε μπροστά από τη Βουλή, που έχει βάλει τις βάσεις για τον εργασιακό μεσαίωνα.
Προχωρούμε μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οδηγίες της οποίας βασίζουν όλες οι κυβερνήσεις τα αντεργατικά μέτρα τους.
Φθάνουμε μπροστά στον Ευαγγελισμό, όπου η Κωνσταντίνα βρίσκεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση για να ευχηθούμε όλες μαζί για την υγεία της, και να της δείξουμε, τη συμβολική αυτή μέρα, πως δεν είναι μόνη.

Καλούν:
Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (Ελληνικό Δίκτυο)
Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Πανελλαδικό Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών
Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας
Τμήμα Γυναικών Διεθνούς Αμνηστίας

Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ
Τμήμα Γυναικών ΟΚΔΕ Σπάρτακος

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: